Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: black ops porównanie trybów gry!

black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 19:49 #1

• kleszczor
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
  • Pukty: 2
Elo!
W tym temacie chciałbym porównać i poznać wasze opinie na temat różnicy pomiędzy trybami normalnymi,a hardcore.
A oto moje porównanie:

tryb zwykły(normalny)

zalety
-jest HUD, fajnie
-widać wszystko np.oznaczenie granata, wyposażenie, ilość naboi i jeżeli zdobędziemy jakieś wyzwanie to widać ile PD dostaliśmy, itp

wady
-trudno zabić, pół magazynka w wroga, jak nie więcej

tryb HARDCORE
zalety
-każdy pada na 2-3 strzały (moim zdaniem ogromny +)
-większa realistka gry (na normalnej wojnie, normalny żołnierz nie wie ile ma naboi, ile granatów itp, a producenci starają się o jak najlepsze odwzorowanie realistki wojny.

wady
-brak fajnego HUD
- większa możliwość śmierci przez głupotę(np.nieusłyszenia granatu, niezauważenie kamperów itp.)
-brak jeszcze paru innych ciekawych pierdół.

Ogólny werdykt:
Wole tryb hardcore
dlaczego?
-łatwiej zabić i w ogóle bardziej przypadł mi gustu z powodu większej realistki i jest moim zdaniem lepszy od zwykłego, choć nie ukrywam ma wady, ale nie duże i na pewno mniejsze do zwykłego trybu.

Dzięki za przeczytanie i proszę o szybki i mądre odpowiedzi, porównania i opinie!
MW2-70LVL 7 PRESTIŻ 509 rozegranych godzin
BLACK OPS-50LVL 5 PRESTIŻ 287 rozegranych godzin
MW1- 55LVL 5PRESTIŻ 794 rozegrane godziny
COD2 - 265 rozegranych godzin

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 20:25 #2

• sknich
  • Kapral
  • Pukty: 10
Tylko HD. Gra wojenna powinna jak najbardziej realnie pokazywac fakty. W prawdziwym świecie zabije Cię jeden pocisk więc jak już grasz to staraj się zbliżyć do realu. Nigdy w BO nie grałem w tryb inny niż HD i nie zamierzam. Cała przyjemność z gry jest właśnie w jej trudności i realności. No chyba że trudność można rozumieć przez wywalenie całego magazynku z kałacha w klienta a on dalej stoi. Za taką dziękuję.
Wojny zaczynają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz.

— Niccolò Machiavelli

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 20:29 #3

• Martum
  • Generał broni
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Pukty: 121
Dla mnie HC odpada. Tryb sam w sobie jest świetny ,ale wkurza mnie :

- Wszechobecny spray
- Kampy , zbyt dużo kamperów
- Brak kill cama. Niestety ,ale ciężko wyczaić cheatera
- I ogólnie za dużo sprayu z AKU biega.
- kampa , tłumik , spray itp itd.

HC to genialny tryb niestety zbyt bardzo niszczony przez "graczy"
Jak się trafi dobra ekipa to zabawa jest przednia ,a jak nie to ...

Skinich - tak bardzo kochasz HC ,a nie wiesz nawet jak się nazywa ? HC ,a nie HD
Ostatnio zmieniany: 03/02/2011 20:30 przez Martum.

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 20:42 #4

• sknich
  • Kapral
  • Pukty: 10
Martum napisał:

Skinich - tak bardzo kochasz HC ,a nie wiesz nawet jak się nazywa ? HC ,a nie HD

Heh..takie przyzwyczajnie, zawsze tak piszę tryb hardcore. Jak się zwał tak się zwał, byle działał. I masz rację z tymi wadami, spray'e i AKU wkurzają. Kamperzy już może mniej bo snajperki są zwalone w tej grze więc mnie raczej zmiatają z AKU lub Famasa, ze snajpy sporadycznie się trafia. A sam latam z Commando
Wojny zaczynają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz.

— Niccolò Machiavelli
Ostatnio zmieniany: 03/02/2011 20:43 przez sknich.

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:14 #5

• klepson
  • Specjalista
  • Pukty: 3
Jeżeli szukasz realizmu to chyba pora zakupić Arma II albo Operation Flashpoint, HC to jakaś pomyłka nie mająca i nie nadając żadnego realizmu rozgrywce. Zwykła wylęngarnia pr0sów z puba którzy nie umieli strzelać na normalnym trybie więc wolą latać i tłuc famasem z biodra przez cała mape bo wystarczą 2 pestki.

Cały czas gadacie jakiego to realizmu nie dodaje, a nie dodaje żadnego bo raczej od 2 kul w stope odrazu nie umrzesz...
„Remember, remember the fifth of November”

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:37 #6

• DeTon
  • Global Mod
  • CONFIDENTIAL
  • Pukty: 34
Ale już nie będziesz biegał.
Ja bardziej trawię HC. Warto odróżnić perfidnych kamperów od ludzi którzy po prostu chodzą uważnie, wolniej, rzadziej, bo więcej myślą co robią i nasłuchują, za to wolę HC. I do tego moc broni z tłumikiem na normalu jest za bardzo ucięta jak na moje potrzeby, które są często w walce jak najbardziej realistyczne, a przy tym dają wielką frajdę, czego na normalu po prostu nie ma. Do tego na HC mniej się dzieje na ekranie, więc gra chodzi szybciej, a mnie ogólnie BO chodzi słabo, a wtedy często dużo poniżej 60 fps.
Silenced Aug + red dot in BO <3

dead for cheaters, glock18, gl, ls, marty
Ostatnio zmieniany: 03/02/2011 22:33 przez DeTon.

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:38 #7

• Larala
  • Kapitan
  • I WANT TO BREAK FREE !
  • Pukty: 71
klepson napisał:
Jeżeli szukasz realizmu to chyba pora zakupić Arma II albo Operation Flashpoint, HC to jakaś pomyłka nie mająca i nie nadając żadnego realizmu rozgrywce. Zwykła wylęngarnia pr0sów z puba którzy nie umieli strzelać na normalnym trybie więc wolą latać i tłuc famasem z biodra przez cała mape bo wystarczą 2 pestki.

Cały czas gadacie jakiego to realizmu nie dodaje, a nie dodaje żadnego bo raczej od 2 kul w stope odrazu nie umrzesz...

Ja bym chętnie w MW3 zobaczył: HC Realistic. Dostajesz w nogę padasz i możesz się tylko czołgać. Dostaniesz w rękę. Krew zaczyna tryskać a ty powoli umierasz. Itd.

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:46 #8

• liptox
  • Major
  • Lubie placki !
@up

zapomnij o takich realiach.
Gdzie ty żyjesz chłopie? wymagasz takich rzeczy od tej nędznej gry ?
Powodzenia marzeniach ale pamiętaj że kiedyś będziesz musiał się obudzić
R.I.P Call Of Duty !New King Has Come.
Ostatnio zmieniany: 03/02/2011 21:46 przez liptox.

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:49 #9

• BisHoP
  • Porucznik
  • 5 minuts... wait! no.... Tango Down ;)
  • Pukty: 35
Dobry temat, też chciałem założyć, ale bałem się ze mnie zbanują hehe... ^^

A tak na serio, skoro chcesz poznać moją opinie, to ja wole bardziej Hardcor po pierwsze:

Łatwo można zabić wroga (jeden pocisk i noob dead)

Przyzwyczajony jestem na ten tryb nie nawidze normalnego bo tam jeśli nie wyceluje główki to jestem trup -.- muszę wpakowywać prawie cały magazynek na 1 ja tak się nie bawie...

No i sprawa HUD-u można sie przyzwyczaić bez niego grać, to nawet często bardzo przyjemne, łątwo np. jak się przyzwyczaisz i masz odpowiedni refleks można zabić kolesi bez problemu pojedzie ci jeden za drugim...

A wada no to jak wszyscy myślą, zabicie ciebie równiez jest bardzo proste nie jesteś "VIP-em" też można cię bez problemu zabić.

Ale jak mówię jak się człowiek przyzwyczai to lepiej jest jechać na hardcorze.

Pozdro.
adres

"Stasiu pamiętaj, jak będzie gonić cię policja, walnij takiego w łeb deską serfingową i krzycz wysoka fala"

FAIL!!! BisHoP is Zoombie!

"Macie się okopać, nie ważne gdzie, mozecie się nawet Okopać na środku Oceanu, ale musicie to zrobić"
Herman Gering

Jeśli pomogłem, naciśnij DZIĘKUJE!

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:49 #10

• DeTon
  • Global Mod
  • CONFIDENTIAL
  • Pukty: 34
Ostatecznie zawsze macie ten tryb, gdzie kiedy was zabiją, to zawsze macie męczennika, potem kolega podbiega i leczy, ale wiadomo, to nie to co byśmy chcieli.

dead for cheaters, glock18, gl, ls, marty

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 21:57 #11

• BisHoP
  • Porucznik
  • 5 minuts... wait! no.... Tango Down ;)
  • Pukty: 35
na HC nigdy jeszcze nie użyłem LS!!! nigdy mam 7 prestiż i ani razu nawet na początku ja nie wziołem LS-a.
adres

"Stasiu pamiętaj, jak będzie gonić cię policja, walnij takiego w łeb deską serfingową i krzycz wysoka fala"

FAIL!!! BisHoP is Zoombie!

"Macie się okopać, nie ważne gdzie, mozecie się nawet Okopać na środku Oceanu, ale musicie to zrobić"
Herman Gering

Jeśli pomogłem, naciśnij DZIĘKUJE!

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 23:22 #12

• Larala
  • Kapitan
  • I WANT TO BREAK FREE !
liptox napisał:
@up

zapomnij o takich realiach.
Gdzie ty żyjesz chłopie? wymagasz takich rzeczy od tej nędznej gry ?
Powodzenia marzeniach ale pamiętaj że kiedyś będziesz musiał się obudzić

Jak dla mnie nędzne są wszystkie twoje ukochane BF`y(wydane po BF2142). Co do tematu żeby nie było OT to wole standard.

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 23:38 #13

Ja dla odmiany mam inne zdanie. Na początku gdy grywałem w cod4 to lubiłem hc ale gdy zacząłem klanówki itd. i często się cheaty trafiały to mi zniesmaczniał i kojarzy się z cheatami którzy koksują bo niema killcama, tak jakoś od tamtego czasu wole zwykłe tryby jakieś wysadzenie,CTF,SnD itp.(choć za SnD też nie przepadam).

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/02/2011 23:42 #14

• rozdym159
  • Specjalista
  • Pukty: 22
Ja was nie rozumiem kazdy pisze ze na normalu trzeba wymarnowac przeszło pół magazynka jak nie caly. JA jakos nie mam tego problemu i potrafie na jednym magazynku z ak74u wbic wysoki ks 7-8 ofiar. Natomiast w HC mnie wkurza to że tam nie liczy sie tak duzo skill , poniewaz wiem ze ja osobiscie mam skila a mino to na HC moge zaczac mecz ze statami np 0:10
wystarczy ze jakis camper mnie zdejmie i juz lipnie sie gra.Jak dla mnie jedyny COD z przyzwoitym Hc to byl COD 4 tylko tam gralem na HC

Odp: black ops porównanie trybów gry! 03/03/2011 00:15 #15

• Gandi
  • Kapitan
  • "He Ram!"
  • Pukty: 123
Osobiście to ja wolę się pomęczyć z kolesiem niż strzelić jeden pocisk i już kill zaliczony. Grałem na HC jakiś czas ale przerzuciłem się na Normal. Każdy tryb ma swoje + oraz -.
Nie będę wyliczał ale jak u mnie to Normal wygrywa z HC .

@up

Zgadzam się z przedmówcą ^^. Jednym magazynkiem może nie 7-8 ale z 4-5 (czasami do 7-8 dochodzę ale muszę poćwiczyć trochę ;P) zabiję. Wystarczy się wcelować, a będzie Ci szło lepiej niż na HC .

Wszystko zależy od gustu nie od umiejętności gracza ;P.
Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych.Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego.
— Mahatma Gandhi
Ostatnio zmieniany: 03/03/2011 00:20 przez Gandi.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Irek, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.52 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Martum 100
Grrrr 65
bioshock 56
J!g5aw 50
Deagle 48

Urodziny

Jutro urodziny będzie obchodzić PROkurator . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić Szamar . Nie zapomnij o zyczeniach!

martut będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

M@rt3n$ będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

TrenejQ będzie obchodzić urodziny za 6 dni!