Erloy napisał:
Z UMP noob to sie jeszcze nie spotkałem . Ale przyznaje że Ja tez się wkurzam jak naprzykład na hc hq zdobywamy sztab w 4 i nagle leci jedna tuba i nas nie ma.Granatnik sam w sobie nie jest "noob" itp. tylko źle używany może wkurzyć większość graczy(źle używany czyli respawn tuba...respawn tuba).
Ja z UMP nOOb sie również nie spotkałem. Jednak megabeką był dla mnie text: M4 NOOOOOOB!
Płakałem ze śmiechu jak koleś mi to napisał
"noob to gracz który oszukuje
noob nie jest graczem który gra uczciwie"
Wielokrotnie można spotkać w grze lub też na forum osoby sugerujące jakoby pewne typy broni były noobowskie tzn. dla nowego gracza który nie reprezentuje sobą żadnych większych umiejętności.
Znosiłem wiele tego typu tekstów na forum próbując zrozumieć sposób myślenie orędowników takiej tezy… i oto co zaobserwowałem.
Opierając się na doświadczeniach z MW oraz MW2 należy stwierdzić (co wiele razy zostały potwierdzone przez graczy) iż zbalansowanie broni w grze stoi na bardzo dobrym poziomie.
Karabiny szturmowe np.: M4 – mały odrzut, duża szybkoszczelnośc, male obrażenia. SCAR-H – mały odrzut, duże obrażenia, mała szybkoszczelność itp. Podobny balans ma zastosowanie również innych rodzajach uzbrojenie; także w broni dodatkowej. To nie pistolet jest zabójczy tylko gracz. Każdy z nas ma inne ulubione bronie, techniki, mapy itp. Strzelba w rękach sprawnego gracza może stać się wybitną bronią. Podam przykład; MW mapa crossfire HC dowolny – można było robić 5 raz pod rząd najlepszy wynik i nikt nie napisał „noob” bo była mu głupio.
Ostatnio sporo latam z G18 – chciałem zobaczyć jak to jest i mam pewne spostrzeżenia. Broń w akimbo bardzo dobrze spisuje się na małych dystansach nawet bez Mocy obalającej w trybach bez HC. Jednak coś za coś; gracz wyposażony w SCARa albo snajperkę robi ze mną co chce na dalekich dystansach nie wspominając o średnich. Kolejny przykład na bardzo dobry balans w grze.
Mam nadzieje ze wielu z waz zauważyło, iż osoby które wypisują noob w grze bardzo często zupełnie sobie w niej nie radzą nawet gdy lataja z AK. Doszło to sytuacji gdzie trzeba chyba walczyć wykałaczką aby nie usłyszeń pod swoim adresem jakiejś obelgi bo Magnum z taktycznym noob, M4 z granatnikiem noob, ACR z termowizją noob. Nie dajmy się zmanipulować na forum ani w grze. Po to jest na tyle broni aby każdy znalazł cos dla siebie. Nie dajmy się zmanipulować wyścigowi szczurów po prestiż; dzis miałem przykład – bronię sztab w HC na śnieżnej mapie na piętrze a tam strzał przez ściane idealnie we mnie z poza budynku; miałem na plecach tarcze wiec gosc musiał wycelować dokładniej 2 raz – gracz oczywiście z Rosji z czaszka czyli chyba 10 lev prestiżu.
Aż się odechciewa grać, wiec może przestaniemy ujadać na siebie za „noobowsie bronie” tylko zaczniemy od siebie grać tym czym chcemy i jak chcemy (nawet z tym taktycznym campem w trybach kooperacji) ale uczciwie.
thx
Agree, z większością co powyższe. I też podkreślę:
wolałbym osobiście widzieć graczy nie oszukujących a grających czym tam chcą, niż odwrotnie, pełno oszustów ale ograniczających się do pewnego uznanego za stosowny kanonu giwer. O dedykach już nie piszę, bo wówczas byłaby możliwość "customizacji" parametrów serwera (w MW1 się to sprawdzało dobrze - były serwery z pobllokowanym sprzętem - głównie GL, męczennik i bastion - oraz z nie poblokowanym) i nikt by nie jojczył, tylko grał tam gdzie mu dobrze...
ACR dla mnie osobiście to żadna "noobska" broń wręcz przeciwnie jest słaba:) ,ale taka mała uwaga co do noobskich broni, w MW 1 było p90 za które kickowali, a w MW2 jest mozliwosc nawet gry p90akimbo i nikt nie gra, dlaczego? bo są za przeproszenie wieksze g..na, jak shotguny z akimbo, perk komandos , czy czujnik pulsu ktory wspiera kochanych kamperów:)
Zgadzam się z rio_bravo cod jest świetnie zbalansowany, ACR ma może wielką celność ale ma słabe DMG co czyni go słabym na małe odległości .
Ja używam ACR , do trybów w których się liczy celność i skill czyli S&D .
MW2 to był pierwszy FPS(w który grałem) w jakim był granatnik itd. . I na początku cisnąłem z tuby.... Bo nie wiedziałem że to noobskie. Więc jak widzicie gościa na 1,2,3,4 lvl cisnącego z granatnikiem to mu napiszcie że to chamsko grać, a nie od razu go od noobów wyzywać. Poza tym G18 Akimbo=Noob,P90 Akimbo=Noob,Tuba=Noob i Hacki=Cheater. ACR nie jest dla noobów ci co tak sądzą sami nimi są.
Legenda Forum:
.
Zbudowane dzięki Agora © Copyright 2007 - 2010 jVitals! Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać wiadomości