l2p znaczy learn 2 play. Spokojnie, ja juz byłem scar noobem i heartbeat sensor noobem, generalnie dzieci grające w tą grę używają tego słowa w zestawieniu z każdą przyczyną ich śmierci lub niepowodzeń, niedługo będziemy noobami ponieważ biegamy po mapie zamiast cierpliwie czekać w kącie na swoją ofiarę... running noob?
heartbeat sensor noob padło pod moim adresem w s&d na terminalu, gdzie jednego typa w trzech rundach po kolei zabiłem korzystając z FMJ i HBS, jak koczował w samolocie - dwa razy w kabinie i raz przy beczkach z tyłu. Jeżeli przeciwnik nie ma ninja czy innego zimnokrwistego to HBS daje przewagę...
GL traktuję jako "noobskie" w każdym wypadku, do żadnej klasy nie mam tego shitu.
Co do tarczy, to niektórzy nie umieją przeciw niej walczyć (co jest banalnie proste, jeśli nikt tarczownika nie osłania, nie ważne jakiego skilla ma tarczownik) i dlatego płaczą (albo walą w nią z gl...)
HBS nie ułatwia za bardzo gry, a ja i taK zawsze chodzę z ninja (5 klas na 6 mam z tym), zresztą nawet jak zbiorę po kimś broń z czujnikiem to i tak nie mam podzielnej uwagi i nie patrzę na niego.
"runner noob", "running noob", "knife noob" odnoszą się głównie do jednej ważnej rzeczy jaką jest wykonywanie celów gry. Zamiast zdobywać/bronić sztab, kłaść pakę czy chronić flagi na dominacji biega taki po całej mapie z maratonem i wagą lekką i wszystkich sztyletuje. Co innego jeśli jest to deathmatch albo FFA (ale tam i tak wszyscy kampią, szczególnie na HC) lub gdy nożownik robi coś sensownego dla drużyny oprócz nabijania fragów z dala od sztabu/flag itp.
Nie wykonywanie celów danego trybu, czy to przez kampienie czy latanie jak dziki po mapie jest zawsze NOOBSKIE (chcesz zdobywać fragi - leć na TDM/FFA).
PS.
Ostatnio w meczach słyszałem "acr noob" i "airstrike noob"... Ż.A.L.
Tarcza nie jest noobska można kolesia zabić z tarczą strzelać w nogi lub spróbować dziabnąć od tylca z noża albo jeszcze semtexem jak nie ma tarczy w wyposażeniu (gdzie granaty) Ja używam najczęściej tarczy + tarcza ta która przed wybuchami ochrania najlepsza bo nóż do rzucania kijowy jest ! a zapasową broń to: shotgun jakiś spas striker lub inną a atuty: Padlinożerca + Moc Obalająca/Waga Lekka + Komandos Ja polecam tak bo sam gram :) a jeśli chcecie ściągać z daleka kolesi to magnum obojętnie czy akimbo czy fmj lub nóż taktyczny
Nóż do rzucania jak dla mnie najlepszy do tarczy, szczególnie z padlinożercą. Szybko się wyjmuje (odsłaniasz się na tylko na moment), szybko dolatuje do celu, trafiony strzał = zabicie. Tylko potrzeba nieco skilla do celowania...
Marcinek na co ci w ogóle padlinożerca/moc obalająca do tarczy, tarczy pirotechnicznej i strikera (nie mówiąc o spas) który ma sporo ammo jak na możliwości? Marnotrawstwo perków.
Forum legend:
.