Zaloguj się
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Jeszcze nikt nawet minuty nie zagrał a już wielkie 'halo'. Po pierwszym dniu się dowiemy,czy wprowadzone zmiany aż tak bardzo rozwaliły roz(g)rywkę,więc nie psujmy innym frajdy z zakupu i nie nastawiajmy się negatywnie. |
|
|
Administrator has disabled public posting |
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Zagrałem. Nie, inaczej; używałem steam'a i wiem co to jest. Brak dedykowanych serwerów też może zepsuć zabawę. Jest takie "przysłowie": "lepsze wrogiem dobrego". A, że pomysły IW są całkowicie nowe jest mało możliwym aby były 100% dopracowane. System "dobierania gracy względem umiejętności" jest wg. mnie zły bo: a) Dlaczego mam być zmuszany do gry z ludźmi na moim poziomie? Dlaczego mam nie móc się "rozwijać" b) Dlaczego nie mogę pograć sobie z kolegami(no chyba, że będzie opcja dołącz do gry) Natomiast brak serwerów dedykowanych automatycznie blokuje opcję powstanie serwerów np. z jedną(24/7) mapą lub z modem. VAC który ma łapać cheaterów... Przy punkbusterze nie widziałem chyba(prócz glitcherów na zombie mod ale to raczej bug), żadnego cheatera, a VAC jest strasznie rygorystyczny. Steam o którym mówiłem ma jedną dużą zaletę/wadę mianowicie przypisanie gry do konta. O wiele bardziej wolę mieć grę na półce niż na koncie. |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?1. Nie drobiazgi 2. Krytyka nie oznacza braku chęci kupna gry(aczkolwiek, te dwie rzeczy są powiązane) 3. Do premiery może się jeszcze sporo zmienić |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?A ja jednak zakupię MW2 ponieważ jestem zatwardziałym fanem. Jeśli nawet w multi nie będzie można grać ( w co wątpię) to zostaje singiel i Spec Ops. Nie wiem co zniechęciło do usunięcia swoich pre-orderów tyle osób. Jeszcze nikt nie zagrał a tu taki bojkot. Wy róbcie co chcecie, czekajcie na recenzje, opinie graczy, gameplay'e ale ja lecę do sklepu w dzień premiery. |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?"Wszystkie bany systemu VAC sa permanentne - Valve prowadzi polityke zerowej tolerancji wzgledem oszustów. System VAC nie generuje bledów przyjecia, tzw. false-positive. Tylko hacki i programy oszukujace, tzw. cheats (modyfikacje przeznaczone do nadania jednemu graczowi przewagi nad innymi) spowoduja ban systemu VAC - jakiekolwiek modyfikacje podstawowych plików wykonywalnych gry (.EXE) lub plików bibliotek laczonych dynamicznie (.DLL) takze podzialaja na VAC." I bardzo dobrze! Rzygać się chce,jak widzi się graczy kombinujących przy omijaniu zabezpieczeń PunkBustera (znam dwóch osobiście)... |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Tak czy siak, mimo, że nie używam cheatów, nie grzebię też raczej w plikach systemowych(raz przy CS1.6 mi się zdarzyło) to nie lubię aż takiego rygoru. A nuż przez przypadek stracę możliwość grania... Na punkbusterze cheaterów nie widziałem i mimo to, że tworzył on liczne błędy związane z jego starszą wersją wolę go niż VAC, głównie z powodu właśnie tej rygorystyczności. Ale zawsze jakaś metoda to jest. PS: Wie ktoś jaka jest "populacja" cheaterów w grach na Steamie? |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Z pewnością jest jakaś obawa z tym związana,ale powiedz,jak można "przez przypadek" stracić możliwość grania? Nie pytam ironicznie,po prostu nie potrafię sobie zobrazować tego "przypadku"... |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Wiem, mało prawdopodobne. Ale jakaś szansa jest. Wymienię kilka przykładów: a) Jakaś aplikacja "wgryza się" w pliki Steam co może zostać uznane za cheat. b) Ktoś jakimś sposobem dostaje się na twoje konto i cheatuje. Może nie wiele ale, w mojej sytuacji(mam już sporo gier na Steam) strata konta była by sporym problemem. Co prawda można wydrukować sobie potwierdzenie zakupu gry(a przynajmniej przy TotalWar:Empire mogłem, z tym, że nie wiem czy to ma w ogóle jakąś moc prawną), ale po prostu nie lubię przypisywać gry do konta. Nie mogli by zrobić tak, że kod który wpisuję przypisuje grę do Steam ale, mogę też "odpisać" grę? Bo to też(jeśli MW2 okaże się nie wypałem) blokuje mi możliwość sprzedania gry. |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?tez jestem fanem serii cod od pierwszej czesci, ale to co teraz sie dzieje z ta gra bardzo mi sie nie podoba i dlatego nie kupie jest to moj protest przeciwko temu co zrobili z trybem multi pomijajac to ze singiel staje sie z czesci na czesc coraz slabszy, odnosnie bojkotu http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/b7f06193957bdda6349bbc07e7f476fd7f0a7c55.png - screen z cod waw |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Mimo tych niemiłych wiadomości, mimo prawie pewnego braku jakichkolwiek modów (gungame, promod itp) na pewno zakupie MW2. Lecz w co będę częściej grał czas pokaże. |
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?Też stwierdziłem, że kupię. Po tym jak się dowiedziałem jak działa IWNet. Ale kupię tą grę już baz entuzjazmu... Czas pokaże czy IWNet okaże się dobry... |
|
|
Re: Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw 2 na pc ?"PS: Wie ktoś jaka jest "populacja" cheaterów w grach na Steamie? "
|
|
|
- Strona główna
- » Modern-Warfare 2
- » Dyskusja ogólna
- » Kto z was zamierza jeszcze kupić Mw...
Informacje forum
- Statystyki: Ilość użytkowników: 523 Ilość wątków: 174 Ilość sond: 3 Ilość postów: 1471 Średnia postów na godzinę: 1.2
- Informacje o użytkownikach: Najnowszy użytkownik : jarcyk Zalogowani użytkownicy: 0 Goście: 47
- Data rejestracji Nikt nie jest zalogowany.
- Wątek
- Nowy
- Locked
- Przyklejony
- Active
- New/Active
- New/Locked
- New/Sticky
- Locked/Active
- Active/Sticky
- Sticky/Locked
- Sticky/Locked/Active