Zamieszczam mój filmik który zrobiłem tzw. metodą machinimy:
KLIK !
Wiem, że w filmie sporo brakuje i można sporo zarzucić jak np. nierówne przejścia itp.
Ale inni tą technologią robią wideo ok. 4 dni mi wystarczyły 3h.
I zrobiłem coś takiego. Przyjmuje każdą krytykę gdyż to wideo robiłem sobie z nudów.
PozDRo
Ps. A tu mój pierwszy testowy filmik również pod temat:
KLIK !
Etheross napisał:
'metodą noclipa'
To co nakręcił kolega to w 100% machinima. Tutaj nie ma wątpliwości. Prawda, że dość prymitywną technicznie - ale to jest wykorzystanie silnika graficznego gry w celu wykonania filmu.
Osobiście teraz pracuje nad fabularyzowanym filmem w CoD 4 - tytuł "Kosovo" mówi sam za siebie Jak skończę to postaram się go wrzucić na youtube i wkleić link.
Co do samego filmu: wyszedł dobrze, pokazałeś co prawda tylko efekt EMP podczas kampanii, ale efektownie (zresztą sama sekwencja jest taka). W skali od 1 do 10 ocenić się tego nie da, bo to jest taka "próbka", "próba" czy coś w tym guście. Słowem: sprawdziłeś jak wyjdzie... i wyszło
tofikkkkk napisał:
Przyjmuje każdą krytykę gdyż to wideo robiłem sobie znudów.
tofikkkkk napisał:
Nie pisz w ogóle jak znów cwaniakujesz.
No albo rybki, albo akwarium tofikkkkk... kolega wyraził swoje subiektywne zdanie... i tyle. Po co się od razu irytować?
LuziNLQ napisał:
No albo rybki, albo akwarium tofikkkkk... kolega wyraził swoje subiektywne zdanie... i tyle. Po co się od razu irytować?
Powiedziałem, że przyjmuje każdą krytykę i to prawda. Ale on zaczął o tej technice no clip'a swojej... Już 2 temat mnie o tym męczy i mnie to trochę już denerwuje, że na siłę będzie mi wpierał swojego No Clip'a. A jest to "machinima". :)
PoZDro i dzięki za opinie :)
tofikkkkk napisał:
PoZDro i dzięki za opinie :)
Nie ma sprawy Jak się się spodobało montowanie filmów to możesz nad tym trochę dłużej posiedzieć, bo polska scena machinim'y ugrzęzła gdzieś pomiędzy Gothic'iem 1 i 2 z dodatkiem Noc Kruka, a Word of Warcraft, Morrowindem i Oblivionem. Bardzo rzadko trafia się coś świeżego i fajnego jak np. machinima w Arma czy właśnie w Modern Warfare, zachód wyprzedza nas w tym o całą epokę... Gońmy ich
Jak zwalniałeś czas? W Vegasie, czy jakoś w grze? Podczas zrzucania?
http://www.takeagift.pl/polecam:6779
DARMOWE NAGRODY DO ZDOBYCIA! ZAREJESTRUJ SIĘ I WYPEŁNIJ ANKIETĘ Z TEGO LINKU!
DOMINACJA NIGDY NIE BYŁA RÓWNIE DRUŻYNOWA! DOŁĄCZ!
<Image link>
hmmm... można by zrobić taki wkita film ale nie udało by się to zbytnio bo 3 ostatnie misjie w których gra sie soapem by były tylko same ręce
P.S dali byście linka do sony vegas 9.0 pro bo niemogę znaleść jedynie premium z góry dziękuje
bioshock napisał:
P.S dali byście linka do sony vegas 9.0 pro bo niemogę znaleść jedynie premium z góry dziękuje
Jeszcze za pewne chciałbyś Pełną Wersje co jest równoznaczne z piractwem a tu są jakieś zasady prawda ?
Mogę ci podać link do wersji Trial: Sony Vegas !
Tam masz "Download Free Trial"
PoZDro
Zainspirowałeś mnie ;D
Niestety, lepiej było, zanim wrzuciłem na YT. Nie wiem czemu, przesuwa mi dźwięk w stosunku do obrazu.
KLIK
Tak z nudów ;> Dziś \ jutro może pomysle o sklejeniu czegoś bardziej ambitnego
http://www.takeagift.pl/polecam:6779
DARMOWE NAGRODY DO ZDOBYCIA! ZAREJESTRUJ SIĘ I WYPEŁNIJ ANKIETĘ Z TEGO LINKU!
DOMINACJA NIGDY NIE BYŁA RÓWNIE DRUŻYNOWA! DOŁĄCZ!
<Image link>
Forum legend:
.