Sir Broderick Monkey napisał:
Śmieszny jesteś.
Jest to wada Steam lub twojego komputera ( Ewentualnie systemu operacyjnego ).
Ta... tylko ze mi na tym samym systemie i na tym samym komputerze i tym samym steamie, BO chodzi dobrze a mw2 hmm nie bardzo.
Sir Broderick Monkey napisał:
A o BO się nie będziesz czepiał że ma spadki FPS jak gacie przy ubikacji? ( ) Widzę że to nie wychwalanie BO, lecz zamazywanie jego czarnej sławy.
Nie bede sie czepial bo ja mam spadki fps sporadycznie, do tego na polskich serwerach rzadko miewam lagi dlatego fajnie mi sie gra.. A czemu by mnie miala obchodzic jakas "czarna slawa" BO ? Nie mam w mojej opinii zadnego interesu. Ty jestes nie zadowolony z BO ja z MW2 wszystkim i tak nie da sie dogodzic. Ani ty nie przekonasz mnie, ani ja nie mam nawet zamiaru przekonywac ciebie, wyrazalem poprostu tylko swoje zdanie...
Pozatym COD 4 jest tak przez wszystkich wychwalana (rowniez przeze mnie) bo to byla rewolucja. Gdyby ktoras z tych 2 gier wyszla przed MW1, to o niej mowilibysmy dzisiaj ze byla kultowa.
Pozdro
Black Ops ma to samo co Modern Warfare 2. Serie ofiar, atuty, od groma broni, ulepszanie karabinów, kamuflaż, te same tryby, prywatne mecze. Jest dużo tańsze od Modern Warfare 2, posiada lepszą kampanię, bardziej realistyczną i ciekawą. Powrócił tryb kooperacji Nazi Zombies, brakowało tego w MW2 i to bardzo. W najnowszej części są dedykowane serwery, natomiast w poprzedniej tak zwany IWnet, który w tym momencie jest mocno do chrzanu, ponieważ już nie raz wszedłem na serwer, który wbijał mi od razu pełen prestiż, a co najważniejsze nikt nic nie zrobi ze shackowanymi serwerami, jedynym wyjściem jest nielegalny alterIWnet. Punkty COD ( CP ),
które zdobywamy poprzez wykonywanie kontraktów ( kolejna nowość ) lub dzięki nowym trybom, które są umieszczone w zestawie "Gra o kasę". ( Trybów cztery, każdy jest super, poza tym bardzo satysfakcjonujące jest odebranie komuś kasy ;]. Jest jeszcze wiele plusów dla najnowszej odsłony Call Of Duty i zdecydowanie mogę powiedzieć, że Black Ops jest dużo lepszy niż MW2
UWAGA!!! Dla uobiektywnienia oceny uznałem , żę BO się nie ścina.
Teoretycznie Modern Warfare 2 było bardziej dynamiczne, może to dlatego, że bieganie i chodzenie było szybciej, ale mi nie przeszkadza ta mniejsza dynamika BO. W MW2 wystarczyło mniej naboi by kogoś zabić (no bo ok.15 naboi na core to przegięcie) i recoil był większy co sprawiło, że trochę inaczej się grało. W Black Ops jest praktycznie zerowy recoil, a dmg jest wyrównane, ale zbyt niskie. Black Ops jest bardziej klanowe ponieważ są tam dedyki oraz już niedługo pojawi się mod tool. W BO jest konsola, tag klanowy... W Black Ops jest kilka bajerów typu kamerka, RC-XD, ciekawsze killstreaki itp, ale to wciąż nie przebija grywalności MW2.
Gdybym miał wybierać lepszą grę zapewne wybrałbym Black Ops... Albo MW2 to właśnie trudny wybór. Na pewno między grami nie postawiłbym znaku równości, ale nie stwierdziłbym też, że któraś gra jest lepsza... Obydwie gry są na 5+ ale i MW2 brakuje kilku rzeczy i Black Ops'owi. Dlatego nie głosuję i twierdzę, że gry są tak samo dobre.
buhhx napisał:
ja jestem za BO lepszy scenariusz i lepszy multi no i sa dedyki
chcesz prawdziwych dedyków to idź na COD4 ^^ to co nazywasz dedykami to jakaś podróba
MW2 a to dlaczego: gram na słuch a to WIELKI rzekłbym największy atut tej gry, wszystko słychać kolesia przechodzącego po trawie, plantowanie ,tykanie zegara, rozplantowanie bomby, to czego panowie nie zrobią bo jak sami rzekli "kto powiedział że granie na słuch to jedyny sposób grania" <hahahaha> jak widać jedyny sposób bo nie widzę sensu grania sparów jak dźwięk jest dupny^^ w MW2 wszystko jest wiśksze co sprawia że granie daje przyjemność w BO bronie wyglądają jak zabaweczki nie wspomnę o całym audio (począwszy od plantowania bomby po ładowanie magazynków) które jest sucks !
Świat Jest Piękny, Tylko Ludzie To Idioci...
<Image link>
<Image link>
Flow napisał:
Widzę, że biedny R4zziell nie daje sobie rady w BO. To mnie właśnie cieszy - głupki bez skilla nie mają już tak łatwo w nowej części Call of Duty.
Kolgo zapraszam Cię 1 vs 1 może być i w Bo i w mw 2 to zobaczymy kto tu nie ma " skilla "
Nazi zombies pewnie jest zastrzeżony prawami autorskimi przez treyarch, dlatego activision tego nie zrobiło w MW2.
Ale mogę się mylić..
Nazi zombies pewnie jest zastrzeżony prawami autorskimi przez treyarch, dlatego activision tego nie zrobiło w MW2.
A Care Package,Nóż Osobisty i takie tam to pomysły IW,więc gdyby dali na nie Prawa Autorskie to Treyarch miało by problem .
Według mnie nie powinno być kontynuacji BO. Singiel dla mnie nie jest ciekawy, jego minusy:
- Prawie cała gra to retrospekcje (nienawidzę),
- Zimna Wojna (Toleruję tylko strzelanki osadzone w czasach najnowszych),
- Nudne postacie jak Jason Hudson, Grigorij Weaver, Bowman czy Alex Mason
W serii Modern Warfare singiel był (jak dla mnie) świetny:
- Operacje brytyjskich oddziałów specjalnych (Uwielbiam misje taktyczne, a nie amerykańskie napieprzanki w środku miasta),
- Więcej cichych i snajperskich misji (W BO była tylko jedna!),
- Świetne postacie jak John Price, John MacTavish, MacMillan, Simon Riley, Gaz czy sierżant Griggs,
- Bardzo interesujące lokacje jak rosyjski gułag, Prypeć, sieć afgańskich jaskiń, Waszyngton,
- Dobrze zachowany klimat czasów najnowszych - czujniki pulsu, tłumiki, termowizja,
- Zmodernizowane pojazdy - AC-130, B2 Stealth, Pave Low, Harrier, Apache, UAV, UAV Predator,
- Świetna muzyka wykonania Hansa Zimmera
O multi nie chcę się na razie wypowiadać, lecz o to rzeczy, które są lepsze w multi MW2 niż w BO:
- Grafika,
- Odrzut broni,
- Dopracowanie graficzne - brak miliona patchów, dużo FPS,
- System odblokowywania dodatków i kamuflaży,
Modern Warfare 3 jest już w produkcji, jeśli Infinity Ward (Respawn Enternaiment) wygra w marcu 2011 rozprawę dot. praw do serii Modern Warfare, zapewniam, że IW(RE) zrobi świetną i zbalansowaną grę.
Matiseq napisał:
Modern Warfare 3 jest już w produkcji, jeśli Infinity Ward (Respawn Enternaiment) wygra w marcu 2011 rozprawę dot. praw do serii Modern Warfare, zapewniam, że IW(RE) zrobi świetną i zbalansowaną grę.
mam cichą nadzieję że wygrają bo to co się wyprawia z tą marka to jakieś żarty... COD8 robi firma od Dead Space co oni wiedzą o rozgrywce COD ?! ta gre powinna tworzyć tylko jedna firma IW a nie Treyarch i inni amatorzy...to tak jakby Porshe tworzyli panowie od fiata
Świat Jest Piękny, Tylko Ludzie To Idioci...
<Image link>
<Image link>
liptox napisał:
Matiseq napisał:
Modern Warfare 3 jest już w produkcji, jeśli Infinity Ward (Respawn Enternaiment) wygra w marcu 2011 rozprawę dot. praw do serii Modern Warfare, zapewniam, że IW(RE) zrobi świetną i zbalansowaną grę.mam cichą nadzieję że wygrają bo to co się wyprawia z tą marka to jakieś żarty... COD8 robi firma od Dead Space co oni wiedzą o rozgrywce COD ?! ta gre powinna tworzyć tylko jedna firma IW a nie Treyarch i inni amatorzy...to tak jakby Porshe tworzyli panowie od fiata
Dokładnie. Głównym studiem powinno być Infinity Ward, Treyarch i inni powinni być tylko od pomagania im - przynieś, podaj, pozamiataj.
Najistotniejszą różnicą między MW2 i BO jest dynamika gry (MP). MW2 jest dużo bardziej dynamiczne, jednak dla mnie jest to minus a nie plus. Ciągle tylko te pro skillz0o00rsy co wyskakują zza ścian i trzeba być szybszym... Ja lubię symulatory wojny (choć BF jest dla mnie zbyt taktyczny), coś co pokazuje, jak wygląda wojna. BO o wiele lepiej to pokazuje - rush nie zawsze się sprawdza, snajpa to wreszcie broń dla SNAJPERa a nie dla jakiegoś pr0 rushera z intervention... Dodatkowo czasy współczesne są już nudne - MW1, MW2, Medal of Honor, Battlefield (BC2, niedługo BF3). Przejadły się, jak WWII. z Wietnamem gry nie było jakiś czas, co jest wg mnie dużym plusem Black Ops. Niedługo wychodzi niby BF:BC2 Vietnam, ale nie sądzę, żeby miał jakieś szanse na pobicie BO (to w końcu dodatek..). Serwery dedykowane, jakiekolwiek by nie były, są ZAWSZE lepsze od tego co ma MW2. Widzimy na jaką mapę wchodzimy, możemy przejrzeć ustawienia gry... W MW2 nie ma szans.
Podsumowując, jeśli bawi was pr0 skakanie zza ścian i zabijanie kto jest szybszy, proszę bardzo, do MW2 i grać. Ja zostanę z BO na dłużej, bo gra jest dla takich ludzi jak ja. Zresztą WaW też był na swój sposób świetny, i dla mnie aktualnie Treyarch ma większy potencjał na świetne gry niż Infinity Ward (zwłaszcza po rozpadach).
Niestety Athelas ale głupoty gadasz.
BO jest dużo bardziej dynamiczne dzięki większej liczbie graczy i zwalonych respawnach
<Image link> <Image link>
P5Q-E /\ Q9550 /\ GTX 460 /\ 4 GB /\ WD 640 GB /\ OCZ 600W /\ MC SOLO 6C /\ WIN 7 HP X64
Martum napisał:
Niestety Athelas ale głupoty gadasz.
BO jest dużo bardziej dynamiczne dzięki większej liczbie graczy i zwalonych respawnach
Nie zgodze sie.MW2 bylo duzo bardziej dynamiczne , poruszanie sie, rozgladanie cala akcja byla dzika- dla mnie to na minus. W BO ma sie przynajmniej ta sekunde zeby pomyslec w mw2 tego nie bylo i gra wygladala jak wygladala.BO mozna zarzucic slabe respawny ale juz wieksza ilosc graczy jest zdecydowanie na plus. .Pamietam jeszcze jak sie gralo w MW1 na zhackowanych serwerach w 42 graczy, to bylo dopiero cos (no moze poza killhouse)
Legenda Forum:
Zbudowane dzięki Agora © Copyright 2007 - 2010 jVitals! Wszystkie prawa zastrzeżone.