Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
Rozmowy na temat rozgrywki sieciowej w Call Of Duty: Modern Warfare 3
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny

TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies., 1 tydzień temu #1

• lipharDYT
  • Specjalista
  • Punkty: 6
PRESTIŻ, SKLEP PRESTIŻU i PUNKTY PRESTIŻU - CO I JAK

PRESTIŻ

Prestiż jest to opcja dostępna po osiągnięciu 80 poziomu doświadczenia i zdobyciu wymaganej ilości punktów doświadczenia. Pozwala ona na rozpoczęcie "od początku" nabijania poziomów (czyli jedziesz znów od 1 do 80) lecz z nowym znaczkiem (widać go przy poziomie). Można tak zrobić 10 razy (czyli razem 11 razy nabić 80 poziom).

I prestiż -

II prestiż -

III prestiż -

IV prestiż -

V prestiż -

VI prestiż -

VII prestiż -

VIII prestiż -

IX prestiż -

X prestiż -

Wejdźmy zatem do koszar, gdzie dowiemy się, czy możemy skorzystać z opcji Tryb Prestiżu.

Jak widać na obrazku nie mogę jeszcze wejść w kolejny tryb prestiżu, gdyż nie mam jeszcze wymaganego poziomu. Ilość doświadczenia, poziom oraz nasze statystyki możemy zobaczyć z prawej strony ekranu. Jeśli już posiadamy 80 poziom i wymaganą ilość doświadczenia klikamy przycisk "Tryb Prestiżu" zaznaczony kolorem pomarańczowym. Po wejściu w prestiż NIE MA ODWROTU.

PUNKTY PRESTIŻU

PUNKTY PRESTIŻU nazywane są inaczej TOKENAMI.

Przyznawane są za każdy prestiż (po jednym na prestiż) i za każdą grę z serii CoD, w której prestiżu użyliśmy (i mamy ją na koncie). Przykłady:
a) masz na koncie BO z I prest. 55 lvl oraz MW2 z I prest. 1 lvlem - dostajesz 2 tokeny
b) masz na koncie BO z XV prest. 55 lvl oraz MW2 z X prest. 70 lvlem - dostajesz 2 tokeny
c) masz na koncie BO bez prestiżu i MW2 bez prestiżu - dostajesz 0 tokenów
d) masz na koncie BO lub MW2 z wbitym prestiżem - dostajesz 1 token]
e) nie masz na koncie BO ani MW2 - dostajesz 0 tokenów.

Pozwalają nam na zakup bonusów w SKLEPIE PRESTIŻU.

Wejdźmy zatem do niego, by dowiedzieć się co dokładnie można w nim kupić. Kliknijmy w przycisk zaznaczony kolorem żółtym.

SKLEP PRESTIŻU

Weszliśmy właśnie do sklepu prestiżu, gdzie kupić możemy następujące bonusy. Każdy z nich kosztuje JEDEN token.

Pierwszą opcją jest DODATKOWA KLASA NIESTANDARDOWA zaznaczona kolorem czerwonym.
Drugą opcją jest PODWÓJNE PD zaznaczone kolorem zielonym - oznacza to, że przez następne 2h grania będziemy otrzymywać 2x więcej doświadczenia niż normalnie.
Trzecią opcją jest PODWÓJNE PD BRONI zaznaczone kolorem turkusowym - oznacza to, że przez następne 2h grania bedziemy otrzymywać 2x więcej doświadczenia do broni, z którą gramy.
Czwartą opcją jest PAKIET DLA POCZĄTKUJĄCEGO zaznaczony kolorem różowym - oznacza to, że dostaniemy tytuł i emblemat.
Piąta opcja to ODBLOKUJ WYPOSAŻENIE zaznaczona kolorem fioletowym - oznacza to, że możemy odblokować broń główną lub zapasową, albo element wyposażenia, który będzie dla nas dostępny w menu STWÓRZ KLASĘ przez wszystkie poziomy prestiżu.
Szóstą opcją jest PAKIET DLA ZAAWANSOWANEGO zaznaczony kolorem białym - oznacza to, że dostaniemy inny tytuł i emblemat.
Siódmą opcją jest PAKIET DLA WETERANA zaznaczony kolorem brązowym - oznacza to, że dostaniemy trzeci tytuł i emblemat.
Ósmą opcją jest RESET WSZYSTKICH STATYSTYK zaznaczony kolorem szarym - oznacza to, że WSZYSTKIE nasze statystyki, poziom, prestiże, bronie, emblematy, tytuły, wyzwania etc. zostaną WYZEROWANE i USUNIĘTE, czyli na nowo mamy 1 lvl 0 prestiżu.

PROPONOWANA KOLEJNOŚĆ WYDAWANIA PUNKTÓW PRESTIŻU

I prestiż - Kupujemy broń, z którą idzie nam najlepiej, a która jest z "wyższej półki", czyli taką, której nie odblokujemy po godzinie grania. Z jej pomocą szybciej nabijemy następne prestiże (w moim przypadku było to ACR).

II prestiż - Kupujemy DODATKOWĄ KLASĘ NIESTANDARDOWĄ

III prestiż - Kupujemy DODATKOWĄ KLASĘ NIESTANDARDOWĄ

IV prestiż - Kupujemy DODATKOWĄ KLASĘ NIESTANDARDOWĄ

V prestiż - Kupujemy DODATKOWĄ KLASĘ NIESTANDARDOWĄ

VI prestiż - Kupujemy DODATKOWĄ KLASĘ NIESTANDARDOWĄ

VII prestiż - Kupujemy PAKIET DLA POCZĄTKUJĄCEGO

VIII prestiż - Kupujemy PAKIET DLA ZAAWANSOWANEGO

IX prestiż - Nic nie kupujemy, by w X prestiżu kupić PAKIET DLA WETERANA

X prestiż - zostawiamy 1 ostatni punkt i nic za niego nie kupujemy, byśmy w przyszłości, gdy będziemy mieli ochotę znów nabijać lvle i prestiże lub gdy będziemy chcieli sprzedać grę (oczywiście razem z kontem), mogli przywrócić poziom do samego początku.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że poradnik okaże się przydatny.

Poradnik by lipharDYT; źródło obrazków: callofduty.wikia.com
Podziękowania dla mariiox za pomoc z obrazkami

Ostatnio zmieniany: 11 mies., 1 tydzień temu przez lipharDYT.
Za tę wiadomość podziękował(a): mariiox, Vattghern, MM91, Agent_Halstein, adam2018

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies., 1 tydzień temu #2

• MM91
  • Sierżant pierwszej klasy
  • Punkty: 31
Mam pytanie - ile dostanę tokenów za posiadanie samego BO w którym wbiłem 15 prestiży 50 lvl (odp: tylko jeden?) i skąd masz info bądź wiesz że tyle akurat dostaniemy?

a) masz na koncie BO z I prest. 55 lvl oraz MW2 z I prest. 1 lvlem - dostajesz 2 tokeny
b) masz na koncie BO z XV prest. 55 lvl oraz MW2 z X prest. 70 lvlem - dostajesz 2 tokeny

Podpunkty a i b nie podobają mi się. Dlaczego? Za wbity 1 prestiż w BO jak i MW2 dostajesz tyle samo tokenów co za wbicie 15 prestiżu w BO i 10 w MW2?

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies., 1 tydzień temu #3

• Vattghern
  • Sierżant pierwszej klasy
  • Are You Experienced?
  • Punkty: 22
Tak, to prawda. Bowling pisał o tym na swoim Twitterze. Oczywiście to działa tylko na konsolach .

Epiphone Les Paul Studio Goth <3

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies., 1 tydzień temu #4

• lipharDYT
  • Specjalista
Dokładnie tak.
Możesz wbić dowolną ilość prestiży w MW2 albo BO - i tak dostaniesz 1 token (za grę - czyli max. 2)
No i na PC będzie to działać dopiero wtedy, gdy pojawi się CoD ELITE, bo inaczej jak udowodnisz, że wbiłeś prestiże...

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies., 1 tydzień temu #5

• Err0r
  • Moderator
  • BOURREAU
  • Punkty: 143
IX prestiż - Kupujemy PAKIET DLA WETERANA

Mała pomyłka. Pakiet dla WETERANA jest odblokowywany na 10 poziomie prestiżu, nie na 9.
Do całego tuta nie mam zastrzeżeń, bardzo fajnie zrobiony. Przynajmniej skończą się głupie pytania: ''Co wybrać w sklepie prestiżu''
Pomogłem ? Kliknij Dziękuje ;]

Po raz pierwszy na forum ? Nie zapomnij przeczytać regulamin ;]

ScreenShooter - Twoja biblioteka zrzutów z własnym hostingiem
Chcesz mieć swój własny kanał na naszym Team Speak'u? Napisz do mnie, zobaczymy co da się zrobić ;]

You can't hide from me
I'm going to find you...

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies., 1 tydzień temu #6

• lipharDYT
  • Specjalista
Poprawione. Dzięki. To mój pierwszy. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś jeszcze jakiś zrobić.

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies. temu #7

Mam jedno ważne pytanie dotyczące wątku.

Przechodzę na 3 prestiż i mam zamiar kupić sobie C4 żeby mieć ją od początku w swoim wyposażeniu... Ale czy będę miał od razu dostępne wszystkie wyzwania do C4? Takie jak 25 zemst C4 czy 50 multikilli?

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 11 mies. temu #8

• mariiox
  • Kapitan
  • I cast a deadly shadow
  • Punkty: 70
@UP
Tak, wyzwania będą dostępne

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 4 tyg. temu #9

Dwa pytania do tego tematu.

1) Gram w MW3 na PS3. Swoją konsolę mam od niedawna, wcześniej zawsze grało się u ziomka na playstation na split-screen w czterech, nabiłem tam 2 presige (chodzi o grę MW2) czy jak bym przerzucił savy z moim profilem z playki kumpla na swoją to dostane dodatkowy token ?

2) Drugie pytanie. Na pewno większość w was, grających na konsolach słyszała o metodzie "Prestige Token Glitch" Czy ktoś już tego używał? Myślicie że jest opcja że np. wyzerują Ci później konto za takie wałki albo coś w tym stylu, bo klucza raczej nie zbanują

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 4 tyg. temu #10

Witam, sam od siebie też chętnie dorzucę garść porad ze ścieżki którą sam obrałem, może ktoś uzna że również chciałby właśnie w taki sposób ,,przyspieszyć" osiąganie kolejnych leveli.

W chwili obecnej sam kończę VI Prestiż (74 level), pozostawiam sobie odznaki prestiżu, które po osiągnięciu X prestiżu, zainwestuję w sloty na klasy, a pozostałe ewentualnie na podwójne PD broni. Ma to sens gdyż uwierzcie, zdobycie złotego kamuflażu do broni, po zaliczeniu wszystkich możliwych wyzwań broni (Strzelec, Ekspert, Mistrzowstwo, Weteran) graniczy z cudem

Gram następującym systemem: na kolejnych poziomach prestiżu dobieram coraz to inne uzbrojenie w slotach klas niestandardowych. Dzięki temu rozwiązaniu mogę cały czas postępując w grze, dobrać które pukawki najlepiej mi leżą. Jeśli komuś zależy na szybkim levelowaniu, to polecam tryb ,,HC Domination". Punkty XP lecą jak szalone nie tylko za zabójstwa, ale także zajmowanie punktow. Jest to bodajże jedyny tryb w którym punkty związane z wynikiem, przekładają się w ok. połowie, na uzyskane doświadczenie z samej tylko rozgrywki (wiadomo niektórym dojdą wyzwania zaliczone w trakcie danej gry). Bardzo opłacalny jest także HC S&D, jeśli ktoś radzi sobie w tym trybie co najmniej średnio, będzie usatysfakcjonowany końcową premią meczu .

Jeśli chodzi o same punkty prestiżu to polecam wydawać je bardzo rozsądnie, podczas kolejnych etapów używać coraz to innych zestawów uzbrojenia. Dzięki temu na X levelu, pozostanie już tylko przyjemna rozgrywka z dopasowanym do Nas zestawem broni, i atutów, a także punktu prestiżu na dodanie tylu slotów na klasy, z ilu rzeczywiście będziemy korzystać. Poza tym szalenie opłacalną inwestycją jest nabijanie max. levelu ,,broni zapasowej". Pistolety i PM-y to tylko 10 leveli do uzyskania ich Mistrzowstwa, a daje to zawsze 10000 punktów doświadczenia. Niektóre np. Magnum, mają ich tylko 7 po czym dostajemy od razu wspomnianą pulę do paska postępu .

Mam nadzieję że te informacje posłużą komuś w szybszym zdobywaniu znaczących postępów
Ostatnio zmieniany: 10 mies., 4 tyg. temu przez Cpt.Partyzant. Powód: literówki
Za tę wiadomość podziękował(a): Bigos

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 3 tyg. temu #11

• Sosen9
  • Szeregowy
A ja mam nastepujący problem:
na pierwszym levelu prestiżu kupiłem dodatkową klasę własną i jest ok, ale na drugim levelu po zakupie klasy tokena zabrało, ale dodatkowej klasy nie dostałem (6 było i tak zostało). Czy można się do kogoś upomnieć w tej sprawie?
Ostatnio zmieniany: 10 mies., 3 tyg. temu przez Sosen9.

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 3 tyg. temu #12

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 32
Z tego co zauważyłem to dodatkowa klasa staje się aktywna jak chociaż raz do niej wejdziesz w ekranie tworzenia klas. Po przejściu na każdy kolejny prestiż tak miałem.
(Intel Core i7 3770K + Noctua NH-D14; Asus P8Z77-V Pro; Gigabyte Geforce GTX670 WindForce 3 OC; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Razer Imperator 4G; Windows 7 64-bit)

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 3 tyg. temu #13

• Sosen9
  • Szeregowy
to wiem, ale wogóle jej nie mam w wyborze tworzenia klas. Mogę ich utworzyć 6 a powinno być 7. (mam już 75lvl prestiż 2, więc to nie dzisiejszy problem)
Ostatnio zmieniany: 10 mies., 3 tyg. temu przez Sosen9.

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 3 tyg. temu #14

• Vladimir
  • Newsman
  • Putin
  • Punkty: 33
1. Na pc nie ma Sklepu prestiżu.
2. Nie dostaje się tokenów za każdy wykonany prestiż. Za 2 gry (BO, MW2) są 2 tokeny.
3. W tym momencie tokeny można mieć tylko na konsolach. Na pc: Jak będzie to będzie.
CPU: i5 3570k 4.0 GHz + Thermaltake Contact 29 BP + Zalman STG2
MOBO: ASRock P67 PRO
GPU: Gigabyte GTX670 4GB WindForce 3X
RAM: G.Skill Ripjaws 4x4GB 1333MHz
PSU: OCZ ZT550
SSD: OCZ Vertex 4 128GB
HDD: WD Caviar Blue 500GB
CASE: Antec LanBoy Air
VIDEO: BENQ GW2450HM
AUDIO: Logitech x-540
MOUSE: Razer Mamba 2012
KEYBOARD: Razer BlackWidow Battlefield 3 Edition
MOUSE PAD: Razer Goliathus Alpha Speed Edition
HEADSET: Creative Sound Blaster Tactics 3D Alpha

Odp: TUTORIAL - prestiż, sklep prestiżu, tokeny 10 mies., 3 tyg. temu #15

@Vladimir co ty gadasz? Jak nie ma sklepu na PC? Przecież już 5 tokenów użyłem... w 2 pkt miałeś racje. Ale pozostałych nie...
Sklep prestiżu jest pod "tryb prestiżu" czy "zrób prestiż" i pod nim jest Sklep Prestiżu i tam wykorzystujesz tokeny
Pomogłem? Wciśnij

• Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Wygenerowano w 0.73 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi Death97 Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi K5785B Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Lestat Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Wojak1 Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić jaro313 . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić krychol49 . Nie zapomnij o zyczeniach!

Damian będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Hunter będzie obchodzić urodziny za 2 dni!