Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
Rozmowy na temat rozgrywki sieciowej w Call Of Duty: Modern Warfare 3
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Makro w grze

Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #1

Mam pewne pytanie, czy ktoś z was urzywał Makro w MW3, pytam poniewaz od czasu kiedy mam nowy sprzęt do grania bawie sie tym i musze przyznac ze to ŚWIETNA SPRAWA

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #2

• cracked
  • Generał brygady
  • JABRONI!
  • Punkty: 52

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #3

• Buzzy
  • Pułkownik
  • Chłopiec jedzący lizaka ;_;
  • Punkty: 124
Tak.

@Cracked
Makro to takie ustawienie myszki żeby podczas strzelania bronią 3 bullet burst ogień był tak szybki jak w karabinach szturmowych z ogniem ciągłym

Pomogłem ? Kliknij
Ostatnio zmieniany: 6 mies., 1 tydzień temu przez Buzzy.

Odp: Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #4

Jak to zrobić? Pamiętam że w CoD4 było takie coś z pistoletami - jak się ustawi strzał na kółko myszy to jak się kręci to strzela jak pm. u mnie to nie wychodziło.
Jak tak ustawić myszkę?

STEAM nick: Foster PL

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #5

Musisz posiadać myszkę z "bajerami" ja mam a4tech x748 i do niej jest taki program, Oscar editor i można ustawić takie opcje jak: mniejszy odrzut broni (pro prostu jak broń ciągnie w górę to myszka sama pcha w dół nie wiem czy to działa i nie wiem czy to możliwe), 3xfire 4xfire i wiele więcej. Także myszka ma wsparcie w CS, CSS, CoD, MoH, HL. Jak dla mnie to trochę jak cheaty i jest wtedy niesprawiedliwość. Ale co da komuś taka myszka, jak nie umie grać. Ja posiadam taką ale z tych opcji mam tylko 4xfire, biorę M4/ACR i puszczam serie 4 kul bardzo szybko i bardzo celnie.

CPU-I5 2500K
RAM-8GB
MOBO-AsRock P67 PRO 3 B3
GPU-GeForce GTX 560 Tii
PSU-OCZ ModXStream Pro 600W
Ostatnio zmieniany: 6 mies., 1 tydzień temu przez PR0m0cj4.

Odp: Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #6

Jeśli twoja myszka pozwala na to, mozesz ustawic sobie ciąg poleceń które po naciśnięciu przypisanego przycisku mysz wykona np. kliknięcie LPM-(opuźnienie w milisekundach)-kliknięcie PPM. Mozna to również zapętlić i kiedy będziesz trzymał wciśnięty przycisk ten ciąg będzie powtażany. Mam napisane Makro do Strikera i kiedy jest zapętlone to Striker strzela Ciągłym Ogniem

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #7

• Cykor
  • Szeregowy
Tu znajdziesz kilka do myszek a4techa z Oscarem www.x7.cn/en/oscar-down.asp?workclass=1 Możesz popatrzeć również na [ciach], kilka razy widziałem tam tematy o makrach.
Ostatnio zmieniany: 6 mies., 1 tydzień temu przez Err0r.

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #8

• Err0r
  • Moderator
  • BOURREAU
  • Punkty: 129
Cykor: Dostajesz ostrzeżenie. Dobrze wiesz za co.
Pomogłem ? Kliknij Dziękuje ;]

Po raz pierwszy na forum ? Nie zapomnij przeczytać regulamin ;]

ScreenShooter - Twoja biblioteka zrzutów z własnym hostingiem
Chcesz mieć swój własny kanał na naszym Team Speak'u? Napisz do mnie, zobaczymy co da się zrobić ;]

Odp: Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #9

• FOXi
  • Major
  • !Hala Madrid!
  • Punkty: 32
wie ktoś może czy do R.A.T 5 możne ustawić makra?
CPU: Intel Core i5 2500k 3,3GHz
Motherboard: ASRock p67 PRO3
Memory: 8GB
Graphic Card: HIS Radeon HD6870
HDD: Samsung 512gb
Monitor: LG 22"
Headset: Steelseries Siberia v2
Mouse: R.A.T 5 Cyborg
Internet: 6mb/s

:pinch: Uwaga: Spoiler!

Odp: Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #10

Dzięki, ale takie coś to mnie nie kręci, w końcu to coś jak cheat ( Striker strzela jak karabin szturmowy )

STEAM nick: Foster PL

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #11

• smutny
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Nie wiem gdzie się tych bajek naczytaliście, ale za szybkostrzelność broni odpowiada algorytm gry, w związku z powyższym nie ma możliwości żeby broń strzelała szybciej niż przewidzieli to jej autorzy. Makra dają tylko i wyłącznie komfort zbindowania klawiszy w sposób pozwalający na skrócenie sekwencji ich aktywowania. Pozwala to na zapętlenie sekwencji i np strzelanie ciągłe, ale równie dobry efekt można osiągnąć przypisując fire pod kółko myszy i ustawiając skok na 1. Sprzętowe zmniejszenie recoil'a to tylko chwyt marketingowy, szczególnie w X'ach A4Techa. OSCAR realizuje to przez automatyczne zmniejszenie DPI podczas strzelania, jednak nie rozróżnia rodzaju broni i zawsze stosuje te same wartości.

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #12

• MM91
  • Sierżant
  • Punkty: 27
Rozumiem o co chodzi, ale czy nie lepiej nauczyć się strzelać z pistoletów, karabinów typu burst-fire, semi-auto czy shotgunów szybciej i bez żadnych wspomagaczy? Dla mnie to nawet czit, co to jest za gra w której gość wygrywa pojedynek tych samych pistoletów tylko dzięki temu że ma zbindowany klawisz, który umożliwia mu jak najszybsze strzelanie z pistola? Ta sama sprawa miała się w CSS kiedy w środku walki gość naciskał jeden klawisz, który odpowiadał za najgłupszą komende świata - MEDIC = 100hp ale tylko raz na rundę i działa pod warunkiem że masz mniej niż 30HP.
Ostatnio zmieniany: 6 mies., 1 tydzień temu przez MM91.

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #13

• Modzian
  • Major
  • Aktywista
  • Punkty: 39
MM91 - nikogo nie interesują Twoje przemyślenia na temat stosowania makra w grach. Nie jest to powszechnie uważane za cheat, więc jest to w porządku.
Chcesz sie wyżalić - zapraszamy na Shoutbox.
Twój post jest nie na temat, nic nie wnosi do tematu.
Staraj sie pisać na temat - tymrazem ostrzeżenie słowne.
Pozdrawiam, Modzian
If you abide the statute I will let you alone. Do we have a deal?

Król świata, korona na skroniach, w żyłach błękitna krew, moc w dłoniach!

Ostatnio zmieniany: 6 mies., 1 tydzień temu przez Modzian.

Odp: Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #14

• smutny
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
MM91 napisał:
Rozumiem o co chodzi, ale czy nie lepiej nauczyć się strzelać z pistoletów, karabinów typu burst-fire, semi-auto czy shotgunów szybciej i bez żadnych wspomagaczy? Dla mnie to nawet czit, co to jest za gra w której gość wygrywa pojedynek tych samych pistoletów tylko dzięki temu że ma zbindowany klawisz, który umożliwia mu jak najszybsze strzelanie z pistola? Ta sama sprawa miała się w CSS kiedy w środku walki gość naciskał jeden klawisz, który odpowiadał za najgłupszą komende świata - MEDIC = 100hp ale tylko raz na rundę i działa pod warunkiem że masz mniej niż 30HP.

Temat stary jak multiplayer. Makra możesz traktować jak chcesz, ale nie przesadzaj. Równie dobrze możesz oczekiwać, że wszyscy będą grać na takich samych peryferiach, mając te same ustawienia itd...

Makra mają jedną wadę, która moim zdaniem jest istotna. Uruchomionego makra nie można przerwać.

Re: Makro w grze 6 mies., 1 tydzień temu #15

• Dawidero
  • Kapral
  • Punkty: 9
"Makra mają jedną wadę, która moim zdaniem jest istotna. Uruchomionego makra nie można przerwać."

no niekoniecznie... bindujesz pod jakiś klawisz komendę aby przerwał działanie..

dla tych którzy nie mają oprogramowania do myszki, ani skryptów do swojej myszki wpiszcie sobie w google frazę "ahk script" można tam dopaść to samo co od producenta myszki.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.68 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Wczoraj urodziny miał Marek Możesz jeszcze złożyć życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Mydelko86 Złóż mu życzenia!

.:NooN:.PL będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

TomHowk będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

UnHollyDavid będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

MrKlucha będzie obchodzić urodziny za 6 dni!

SoliderPL będzie obchodzić urodziny za 6 dni!