Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
Wszystko o uzbrojeniu i dodatkach
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wyjaśnienie dodatków do broni

Wyjaśnienie dodatków do broni 3 dni, 2 godzin temu #1

Witam po raz kolejny Od mojego pierwszego postu minelo pare godzin grania w MW3 i idzie mi już duzo duzo lepiej. Mam jednak jeszcze 2 pytanka które mi się nasuneły. Obecnie biegam z CM901 oraz ACR 6.8 i nie ukrywam że uzywajac tych broni udalo mi się uzyskać lepszy Skill. Jakoś mi się z nimi dobrze "współpracuje" po tym jak zdjalem dodatki celownicze. I w związku z dodatkami wlasnie mam 2 pytania:

1. Nie grałem jeszcze w MW3 na multi z tłumikiem bo widze ze znacznie zmniejsza się zasięg broni (przynajmniej w statystyce broni tak pokazuje) ale chciałbym go używać przynajmniej w 1 broni (bo na chwile obecna biegam jednoczesnie z CM901 i ACR). Czy tłumik mimo tego ze zmniejsza zasieg broni to daje jakies plusy? Rozumiem ze nie widac nas na minimapie bo strzelamy cicho czyli nie zdradza to naszej pozycji. Ale czy dzieki tłumikowi bron ma mniejszy rozrzut? Tzn. jest jeszcze bardziej celna? Lub wręcz przeciwnie? I czy zmniejszony zasieg broni bardzo utrudnia zabicie kogos z dalszej odległości?

2. Jak zdjałem jakiekolwiek dodatki celownicze i używam tylko fabrycznego celownika okazało się ze trafiam przeciwników znacznie sprawniej. Czy to możliwe ze bez dodatków typu celownik holograficzny celnosc lest lepsza? Jesli chodzi o dodatki celownicze to lepszy jest Holograficzny czy zwykły laserowy?

Zanim ktoś odpisze. Sprawdz sam dodam iż mam internet w cyfrowym polsacie z limitem 10gb i juz wywaliłem cały transfer na MW3 i limit 25 giga miesiecznie bede miał dopiero od 22.04 wiec ten czas w którym nie moge grać chciałem wykorzystać właśnie na takie zbadanie sprawy i bede próbował jak się zacznie nowy miesiąc rozliczeniowy

Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 3 dni, 1 godzinę temu #2

• MM91
  • Sierżant
  • Pukty: 23
1. Tłumik zmniejsza zasięg jak i obrażenia w większościach broni, ale natomiast gdy go mamy, nie pokazujemy się na minimapie u przeciwnika i w dodatku zmniejsza rozrzut broni. Do ACR 6.8 można go bez żadnych obaw założyć, natomiast w CM901 tłumik jest lipny gdyż znacznie zmniejsza obrażenia (wystarczy pograć najpierw bez, potem z, a zobaczy się ogromną różnicę). Ja praktycznie w każdej broni mam założony tłumik (szturmówka, SMG, LKM), ponieważ ginę stosunkowo mniej razy bo nie sprzedaję swojej pozycji.

2. Najlepszym celownikiem jest cel. laserowy bo najwięcej przez Niego widać. Przez holograficzny widzę jakoś mniej, a gdy strzelam z ACOG'a to już praktycznie nic nie widzę, duży rozrzut i przybliżenie robią swoje. Termowizja jakoś nie za bardzo się przydaje dzięki konstrukcji map, a celowniki mechaniczne w szturmówkach nie są zbyt wygodne (np. M4, M16A1, CM901, G36C, FAD).

Zresztą kto co woli, jeden lubi grać z tłumikiem, drugi nie, bo obrażenia są słabsze, to samo tyczy się celowników tylko tym razem problem rozchodzi się o widoczność.
Za tę wiadomość podziękował(a): Balcer_pl

Odp: Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 3 dni temu #3

Dzięki.

1. Czyli u mnie by to pasowało. Załozyc tlumik do ACR bo jego wyciagam na bliższy kontakt i wtedy tlumik jak najbardziej porzadany a natomiast CM901 korzystam z wiekszej odległosci wiec bez tłumika tez pasuje. Musze wykorzystac ta opcje gry i 1 bron z tłumikiem i druga bez. Przetestuje to. Chociaz nie wiedziałem ze zmniejsza się obrazenia przez tlumik. Troche szkoda ale sprawdzimy. Cos za cos ma sie natomiast mniejszy rozrzut co przy ACR się przyda. A wracajac do tego co mowisz to myslicie ze wiara czesto patrzy na minimape? Ja np. rzadko i nie wiem czy to blad czy nie. Zeby bylo jasne to gram przewaznie teraz na FFA na servach IW, na razie na dedykach nie gram bo jeszcze cwicze skilla.

2. ACOG z tych powodów właśnie co wymieniłeś wogole omijam. Raczej nie sprawdza się w MP. Musze jeszcze porównac celownik laserowy z mechanicznym. Bo jak wczesniej pisałem na mechanicznym zauwazam duzy wzrost mojej celnosci dlatego na razie sie trzymam mechanicznych bo z laserowymi grałem ale z troche inna bronią bo ze SCARem. Musze sprawdzić jak się sprawdzi z ACR lub CM901 ten celownik.

Ps. Mega mam ciag do gry. Cholerny limit neta ;/ Teraz 10 dni bez grania bedzie bo 1gb w cyfrowym to 15 zł a 1 gb to srednio tak moze na 2 dni max chyba by starczył przy 3-4h grania dziennie.

Jeszcze 1 pytanie OFFTOPIC:

Jak to jest ze niektórzy gracze maja taki kamuflarz jakby z krzaków? Taki snajperski jak był w MW1 (jesli dobrze kojarze to bylo w tej czesci) w tej misji w Czarnobylu? Ostatnia misja. Taki trawiasty (brązowy, albo zielony) kamuflarz zawsze snajperzy taki maja w MW3. Taki kamuflarz jest jak ktoś wybierze gotowa klase postaci ze snajperka? Bo jakos nie widze zeby w grze mozna bylo sobie dobierac strój postaci itd.
Ostatnio zmieniany: 3 dni temu przez Balcer_pl.

Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 2 dni, 23 godzin temu #4

• MM91
  • Sierżant
  • Pukty: 23
Wystarczy podzielność uwagi, ja nie patrze na minimapę, dopiero jak coś się dzieje to od razu widzę czerwone kropki w rogu i to często pomaga, można wtedy łatwo oszacować gdzie się przeciwnik znajduje i w moim przypadku jest to zazwyczaj kolejny frag.

1. Do ACR nie zakładaj żadnych celowników gdyż mechaniczny jest idealny w tej broni (tłumik, czujnik pulsu, strzelba gdy grasz bez padlinożercy, powiększone magazynki).

2. Do CM901 warto założyć cel. laserowy, rozrzut jest co prawda duży, ale zawsze można go zredukować perkiem.

OFFTOPIC: ciężko mi powiedzieć i nie wiem dokładnie od czego to zależy by mieć taki kamuflaż:
1) Czy od perków (niewidoczny)
2) Czy od broni (snajperka).
Nie zwracałem na to uwagi, ale myślę, że wygląd postaci tym razem zależy od głównej broni, nie od perków tak jak to było w BO.
Ostatnio zmieniany: 2 dni, 23 godzin temu przez MM91.

Odp: Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 2 dni, 22 godzin temu #5

MM91 napisał:

OFFTOPIC: ciężko mi powiedzieć i nie wiem dokładnie od czego to zależy by mieć taki kamuflaż:
1) Czy od perków (niewidoczny)
2) Czy od broni (snajperka).
Nie zwracałem na to uwagi, ale myślę, że wygląd postaci tym razem zależy od głównej broni, nie od perków tak jak to było w BO.

Właśnie tez mi się tak wydaje. Bo taki kamuflarz maja tylko gracze ze snajperka. Tylko nie wiem czy jak sobie zrobie nowa klase z główną bronią (jakąkolwiek) ze snajperek to tez mam taki kamuflarz czy on jest tylko jesli sie bierze gotowa już klase. Bo nie ukrywam ze na coś mógłby się ten kamuflarz przydać na niektórych mapach zwlaszcza jesli mozna bedzie miec wtedy i snajperke i jakikolwiek ze szturmowych.

Odp: Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 2 dni, 22 godzin temu #6

• mariiox
  • Kapitan
  • Pukty: 69
@UP Wygląd postaci zależy od broni domyślnej
Poza tym nie patrz na kamuflaż bo jest to tylko dodatek, wróg cię zobaczy zawsze

1. Tłumik też redukuje błysk z lufy.
W MW3 używałem ACR + tłumik (tłumik tylko ze względu na redukcje błysku)

2. ACOG w MW3 nie jest tak beznadziejny jak w BO
Celownik domyślny w ACR faktycznie jest naprawde wygodny
Ostatnio zmieniany: 2 dni, 22 godzin temu przez mariiox.

Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 2 dni, 20 godzin temu #7

• Err0r
  • Moderator
  • BOURREAU
  • Pukty: 62
Reg:
2.20 Nie cytuj poprzedniego posta, to utrudnia czytanie. Jeśli cytujesz długi post, to staraj się cytować tylko to, co jest potrzebne Tobie do odpowiedzi. Unikaj cytowania całości postu, gdy chcesz napisać odpowiedź typu "Zgadzam się" - takie cytowanie jest niedozwolone.

Balcer_pl, przy rejestracji mówisz zapoznać się z regulaminem, jednak tego nie zrobiłeś. Dostajesz ostrzeżenie, zapoznaj się z regulaminem.
Pomogłem ? Kliknij Dziękuje ;]

Po raz pierwszy na forum ? Nie zapomnij przeczytać regulamin ;]

ScreenShooter - Twoja biblioteka zrzutów z własnym hostingiem

Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 2 dni, 20 godzin temu #8

• Vattghern
  • Sierżant
  • Aen Saevherne
  • Pukty: 11

Co do celowników to proszę. Tutaj jest wszystko pięknie wytłumaczone. Cel. laserowy ma powiększenie 1.35x, czyli tyle samo co cel. mechaniczny w szturmówkach. Tak czy inaczej, przez laser więcej widać. Holograficzny ma powiększenie 1.5x, więc trochę więcej, ale jednak ta ramka trochę przeszkadza. Laser i holograf nie mają wpływu na odrzut broni i nie zwiększają czasu potrzebnego do przycelowania.

Zazwyczaj bronie mają dwa stopnie obrażeń, np. dla G36C są to 40-25. G36C będzie zadawał 40 obrażeń w bliskim starciu. Jest to zasięg maksymalny i wynosi on 23 metry (ciągle mówię o G36C). Powyżej tej odległości zaczyna się spadek obrażeń i do 40 metrów obrażenia będą wynosić 39-26. Od 41 metrów w górę broń będzie zadawała swoje minimalne obrażenia, czyli 25. Tłumik zmniejsza obie odległości, lub tą największą, nie jestem do końca pewien. Tzn. że zmniejszając zasięg, tłumik zmniejsza obrażenia zadawane na większym dystansie.

Ostatnio zmieniany: 2 dni, 20 godzin temu przez Vattghern.

Odp: Re: Wyjaśnienie dodatków do broni 2 dni, 19 godzin temu #9

• L0cKing
  • Kapral
Chciałbym ci tylko zasugerować, że to, że nie ma transferu nie oznacza, że nie możesz grać, bo ja mam orange i jak przekrocze limit to steam uruchamia mi się dłużej, ale w grze już nie widać, najmniejszej różnicy, wszystko chodzi bardzo dobrze ;(
A co do tłumika to ja gram ACR i MP7 i nie widzę, że żadnej różnicy w mocy broni z tłumikiem czy bez, bo różnica jest ogromna jak cię nie widać na mapie

A w MP7 tłumik sprawia dużą różnicę tez przez to, że zmniejsza ogień z lufy, bo jak mam szybkostrzelność bez tłumika to prawie nic nie widzę, bo ogień wszystko zasłania
PROFIL STEAM: steamcommunity.com/id/prezes_666

GŁÓWNA KLASA WŁASNA: uk.ign.com/builds/call-of-duty-modern-wa...00000000000000000165
Ostatnio zmieniany: 2 dni, 19 godzin temu przez L0cKing.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.51 sekundy

Facebook Slide Likebox

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

No posts to display.

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi ACRfan Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Yowneas123 Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Gracz MW3 . Nie zapomnij o zyczeniach!

HarD będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

oskarsom będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

sakemake będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

pabico będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

Jacq będzie obchodzić urodziny za 4 dni!