Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: BF3 zacina mi się na ultra

BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #1

• wiktoro198
  • Sierżant
  • Punkty: 4
Mam problem, Battlefield 3 strasznie laguje na ultra. Jedyne ustawienia gdzie gra działa płynnie to minimalne lub średnie. na wyższych gra strasznie laguje i nie da się grać. Mój sprzęt to:

karta GeForce GTX 560
Procesor Intel Core quad CPU 8200 2,33 ghz, 2,33 ghz
RAM: 8gb
Windows 7 home 64 bit

Na tych ustawieniach gra wyciągała na ultra lecz od kilku godzin mogę zadowalać się minimalnymi ustawieniami.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #2

• Martum
  • Komandor
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Punkty: 264
Gra nie ma prawa działać na ultra na tym sprzęcie.
Średnio wysokie są dla Ciebie. Bardzo wskazane byłoby podciągnąć tego proca na około 3 GHz. Obecnie jest słabawo

Jeszcze niedawno miałem GTX 560 i na ULTRA to za mało. No chyba ze mówimy od TDM na 16 graczy , wtedy karta daje rade. Podbój na 32 graczy i więcej to nie dla tej karty ale osobiście granie na ultra jest głupie. Słonce i te wszystkie dodatkowe efekty wręcz przeszkadzają.

Na wysokich lecisz każdy tryb bez problemu na GTX 560. ULTRA zostaw w spokoju.

Zobacz tez czy nie masz tego co ja ze nawet przy 60 FPS przy wlaczonym MSAA x2 lub X4 gra jak by traci płynnosc mimo 60 FPS. NA HD7850 nie mam tego problemu.

Stery masz najnowsze ?
CPU: IB 3550 @ 4 Ghz + SPC FORTIS
GPU: GIGABYTE GTX 660 TI OC 2GB WINDFORCE
RAM: KINGSTON 8 GB DDR3 1600 MHz 1.5V
DVD: SAMSUNG SH-223L
SSD: SAMSUNG 830 128 GB
PSU: OCZ MXS 600W
MOBO: MSI Z77A-G43
CASE: CM ELITE 333
RESZTA: BENQ BL2400PT / MICROLAB Solo 6c / WIN 7 HP 64 BIT

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #3

• wiktoro198
  • Sierżant
Martum grałem na ultra na tej karcie i wszystko było ok nawet w 30 osobowy podbój. Sterownikido karty mam najnowsze, a ten procem ma 4 ghz tylko że to jest tak jakby 2x 2,33 ghz co w sumie daje 4. Taki procesor. Grałem w bf na tej karcie. Chociaż kiedy grałem w bf 3 na ultra to komputer był dosyć ciepły i możliwe że już nie wytrzymuje z tym bf'em i się karta przegrzała..
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez wiktoro198.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #4

• Martum
  • Komandor
  • Jestem ALFA I ROMEA
Mogłeś grać na ULTRA ale na 20 FPS.

Procesor nie ma 4 GHz. To się tak nie oblicza i dziwne ze jeszcze są ludzie co tego nie wiedzą.

Ja mam wiele lepszy procesor od twojego i do tego 3400 MHz za na każdym rdzeniu i wiem ze mój proc razem z GTX 560 nie pozwala grać podbojów ultra bo są mocne spadki. No chyba ze grasz w niskiej rozdzielczości ale i tak nie kupuje tego. Zawsze wszytkim wszystko działa na Ultra nie zależnie od sprzętu. Na forum BF3 to ludzie nawet na lapkach grają w BF3 na ULTRA.

Poprostu piszecie ze macie 50 FPS bo wam wskoczyło na sekundę jak patrzyliście na ziemie i nikt nie strzelał. Taka prawda.
Ale tego ze przy kazdej zadymie spada do 20 to nie piszecie.

Do tego proca to mówię średnio wysokie.

PS. Mam nadzieje ,że pisząc ultra masz wszytko na ULTRA czyli te dolne opcje też są powąłczane. AA , HBAO , ANIZO itp

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #5

• wiktoro198
  • Sierżant
Grałe mna ultra i nic nie przycinało, gram parę miesięcy i działało płynnie. I wgl mnie to nie dziwi bo mam taką kartę graficzną jaką wymaga BF3 na wymaganiach rekomendowanych. A procesor jest 4 rdzeniowy to jest taki mnożnik powinieneś wiedzieć co mam na myśli 2x 2,33 tu masz nawet napisane pclab.pl/art35395.html. Wszystkie opcje na dole są włączone, i działało ale od rana niestety już nie nie mam pojęcia dlaczego.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #6

• Martum
  • Komandor
  • Jestem ALFA I ROMEA
link nie działa. Popraw proszę bo chce to przeczytać

Odrazu mówie ze nie ma żadnego dodawania rdzeni. Nie liczy sie 2 x 2,33 ghz itp
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez Martum.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #7

• wiktoro198
  • Sierżant
pclab.pl/art35395.html Link powinien działać jeśli nie to wpisz w google kliknij 3 link intel core 2 quad q8200 i wejdź w 3 stronę.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #8

• Martum
  • Komandor
  • Jestem ALFA I ROMEA
W tych testach mój CPU jest sporo mocniejszy niż pokazywany tam najszybszy Q9650 i widzisz jaką mam przewagę na twoim Q8300? I chłopie no nie pisz ze grasz płynnie na ultra bo mnie zmuszasz żebym ci udowodnił ze tak nie jest. U mnie na Q9550 @ 3400 mhz + GTX 560 wiem jak było wiec nie wciskaj kitu.

Zainstalujesz frapsa , włączysz benchmark na podbój 32 osoby. Fraps pięknie zliczy do pliku jakie masz FPS i sam zobaczysz czy tam jest płynna rozgrywka czy nie. A może wcale nie wiesz ze grasz w 20 - 30 FPS ? Masz jakiś licznik ?

Jest poprostu za slaby proc i karta do wszystkiego na FULL i tyle. Srednio wysokie i nie wiecej. Jaka rozdzielczość u Ciebie ? Ja gram w FULL HD

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #9

• wiktoro198
  • Sierżant
Nie wciskam żadnego kitu wiem co mówię, na ustawieniach ultra gram bez problemu w bf3 na tej karcie, nie jestem przekonany czy bez problemu bo komputer ciepły. Gram na rozdziałce 1068:768. Komputer spełnia rekomendowane wymagania gry a procesor mam 4 rdzeniowy tam jest mnożnik. Na tym samym sprzęcie tylko że na karcie GTX 550Ti grałem w bf na wysokich detalach nie ultra tylko tych gorszych trochę. I coś mam najwyraźniej nie tak z kompem że gra działa płynnie jedynie na minimalnych detalach tak nagle wcześniej obiecuję wszystko było normalnie mógłbym nawet nagrać filmik, w ramach testu jak chcesz się przekonać. Ale niestety tego nie zrobię bo coś się spieprzyło z grą lub z moim kompem.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #10

• Kamper
  • Major
  • Zaiste, milordzie!
  • Punkty: 85
W ogóle nie mam bladego pojęcia dlaczego grasz w BF3 na ultra?!?!
Między ultra a high nie ma żadnej, ale to ŻADNEJ różnicy, poza mniejszą ilością klatek oczywiście.
No chyba że musisz się pochwalić przed kolegami że BF3 masz na ultra. W takim przypadku, łał...niezły wyczyn.

Re: BF3 zacina mi się na ultra 4 mies. temu #11

• wiktoro198
  • Sierżant
Kamper między High a Ultra jest spora różnica daruj sobie takie teksty, problem rozwiązałem, przeinstalowałem stery do karty i wszystko śmiga jak należy. Dzięki za pomoc temat do zamknięcia.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.55 sekundy

Na forum

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Jutro urodziny będzie obchodzić !!Chuchedetew . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić !^^! . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić #Orange . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić #cFg.Infi . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić $ Siwy $ . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić $eba . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić $h3Lb4 . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić $kuRwoL . Nie zapomnij o zyczeniach!