Od razu informuje, że poradnik jest mojego autorstwa. Wszelkie kopiowanie, umieszczanie na innych stronach bez mojej zgody jest zabronione. Jeśli gdzieś w internecie jest podobny poradnik informuję, że nie miałem z nim styczności. Wszelkie informacje poniżej, które zawarłem otrzymałem z własnego doświadczenia metodą prób i błędów.
Wstęp:
Swego czasu miałem problem z PC gdyż co jakiś czas lubił się zawiesić podczas grania - jedynie hard reset pomagał. Najczęściej zdarzało się to podczas grania w MW2. Po reboocie bardzo często okazywało się, że po uruchomieniu MW2 zaczynałem od lvl 1. Solucja jak przywrócić statystyki na forum steam niestety w moim przypadku nie chciała zadziałać. Steam support też całkowicie olał sprawę odsyłając mnie do Acti. Zacząłem więc kopiować profil MW2 w razie "W" i podobnego resetu statystyk. Pech chciał, że zdarzyło się to parokrotnie stąd opracowałem technikę przywrócenia statystyk z kopi profilu bez żadnych EAM itp itd. Wszystko w pełni legalnie.
1. Na początek podstawowym warunkiem jest posiadanie kopi swojego profilu z MW2, który znajduje się w folderze players: SteamSteamAppscommoncall of duty modern warfare 2players (folder players zawiera ustawienia MW2, statystyki)
2. Najważniejsza uwaga: Steam musi być uruchomiony i musicie być zalogowani
3. Wchodzicie do folderu: Steamuserdata4737813410190 i usuwacie zawartość tego folderu
4. Wklejacie wcześniej utworzoną kopie bezpieczeństwa profilu do folderu SteamSteamAppscommoncall of duty modern warfare 2 nadpisując całą zawartość folderu players.
5. Uruchamiacie MW2. Zauważycie, że macie statystyki z dnia utworzenia kopi profilu. By statystyki zostały zachowane wymagane jest zagrać z jedną rundę w dowolnie przez siebie wybrany tryb. Po zakończeniu gry steam nadpisze statystyki w chmurze (steam cloud) po czym przy każdym uruchomieniu będziemy posiadać już wcześniejszy LVL.
* Poradnik przydatny dla osób:
- które miały podobną sytuację co ja.
- które zaczęły robić kolejny prestiż ale po chwili się rozmyśliły i chciałyby przywrócić swoje wcześniejsze statystyki z kopi profilu
- które chcą wyzerować profil i zacząć od początku (wtedy pomijają pkt. 1 i 4) <-- solucja nie mojego autorstwa.
Data publikacji 06.06.2010
P.S. Problemy z PC były wynikiem błędnego działania pamięci RAM w trybie XMP