Newsy
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Jeżeli MW2 niedziała...

Jeżeli MW2 niedziała... 07/18/2010 16:25 #1

• laress
  • Sierżant pierwszej klasy
Witam. Postanowiłem skopiować mój poradnik dotyczący działań, jeśli nie działa MW2. Pochodzi on z konkurencyjnego forum callofduty.pl i jest on w całości mojego autorstwa.

No to zaczynamy:

Zanim napiszesz temat o niedziałającym MW2 (poradnik krok po kroku):

1. Pomyśl najpierw, czy twój komp spełnia przynajmniej minimalne wymagania sprzętowe, które są następujące:
system operacyjny Windows Vista/XP
procesor AMD 64 3200+ lub Intel Pentium 4 3.0Ghz (lub lepszy)
16 GB wolnego miejsca na twardym dysku
512 MB RAM (XP) / 1 GB RAM (Vista)
karta graficzna zgodna z 256 MB pamięci, zgodna Shader Model 3.0, np. nVidia Geforce 6600GT / ATI Radeon 1600XT (lub lepsze)

Jeśli twój blaszak ich nie spełnia to nie trudź się z pisaniem tematu. Jedynym wyjściem jest zakup nowego sprzętu.

2. Masz problemy z piracką wersją? Nie pomożemy.

3. Zaktualizuj system za pomocą Windows Update.

4. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej:
- [url=http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl]NVIDIA.COM]/url] w przypadku karty ze stajni NVIDIA

- ATI.AMD.COM w przypadku karty ze stajni ATI

- jeśli masz zintegrowaną kartę graficzną to możesz pomarzyć o grze w MW2

5. Zaktualizuj biblioteki DirectX.

6. W Steamie wykonaj następujące czynności:
- Call of Duty Modern Warfare 2 (Multiplayer) -> Properties -> Local files -> Verify integrity of game cache

- Call of Duty Modern Warfare 2 (Multiplayer) -> Properties -> Local files -> Defragment cache files

7. Przed ponowną instalacją usuń doszczętnie MW2 (chodzi, żeby usunąć także pliki, które po sobie zostawia: X:/Steam/SteamApps/common/call of duty modern warfare 2).

8. Sprawdź, czy nie masz jakiegoś "syfu" na kompie programem antywirusowym.

9. W celu zdiagnozowania wirusa/szkodliwych procesów możesz także wykorzystać HiJackThis (DOWNLOAD), zapisz log (NIE WYŁĄCZAJ HIJACKTHISA !!) i wejdź na stronkę http://www.hijackthis.de/ i wklej tam log i wciśnij "Analyze". Po chwili wyskoczy wynik i tam, gdzie jest "X" jest to proces szkodliwy. Usuwamy go wracając do programu i przy wskazanych procesach zaznaczyć "ptaszek" i kliknąć Fix Checked.

W tym celu można jeszcze wykorzystać ComboFixa (DOWNLOAD)

10. Jeśli zresetowały ci się staty przez restart kompa podczas synchronizacji ze Steamem (bądź z innego powodu) to już ich nie odzyskasz. Staraj się robić regularnie kopię profilu MW2 z katalogu X:/Steam/SteamApps/common/call of duty modern warfare 2/players/.

11. Jak uniknąć ściągania kilku GB updatu i błędów w instalacji MW2:
Przed instalacją gry WYŁĄCZ STEAMA, odpali ci się sam podczas instalacji (i skonfigurowany pod coda, tj. zmieniony język). Wtedy powinien zainstalować ci się poprawnie

Jak już zainstalowałeś coda (polskiego) to NIE ZMIENIAJ JĘZYKU STEAM, bo inaczej gra zacznie ci się ściągać od nowa.

*****************************************************************************************************************************************

I to chyba wszystko. Jeśli coś źle napisałem lub o czymś zapomniałem, bądź znacie jeszcze jakieś rozwiązania, pisać, poprawię :) .

Jeśli jest możliwość, proszę o przyklejenie tego tematu.

Jeżeli MW2 niedziała... 07/18/2010 16:31 #2

• Orzeł
  • Spamer
Fajnie opisane, jasno i klamrowo - bardzo rzeczowo.
Temat do przyklejenia ;p
Colour our world blackened! BLACEKENED!

Jeżeli MW2 niedziała... 07/18/2010 17:00 #3

• Hojo
  • Kapral
W końcu ktoś to zrobił
Chciałem napisać coś w tym stylu żeby nie było powtarzających się tematów na forum ale nie wiedziałem jak się za to zabrać. Dzięki, że mnie wyręczyłeś !

XFIRE
STEAM
http://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=10151427&img=5GG: 10151427
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.25 sekundy
SEO by Artio
Szukaj

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum