Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/01/2010 23:26 #1

1. NAT-y Ograniczone- Wiem że był już googol tematów na ten temat, ale wszędzie pojawiało się słowo "router". Ja takowego nie posiadam bo mam kablówkę albo światłowód (nie wiem dokładnie). Można więc jakoś te porty odblokować bez nieszczęsnego routera?

2. Zawias przy uruchamianiu. Przeczytałem z milion tematów o tym problemie. Jedni polecili coś tam zmienić, drudzy, ograniczyć ustawienia do minimum, ale takie zabiegi tyle mi dały co ruski alkoholik (czyli nic). Czy jest jakiś inny sposób naprawienia tego? Czy może wystarczy uzbroić się w osławioną "cierpliwość"....
P.S: Nie po to wydałem na grę 130zł by czekać 10min aż się włączy. No litości!

///deton24: Zmieniam tytuł tematu bo mało o sobie mówi.
Temat został zablokowany.

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/01/2010 23:27 #2

• Postman
  • Administrator
  • Władca Marionetek
  • Punkty: 22
jaki antywirus i firewall? Może kaspersky?

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/01/2010 23:28 #3

Antywir to Avast, a firewall defaultowy od Windowsa.

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/01/2010 23:52 #4

• DeTon
  • Moderator
  • Masz jakiś problem?
  • Punkty: 4
Samo połączenie z internetem może działać w każdej innej grze i podczas przeglądania stron działać dobrze, ale strzelam że błąd leży po stronie konfiguracji Twojego połączenia, założę się że jeżeli podepniesz się inaczej do neta, to wszystko będzie dobrze śmigać. Jak to sprawdzisz i się okaże że tak, to możesz zadzwonić administratora z prośbą o małą diagnostykę sieci. Co i jak, wytłumaczymy w razie potrzeby potem. Na razie nie pozostaje Ci nic innego, jak desperackie próby połączenia się inaczej z internetem, np. u kumpla przez lan, jakieś okoliczne wifi itd. Życzę powodzenia.
CoD2/4/6-AiW/Steam/BO | Śmierć cheaterom, G18, gl, ls, marty!

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/02/2010 00:06 #5

Miałem ten sam przypadek zwykły modemik... Wyłącz zaporę windows i sprawdź.
Szanuj tofik'a tego, bo możesz mieć gorszego.

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/02/2010 09:38 #6

Uwierzcie mi że próbowałem wszystkiego: Włączać / Wyłączać Zaporę, bawić się wyjątkami, sięcią. Robiłem absolutnie wszystko.

"Co i jak, wytłumaczymy w razie potrzeby potem. Na razie nie pozostaje Ci nic innego, jak desperackie próby połączenia się inaczej z internetem, np. u kumpla przez lan, jakieś okoliczne wifi itd. Życzę powodzenia"

Eee.. Co?

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/02/2010 23:36 #7

• DeTon
  • Moderator
  • Masz jakiś problem?
  • Punkty: 4
Najpierw spróbuj połączyć się inaczej z internetem, nie przez swój.
CoD2/4/6-AiW/Steam/BO | Śmierć cheaterom, G18, gl, ls, marty!

Zawieszanie gry, NAT ograniczony, brak rutera 10/02/2010 23:47 #8

• J!g5aw
  • Global Mod
  • INQUISITIO
  • Punkty: 19
Tyle speców a nikt nie wpadł na jedne i chyba jedyne rozwiązanie z tym NATem. Był temat o NAT gdzie opisałem sytuacje z zewnętrznym IP.

Jeśli kolego jesteś w sieci osiedlowej normalne jest to że routera nie masz (bo nie potrzebujesz) więc kombinacja w tę stronę nic nie da. Sieć osiedlowa ma jedną dużą wadę - na 99.99% masz wewnętrzne IP - a to oznacza, że jesteś za firewallem sprzętowym na serwerze u dostawcy - czyli za przysłowiowym NATem. Jeśli administrator jest znośny powinien tobie albo udostępnić zewnętrzne IP albo przynajmniej przekierować port (port od MW2). Problem powinien wtedy minąć.

Piszę o tym bo sam nic o tym nie napisałeś a reszta ludzi również nic o tym nie wspomniała.

• Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.29 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »