Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Gra się zacina

Gra się zacina 30/10/2010 11:18 #1

• Daerdin
  • Szeregowy
Witam. Mam pewien problem z Modern Warfare 2. Podczas grania w multiplayer lub spec ops gra potrafi się zaciąć. Po prostu staje obraz i dźwięk i trzeba resetować kompa. Podczas grania w singleplayer nie kojarzę, by przytrafiło mi się coś podobnego.

W grę gram od premiery i przez pierwsze tygodnie wszystko było ok, a przynajmniej nie przypominam sobie, bym miał z grą jakieś problemy. Lecz później gra zaczęła mi się przycinać. Gra potrafi się zaciąć po różnym czasie gry. Raz po 15 minutach, a innym razem można grać dużo dłużej. Miałem przerwę od gry, lecz teraz do niej wróciłem, a problem dalej występuje.

Oprócz tego gra chodzi w porządku i nie ma żadnych przycinek. Po prostu nagle obraz staje i koniec. Inne gry też chodzą dobrze.

Mój komputer:
Intel(R) Core (TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz
4GB RAM
ATI Radeon HD 4800 series

Bardzo proszę o pomoc

Gra się zacina 30/10/2010 12:29 #2

• DeTon
  • Moderator
  • Masz jakiś problem?
  • Punkty: 4
Czyli problem na singlu nie występuje? Masz nat ograniczony?
CoD2/4/6-AiW/Steam/BO | Śmierć cheaterom, G18, gl, ls, marty!

Gra się zacina 30/10/2010 13:19 #3

• djgromo
  • Specjalista
Zrób tak:
1. kliknij prawym klawiszem na ikonce uruchomionego steama (obok zegarka)
2. wybierz BIBLIOTEKA z rozwiniętej listy
3. w oknie jakie się otworzy upewnij się, że masz zapaloną zakładkę GRY (mniejsza czcionka pod nazwą biblioteka)
4. kliknij prawym klawiszem na ikonie z listy po lewej stronie z nazwą gry, z którą masz problemy czyli cod mw2 multiplayer
5. wybierz z rozwiniętej listy WŁAŚCIWOŚCI
6. potem wybierz środkową zakładkę PLIKI LOKALNE
7. wybierz opcją SPRAWDŹ SPÓJNOŚĆ PLIKÓW GRY

Zacznie się sprawdzanie, potrwa ok 2min i na koniec jeśli jakiś plik był uszkodzony to steam pobierze go na nowo. U mnie zwykle co kilka miesięcy coś się psuje i muszę pobrać jakiś plik. Raz jest to ze 100 MB, raz 3.7 MB, różnie.

To samo możesz zrobić dla wszystkich gier na steamie jak kiedyś będziesz miał podobny problem.

Gra się zacina 30/10/2010 14:29 #4

• Daerdin
  • Szeregowy
@DeTon: tak, nie kojarzę, by w singlu coś było nie tak. Grałem normalnie w niego. NAT mam otwarty.
@djgromo: zrobiłem tak jak napisałeś i pojawiła się informacja "Wszystkie pliki zostały pomyślnie zweryfikowane". Czyli chyba nic nie było uszkodzone?
PS. Nie musiałes tak tego w punkty rozwlekać Wystarczyło napisać, żebym w biblioteczce wszedł we właściwości gry

Gra się zacina 30/10/2010 16:56 #5

• laress
  • Sierżant pierwszej klasy
Też miałem takie zwiechy. Okazało się, że karta graficzna była uszkodzona. Sprawdź, czy nie przegrzewa ci się podczas intensywnej gry.

Gra się zacina 30/10/2010 17:08 #6

• djgromo
  • Specjalista
Ja bym jeszcze usunął grę poprzez usuń zawartość lokalną na steamie i pobrał/zainstalował ją od nowa. Z tego co pamiętam jak raz mi się zwieszała gra to takie coś mi pomogło. Potem już tylko sprawdzałem spójność plików.

Gra się zacina 30/10/2010 17:59 #7

• Daerdin
  • Szeregowy
Teraz właśnie ją i tak od nowa instalowałem, a wcześniej też już przeinstalowywałem.
@laress, niestety jestem zielony w tych sprawach i nie mam pojęcia, jak sprawdzić temperaturę karty. Czytałem w internecie, ale nie ogarniam tego...
Ale pozostałe gry działają mi dobrze, a gram m.in. w BC2, CoD4 i z nimi nie ma problemu.

No nic, jeszcze pogram i zobaczę co będzie.

Gra się zacina 30/10/2010 19:07 #8

• NoShadow
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Ja miałem podobny problem ale tylko w multi i umnie to było przegrzanie.Przegrzanie możesz sprawdzić takim programem jak EasyTune 6.Moj problem rozwiązałem poprzez wyczyszczenia kompa i wiatraków ^^
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.34 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »