Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Tłumiki - cała prawda

Tłumiki - cała prawda 07/03/2010 13:18 #1

• Feo
  • Specjalista
Tak jak obiecałem - następny wątek w którym badamy mechanike gry.
Jak pisałem w temacie o snajperkach, tłumik zmniejsza ich obrażenia o 20.
Podobna sytuacja jest w przypadku LKMow - tutaj dmg spada o 10.

Ale karabiny szturmowe i SMG nie są już takie proste do wytłumaczenia...W statach tłumik zmniejsza zasięg. I po części jest to prawda.
Każdy karabin szturmowy i SMG ma MAKSYMALNY i MINIMALNY dmg.
ACR bez niczego, ma od 20 do 30 dmg. Od tego ile zada, zalezy to, jak daleko jesteśmy. Z 10 metrów zadamy 30 dmg, z 50 26-27, z 300 tylko 20.
Tłumik sprawia, że nasza broń SZYBCIEJ będzie tracić dmg. Więc kiedy ACR wcześniej na 50 metrach zadawał 26-27 dmg, teraz zada około 24-26.
Na 10 metrach obrażenia pozostaną takie same.

W następnym "odcinku" zajmę się sprawą statystyk broni w MW2 - które w większości są kompletną bzdurą.

Tłumiki - cała prawda 10/03/2010 10:08 #2

Nie wiem jak z obrażeniami na relacji tłumik PM ale empirycznie nie stwierdziłem odczuwalnej straty jeśli chodzi o zasięg
oczywiscie pomijając sytuacje gdy ktoś bawi sie w snajpera z celownikiem termowizyjnym przy P90 - aczkolwiek przy normalnym użytkowaniu tych broni "strat" związanych ze zmniejszeniem sie zasięgu nie ma żadnych (są nieodczuwalne)
Mówiąc szczerze nie stwierdziłem tez zmniejszonych obrażeń(choć nie wykluczam ze może być różnica kilku małych ale nie odczuwalnych w praktyce"punktów) przy P90 z tłumik/bez na mapach HC niezależnie od odległości celu - w odniesieniu do wersji bez tłumika.

Tłumiki - cała prawda 11/03/2010 19:00 #3

• Hektor
  • Sierżant
ja gram ACR tłumik i holograficzny a czasem acog i tlumik i nie dostrzegłem znaczącej różnicy

Tłumiki - cała prawda 11/03/2010 19:01 #4

• Hektor
  • Sierżant
gdzieś na tym forum wyczytałem, że tłumik i moc obalająca się niwelują chciałem sprostować nie niwelują a może równoważą ale z wypowiedzi Feo wynika, że to nie prawda

Tłumiki - cała prawda 13/03/2010 02:00 #5

• Feo
  • Specjalista
Celownik ACOG niweluje sie z tlumikiem.
ACOG ma identyczne dzialanie jak tlumik, tyle, ze odwrotne.

Tłumiki - cała prawda 13/03/2010 02:26 #6

• Grzen1o
  • Pułkownik
  • Punkty: 5
Feo napisał:
jak luneta moze dac wieksze obrazenia? feo jak mi to wytlumaczysz stawiam ci piwo, acog niedaje nic po za malym przyblizeniem to wszystko, a jezeli gdzies wyczytales jakies statystyki to ludzie juz poupadali na glowe, juz gdzies o tym pisalem ze acog musialbym skupiac promienie sloneczne dajac pociskowi + 3-7 obrazen od ognia +5% szansa na podpalenie, ludzie przestancie czytac jakies bezsensowne statystyki broni, fakt w menu FMJ dodaje obrazenia , ale tak naprawde nie dodaje ich tylko daje wiekszy dmg przy penetracji, tak acog w menu dodaje zasieg, ale zasieg broni jest nalozony z gory 200-300 metrow jak po zalozeniu lunety mozemy zwiekszyc zasieg do 500-700? acog daje nam tylko precyzyjniejszy strzal "that's all"

Tłumiki - cała prawda 13/03/2010 03:53 #7

• Feo
  • Specjalista

Czy ja napisalem: "ACOG zwieksza obrazenia?"
Nie.
Napisalem, ze acog dziala odwrotnie do silencera.
Wiec silencer sprawia, ze nasza bron szybciej zadaje minimalne dmg, a acog sprawia, ze dluzej utrzyma maksymalne dmg.
A czemu tak jest? Zapytaj Infinity Ward.

Tłumiki - cała prawda 13/03/2010 13:26 #8

• b3cz
  • Szeregowy
Grzen1o napisał:
Feo napisał:
jak luneta moze dac wieksze obrazenia? feo jak mi to wytlumaczysz stawiam ci piwo, acog niedaje nic po za malym przyblizeniem to wszystko, a jezeli gdzies wyczytales jakies statystyki to ludzie juz poupadali na glowe, juz gdzies o tym pisalem ze acog musialbym skupiac promienie sloneczne dajac pociskowi + 3-7 obrazen od ognia +5% szansa na podpalenie, ludzie przestancie czytac jakies bezsensowne statystyki broni, fakt w menu FMJ dodaje obrazenia , ale tak naprawde nie dodaje ich tylko daje wiekszy dmg przy penetracji, tak acog w menu dodaje zasieg, ale zasieg broni jest nalozony z gory 200-300 metrow jak po zalozeniu lunety mozemy zwiekszyc zasieg do 500-700? acog daje nam tylko precyzyjniejszy strzal "that's all"

Nie zgodzę się z Tobą. Skoro ACOG zwiększa zasięg, to znaczy to, że analogicznie do wypowiedzi Feo o ACR.

ACR bez niczego, ma od 20 do 30 dmg. Od tego ile zada, zalezy to, jak daleko jesteśmy. Z 10 metrów zadamy 30 dmg, z 50 26-27, z 300 tylko 20.

Zadamy większe obrażenia z większej odległości, czyli również większe z mniejszej....
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.27 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »