Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Tarczownicy

Tarczownicy 12/11/2009 11:27 #1

• Urdhgag
  • Szeregowy
Otóż drodzy moi gracze ciekaw jestem, czy używacie tarczy?

Ja osobiście tak - lubię stanowić credit to team, a tarcza daje taką możliwość bardzo skutecznie. Niemniej jest to także robota trochę niewdzięczna ze względu na to, że w gruncie rzeczy nikt nie pilnuje ci tyłka ani boków (może inaczej: rzadko kiedy)a i możliwości eliminacji wrogów są dość ograniczone (tarcza zadaje jakieś koszmarnie niskie obrażenia), chociaż z pomocą mego miotanego noża już z niejednej opresji udało mi się wyjść.

A teraz najbardziej podstawowy powód by zaśmiecać to forum moimi wypocinami: Może tak jak w temacie o Spec-ops - stworzylibyśmy listę shielderów - graczy, którzy poświęcając swoje KR bronią innych idąc w krzyżowy ogień przeciwnika tylko po to by ktoś inny mógł ich pozabijać? Być może wydaje wam się to głupie, lub noob'owe, ale bieganie z tarczą i z uzbrojonym sojusznikiem daje naprawdę sporo frajdy i nie małą przyjemność.

PS: Tak - zobaczyć napisa "gąbka - przyjąłeś 1000/10000 naboi na tarczę" albo dowiedzieć się, że jest się niezniszczalnym bo trzeci raz przetrwało się bezpośrednią eksplozję bywa warte włożonego trudu.

Takoż ja uczynię:
SteamID: Urdhgag (dodajcie śmiało - może nie jestem pro, ale jak nie zaczniemy ćwiczyć to nie będziemy nigdy)
Vento/Teamspeak: jak macie serwer to też)
Xfire: brak
Uzbrojenie/Perki: tarcza/granatnik/nóż/Scavenger(pro)Padlinożerca (pro)/LightweightWaga lekka/Commando(pro)Komandos(pro)

Zawszem rad użyczyć wam mej tarczy i pozdrawiam

Urdhgag

EDIT: Coś spaprałem w ustawieniach ankiety... no nic - zaznaczajcie proszę w pierwszej opcji

Tarczownicy 12/11/2009 11:49 #2

• Coke
  • Sierżant
  • R3Vv'
  • Punkty: 5
Na początku używałem tarczy sporadycznie, a teraz już wcale bo mam zamiar jak najszybciej odblokować sobie lepsze bronie (mam już 32 lvl ) ale myślę że jak już ten maksymalny level nabiję to zacznę grać raz z tarczą raz ze szturmówką

Tarczownicy 12/11/2009 12:46 #3

Ogółem może z 3 razy udało mi się zatłuc kogoś tarczą. Ale niestety bardzo trudno o kogoś, kto z Tobą będzie współpracował.

Tarczownicy 12/11/2009 18:39 #4

• Urdhgag
  • Szeregowy
Raczej nie myślałem o teamie zrobionym z "tarczowników" a współpracy: Mobilna ściana - Strzelec (parę razy tak się udawało z randomami)...

Tarczownicy 20/01/2010 18:06 #5

Dziś miałem do czynienia z taką taktyką i współpracą. :/

Już na etapie przydziału drużyn, 5 graczy drużyny przeciwnej było z tego samego klanu: x/nick/AMW/x.
Gra (TDM) toczyła się na mapie Skidrow. Dwaj gracze z tarczami zablokowali dwa wejścia do budynku, a za nimi znajdowali się strzelcy, którzy zdejmowali strzałem odchodzących przeciwników. Tarczownicy musieli mieć też tarcze pirotechniczne - granaty nie skutkowały.
Kolesiowi, który próbował podejść ich z granatnikiem dostało się od noobów itp.
Korzystali też z desantu taktycznego, bo wszystkie respawny były w bronionym przez nich budynku.

Dla mnie mecz zakończył się zdobyciem:

- tytułu Toskyczny - w/w po jakichś 6 minutach gry odpalili Atom,
- 5 pkt. dla wyzwań: Siewca mroku i Usunięcie taktyczne - udało mi się wrzucić kilka granatów przez okno

Jak więc widać taktyka, w odpowiedniej lokacji i przy właściwym współdziałaniu skuteczna.

Tarczownicy 20/01/2010 19:27 #6

• John
  • Kapral
  • Punkty: 1
Tarcza jest dobra, tylko trzeba umiec nia grac. Niektórzy mowia czasem tarcza jest do niczego nie da sie nia grac.. to nie tarcza jest slaba tylko my ! Kilkanacie minut temu gralem z tarcza i jakis dupek zaczal mnie wyzywac od ciot (po angielsku...) wkurzylo mnie to ale co poradzisz.. Mysli ze jak ma acr to jest najlepszy
Nick steam: JohnOka
Xfire: johnoka9

Tarczownicy 20/01/2010 23:20 #7

• Ceyes
  • Kapral
Tarcza jest świetna ale jest pewien warunek: