Witam, mam od wczoraj grę COD 4 w wersji GOTY, zainstalowałem dodatkowo patch 1.7.
Podczas gry w multi bardzo często mam gwałtowne spadki fps zwłaszcza przy kręceniu kamerą na boki. (Przez kilkanaście sekund jest np ok, a przez następne kilkanaście sekund mam przycięcia obrazu).
W ustawieniach mam włączone wszystko na maxa, próbowałem też wyłączać wygładzanie i synchronizację. Nic nie pomaga. Myślałem, że może to przez mój ping, ale grałem też na polskich serwerach i ping był na poziomie 35-38. Często przy włączeniu gry mam po angielsku komunikat mówiący, że gra zmieniła się od mojego ostatniego uruchomienia i czy chcę zresetować ustawienia do początkowych przy zachowaniu obecnego sterowania klawiszami. Mam program AVAST i zaporę Windows. Po instalacji patcha gra nie wyszukuje mi serwerów (znajduję za to ponad 7000 serwerów poprzez xfire). Przed instalacją patcha też miałem ścinki w grze.
Sterowniki od grafiki w wersji 10.4.
Wszystkie inne gry w tym COD MW2, BBC 2, Metro 2033 chodzą mi na full w fullhd tylko z COD 4 mam takie problemy.
Ma ktoś pomysł jak mogę to naprawić? Proszę o pomoc.
WIN x64
Radeon 5850
2x2 GB RAM
Phenom II x4 955 BE @ 3,6 GHz
Zasilacz 600 W
Dysk Samsung F3