Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Mały fps

Mały fps 09/11/2010 23:43 #1

• Rambo
  • Porucznik
  • Punkty: 21
Jak w temacie średnia ilość fps w grze to umnie jakieś 25-30 to trochę mało tym bardziej ze potrafi spaść przy większej akcji . Ale czasem podskoczy do 60 a ajk stanę na backlot w domku mam 140 LOL?
Fakt kompa mam już starego ale singiel chodził mi na średnich bez problemu
Wiec pytanie czy znacie jakieś komendy które podnoszą fps albo jak powinnem ustawić grę żeby jak najlepiej wykorzystać zasoby komputera lub chociaż ustabilizować ten fps

Parametry komputera
intel pentium 4 2,660 Ghz , 1gb ram karta graficzna Radeon 9600 256mb - ustawienia gry najniższe

Mały fps 09/12/2010 14:25 #2

• wojtek125
  • Kapral
  • Punkty: 5
Można podkręcić twoją kartę graficzną ,ale najpierw powiedz jakie masz chłodzenie pasywne czy wentylator?Przyda ci się 3Dmark do sprawdzania ile fps ci ,wskoczyło i czy karta się nie przegrzewa czyli czy będą się pokazywały załamania w kolorze itp.
Tu jest wszystko ładnie wyjaśnione:
Tytuł
A co do tego wzrostu ,fps to dzieje się tak że w budynku jest mało odtoczenie więc karta wyrabia ,a gdy wychodzisz na pole to się spadają fps tak jest zawsze.
"Gdy żołnierz czuje ból jest szczęśliwy bo wie że jeszcze żyje"

Mały fps 09/12/2010 15:13 #3

• Rambo
  • Porucznik
  • Punkty: 21
Troche poprzestawiałem i mam teraz takie w miarę 40 no na tym sprzęcie chyba nie ociągnę więcej

Mały fps 09/12/2010 15:41 #4

• wojtek125
  • Kapral
  • Punkty: 5
Jak to ci nie wystarcza to możesz podkręcić procesor ,ale to raczej dla zaawansowanych.
"Gdy żołnierz czuje ból jest szczęśliwy bo wie że jeszcze żyje"

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.20 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »