Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Windows 7 + CoD 4

Windows 7 + CoD 4 28/06/2009 01:46 #1

Dobry Wieczor, (mysle, ze to dobry watek ^^).
Otoz chcialbym wiedziec czy inni posiadacze W7 maja jakie kolwiek przeciwskazania by korzystac z W7. Tak dokladniej to mam problemy z Single (A co tam, mozna i 8-smy raz przejsc kampanie ), oraz maly problem z Multi gdyz komputer sam sie wylacza xD.

PS. Wyjde na przeciw jednej z waszych prawdopodobnych odpowiedzi... "Dlaczego zmieniles Winde?" , otoz zaczely mi sie robic artefakty w postaci rozciagnietych meshow oraz cheat przez, ktory widzialem przez murki i rozne szafy itd (draw_decals bylo na 2 ;p) i musialem to zmienic ^^ (mialem XP).

Pozdrawiam, jezeli nikt nie korzysta z W7 i CoD4 to prosze o usuniecie watku bym nie zasmiecal tutaj.

Windows 7 + CoD 4 28/06/2009 04:32 #2

• Postman
  • Administrator
  • Władca Marionetek
  • Punkty: 22
ja posiadam Windows 7 x64 i COD4 chodzi bezproblemowo. jedyne co zrobiłem to najnowsze sterowniki przez windows update zainstalowane i zgodność Vistą SP2

COD4 i Windows 7 nie gryzą się wzajemnie. nowe stery + zgodność i powinno śmigać

Windows 7 + CoD 4 28/06/2009 23:53 #3

• AMD-64
  • Sierżant
Z tego co wiem na 7 32bit są problemy z PB (zwłaszcza na tych nowszych buildach od 7100 w górę) bo kumpel ściągał i go kopał PB po około minucie na każdym serwerze, oraz były problemy że po instalacji patchy i wejściu do gry widział nadal, że gra jest bez patchy. Jak niechcesz mieć problemów to polecam build 7100 64 bit. Jak nie masz procka 64 bit to sciągaj 32 bit ale nie przekraczaj builda 7100. Tutaj masz rozwiązanie ewentualnych problemów www.t3chworks.com/index_cod4fix.html
Możesz też oblukać to forum www.sevenforums.com/gaming/8522-call-dut...4-windows-seven.html
[url=http://profile.xfire.com/amdsquad]

Windows 7 + CoD 4 29/06/2009 20:45 #4

Rozpisalem sie... czytac jezeli macie duzo wolnego czasu i dobre checi : )

Wow, Dziekuje Bardzo za odpowiedz AMD-64 lecz zadna z nich mi nie pomogla (w poczesci moja wina gdyz nie sprecyzowalem mojego pytania dostatecznie)
Od momentu kiedy powstal ten temat do teraz usiluje rozwiazac problem i postanowilem napisac nastepny post w momencie kiedy kilka potencjalnych problemow bedzie skreslonych, lecz zamiast wejsc na kolejny schodek to zostalem na tym samym z tym samym problemem...
Otoz, wczesniej mialem XP 32 Bit oraz Seven 64 bit i kiedy zainstalowalem "Siedem" to komp lapal black screen i zawieche po czym RESTART.
Ten sam problem zaczal sie powtarzac na XP rowniez. Pomyslalem, w porzadku jakos tutaj Dragonek zaradzi ^^ i zainstaluje Seven od nowa i sformatuje wszystko. Caly system jest w idealnym stanie (prawie jak biust Pameli Anderson przed operacjami... sry, przyszlo mi to do glowy). Wlaczylem CoD4 (po "spaczowaniu" go nie moglo znalezc d3dx9_34.dll, to rowniez zalatwilem i exe sie wlacza). Gralem bez zarzutow przez okolo 3-5 minut i komputer padl. Pomyslalem, ze to jest zwiazane z tym, ze korzystam ze sterownikow, ktore Siodemka mi podlozyla i zainstalowalem sobie Mirror's Edge po czym wlaczylem na 1600x900 rozdzialce i 8xAA by sprawdzic czy beda problemy ze sterami lecz gra dzialala plynnie i nic sie nie stalo.
Rozpisalem sie, wybaczcie (mozna zawsze cofnac sie w czasie i nie przeczytac tego
Czyli problem "stoi" po stronie CoD4 {Argh}
Dzieki Postman, ze napisales, ze Tobie wszystko dziala z CoD4. Wychodzi na to, ze jest to do naprawienia.

A korzystacie moze z HD 4870? gdyz daje 80%, ze to wina karty graficznej.

Windows 7 + CoD 4 30/06/2009 03:43 #5

• AMD-64
  • Sierżant
Ja mam zainstalowaną 7 64bit (7100) ale nie instalowałem tam jeszcze CoDa bo pożyczyłem komuś płytkę z instalką. Postman ma 8800GTSa i nie ma problemów z PB ani grą. Po 5 min PC padł (niebieski ekran czy reset ?)
[url=http://profile.xfire.com/amdsquad]

Windows 7 + CoD 4 30/06/2009 12:29 #6

Czesc,
Mam ta sama wersje a karte graficzna HD 4870 (co jest prawdopodobnie problemem),
Pobawie sie jeszcze raz ze sterownikami i jak znajde rozwiazanie to napisze tutaj dla innych, ktorzy maja/beda miec podobny problem.
PS. W Supreme Commander dzieje sie podobnie ale wywala mnie z gry po ok 20-30 minutach grania i system wywala wiele bledow.

%EDIT:
Napisalem wczoraj w nocy post ale jak widac nie doszedl ^^. Przeinstalowalem Seven na nowo (trzeci raz xD) gdyz instalowalem XP, ktory nie chce wejsc (Spiracona wersja wiec sie nie dziwie) i wszystko bylo w porzadku ale znowu sie zaczelo. Nie mam juz sily na to, pomecze sie jeszcze tydzien z tym problemem i jezeli nic nie wskoram to bede musial zainstalowac nielegalna kopie XP... Wkurza mnie juz ta sytuacja...

Windows 7 + CoD 4 02/07/2009 21:55 #7

ROZWIAZANIE:

3 Krotna instalacja W. Seven build 7100 oraz zmniejszenie taktowania procka.
Moze komus to pomoze w przyszlosci ^^

Windows 7 + CoD 4 10/07/2009 18:02 #8

• maniak
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
aż też dziś zainstalowałem sobie Windows 7 64 bit. śmiga to pięknie, szybkie, COD4 bez problemów, spadku wydajności w porównaniu do XP nie widzę, a nawet wręcz przeciwnie w normalnej pracy. Gry chodzą jak na XP, może szybciej czasem bo wreszcie cały ram wykorzystuję i wyłączyłem plik wymiany
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.28 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »