Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: XBOX 360 vs PS3

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 15:33 #1

• termit
  • Kapral
Może i na sieci jest pełno tego typu rozmów, ale nie chce mi się przeglądać X stron na jakimś forum, wole być uczestnikiem takiej rozmowy.
Chodzi o to że postanowiłem kupić sobie konsole pod mój nowy, nie duży TV. I teraz mam dylemat który wybrać. Patrząc z perspektywy zabawy grupowej z grami typu singstar itp to wychodzi mi (+) dla PS3, dla użytku innego niż gry również (+) dla Sony ze względu na czytnik BR. Siedząc na kompie jako multi zauważam że bardziej popularny jest jednak box, nie wiem jaka jest tego przyczyna. Ceny gier chyba są podobne na obie platformy. Pytanie jest również jak to jest z podłączeniem internetu do konsoli. Czy trzeba jakiś kabel ciągnąć, od neo, N itp starczy, czy może jakieś inne czary się dzieją. xBox LIVE wiem że jest płatne, a jak jest z PS. Mam również zerowe pojęcie jaki system operacyjny te urządzenia tam mają, i z prostotą ich obsługi jak jest.

Ceny wzięte z gazetki Tesco ze zbliżającym się dniem dziecka.
PS3 1099zl w zestawie 1 Pad pezprzewodowy,
xbox 999 również pad, +2 gry i zestaw słuchawkowy z mikro.

Jakie są wasze opinie na ten temat, i pomóżcie się zdecydować.

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 15:58 #2

W PS3 jest niewygodny pad. Przy dłuższym graniu niezdaje on egzaminu. W PS3 niepograsz na małych monitorach. Ja mam 17 cali i niedało się grać błąd był.
Gif'a z avka sam robiłem.

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 16:04 #3

• termit
  • Kapral
Mam PS2 jeden z pierwszych modeli jaki wyszedł i na moim LG TV gra się wyśmienicie, co do pada jakoś nie miałem okazji grać dłużej na tym z boxa aby porównać.

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 18:12 #4

• Pallan
  • Porucznik
PS3 (wersja slim chyba) jest bardziej przyszłościowy niż Xbox360. Ogólnie z tego co wiem X360 jest obecnie najsłabszym obiektem służącym do grania spośród wielkiej trójki (Xbox360, PS3 i PC). Z drugiej strony obie konsole mają jakieś tytuły na wyłączność. Zaletą PS3 na pewno jest czytnik Bluray.
System operacyjny nie ma chyba zbyt dużego znaczenia, wszak są to maszyny głównie do grania (tak, tak można też oglądać filmy i robić parę innych rzeczy, ale ich głównym zadaniem dalej jest granie).

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 18:27 #5

• termit
  • Kapral
W domu od paru lat PS2 służy jako DVD, bo ogólnie to i tak mało oglądam, a jak już to raczej orginał tylko.
A jak to jest z podłączeniem się do sieci. Na czym to polega?

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 19:05 #6

• bastekPL
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Ja mam Xbox 360, a kolega ma PS3. Uważam, że do gier lepszy jest zdecydowanie Xbox, a do innych pierdulek PS3. Ja nie kupiłem PS bo uważam, że konsole kupuje się pod gry a nie pod DVD czy inne tego typu rzeczy, ale nie wiem jak jest w twoim przypadku. W Xboxie do podłączenia do sieci masz od razu jak kupisz kabel Ethernet więc nie trzeba się martwić. Ostateczny wybór pozostawiam tobie.

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 22:36 #7

Siemka.
Otoż podstawową rzeczą jak dla mnie to są pady. Po kilku godzinach grania na PS3 bolą palce. Zły układ wypukłych gałek, z których ześlizgują się palce czasami doprowadza do szału lecz jest to moja opinia. W PS3 fajne jest to, że ma czytnik BR i wbudowaną antenę WI-FI i wygląd nowej wersji SLIM dają jej duży plus. Jeśli chodzi o grafikę to XBOX 360 przewyższa nieco "peeske" a w sieci możesz znaleźć na to dowody, ale możesz wierzyć na słowo gdyż mam podpiętą pod jeden TV PS3 i klocka i widać lekką różnicę. W Xie jeśli chodzi o internet to niestety musisz dokupić antenkę WI-FI, która do najtańszych nie należy (pozostaje opcja pociągnięcia kabla). I kolejny minus to płatny Xbox Live - 48h, 1 miesiąc, 3 miesiące i rok (ceny nie są na szczęście wzięte z kosmosu a na allegro kupisz najtaniej), natomiast PSN jest za darmo, podpinasz neta i lecisz. Co do gier to raczej twórcy skupiają się na Xbox'ach i większość gier wychodzi najpierw na tą konsolę.
O danych technicznych nie pomogę Ci bo nie wiem ale możesz zawsze sobie wygooglować. Obsługa i intefejs bardziej przyjazny w klocku niż w PS3.

To by było na tyle więcej mi nic nie przechodzi do głowy na obecną chwilę. Ja osobiście doradziłbym Ci Xboxa gdyż jest zdecydowanie tańszy, lepsze pady (w przypadku MW2 to na prawdę PODSTAWA) i ogólnie (może to zabrzmieć głupio) klocek ma jakiś swój specyficzny klimat i otoczkę.
Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pytaj śmiało, na ile będę mógł to pomogę.

Tak btw pozwole sobie dodać, że cieszę się, że będzie kolejny użytkownik konsol i może zaczną się dyskusje wśród "konsolowców" niedługo :] pozdrawiam
- Tyle religii, tylu bogów, jeden lepszy od drugiego, każdy wszechmogący, każdy gówno warty -

XBOX 360 vs PS3 29/05/2010 23:39 #8

• termit
  • Kapral
Powiem że nie miałem pojęcia że ludzie tak narzekają na pad a od PS, i ja zwróciłem na to dopiero tera uwagę , że rzeczywiście ręce bolą po takiej dłuższej rundzie około godziny w Soul Calibur'a . O Płatnym xbox live to wiedziałem i ceny mnie nawet zaskoczyły w przypadku zakupu na 1 rok wychodziło bardzo mało. Czy do x360 jest możliwość podpięcia tak jak mam obecnie w kompie neta. Tz. Internet sieciowy, osiedlowy. Za każdy komputer płace dodatkowo około 10 zł więcej, ale polega to na tym że mają w swojej bazie danych numer karty sieciowej. Czy xbox też ma wbudowane coś podobnego do takiej karty żeby można rozszerzyć sieć o jednego "Kompa", czy pozostaje mi Wi Fi lub inne Telekable.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.37 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »