Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Al-Kaida, co tak naprawde o niej wiemy ?

Al-Kaida, co tak naprawde o niej wiemy ? 24/03/2011 19:38 #1

• Jankess.
  • Kapral
  • Jeśli piszesz, pisz to z głową...
Hmmm... wiele lat rozmyślałem na temat wielu organizacji Islamskich takich jak Al-Kaida, Hamas, Grupa wyzwolenia Pakistanu itp. itd. Jednak Al-Kaida zafascynowała mnie najbardziej. w skrócie opisze jej dzieje:

Początkowo Al-Kaida miała na celu przeciwstawiać się radzieckiej napaści na Afganistan, przekształciła się w sunnickie ugrupowanie, którego głównym celem stało się zwalczanie wpływów Izraela, USA i szeroko pojętego Zachodu w krajach muzułmańskich.

W 2001 roku stało się... 11 Września najtragiczniejszym dniem w histori Stanów Zjednoczonych, i tu się nasuwa wiele spekulacji.

W jednym artykule opublikowanym dość niedawno przez New Yourk Times, oraz na stronach internetowych został pokazany pewny raport oraz ostrzeżenia policji i władz przed tym co znajduje się w budynku, były w nim proszę ja was 2 bomby po 10 kg, to daje nam łącznie 20 kg trotylu, miało to posłużyć do zawalenia się całej konstrukcji od dołu...

Ale mniejsza z tym, odbiegam od tematu, tydzień po tym wyszedł pewien przeciek WikiLeaks który mówił o tym że Amerykanie podłożyli bomby specjalnie, ale nie zwykli zamachowcy, a CIA.

Chodziło Stanom Zjednoczonym o to by bezprecedensowo zaatakowac Afganistan, tylko dlatego by zemścić się za wykradanie danych przez Al-Kaide, oraz kilka miejszych zamachów, więc 11 Września miał być pretekstem propagandowym do Ataku armia Amerykańskiej na Afganistan, W czasie wojny w Afganistanie od 2001 roku zgineło ok. 103 000 Afganistańczyków w tym Talibów, oraz zaledwie 5-6000 tysięcy Amerykańskich żołnierzy, podczas tego czasu zdąrzyli ograbić prawie cały kraj oraz zainstalować system7y rakietowe skierowane na Iran.

Podczas tego wszystkiego ameryka zapomniała o WTC, kim byli zamachowcy ? Wiadomo jest tylko tyle że byli to Islamscy Radykaliści, nazwano ich więc Al-Kaidą grupą terrorystyczną, za przywódce jej wzieli jednego z wodzów plemiennych Muchadedżinów Osama Bin-Ladena (dlatego jest najbardziej poszukiwanym człowiekem świata)

Potem za coś co kolwiek działo się złego na świecie obarczano Al-Kaide, a tak naprawde Al-Kaida, to nic innego jak garstka chłopów która nic nie zrobiłą a tylko próbuje się utrzymać przy życiu, Tak naprawde za wszystkie zamachy i nieszczęścia są odpowiedzialni ekstremisci Islamscy którzy chcą sprowokowac świat do Nowego wspóczesnego Dżichadu.

A Amerykanie wymyślają bajeczki, by bez precedensu i zachamowań atakowac i rabować inne państwa Arabskie, i wprowadzać tam "demokracje" owszem w samych Stanach Zjednoczonych istnieje pewna demokracja, ale żołnierze amerykanscy podczas trenowanaich na wieśniakach Afgańskich, nie widzą co to jest, ole podczas strzelania im w plecy mówią "Macie teraz naszą demokracje" i mają -.-

To są tylko moje spekulacje z różnych źródeł, ale wiele ich jest realnych...

Licze też na wasze przemyślenia...
Życie jest jak papier toaletowy, podcierasz sobie nim ciągle du**, a tu patrzysz i już go nie masz...

Jeśli pomogłem bądź tak miły i wciśnij DZIĘKUJE!

Odp: Al-Kaida, co tak naprawde o niej wiemy ? 24/03/2011 19:47 #2

• Deagle
  • Generał brygady
  • Punkty: 90
Nie no ! i teraz będziesz po kolei się pytał,po co wojna w Libii,co to Al kaida może zaraz napiszesz o CIA? Potem KGB,historia sztuki powszechnej?

Rozumiem,Hydepark,offtop,rozmowa na luzie.Ale na pewno istnieją fora gdzie prowadzone są dyskusję właśnie na ten temat,gdzie znajdą się ludzie co będą chcieli na owe tematy rozmawiać...a ty teraz każdą możliwą doktrynę będziesz opisywał?

@Edit:Pamięć mnie nie myli czy już raz nie wylądowałeś z blokadą konta?
A historia kołem się toczy.

@Down

Grrrr nie jest osobą która rozdaje Blokady ot tak sobie,bo mu się podoba.Musiałeś zasłużyć,i widzę tym tematem że na pewno zasłużyłeś.I zasługujesz znowu,myślę że temat powinien zostać przyklejony do podobnego tematu(z resztą także twojego autorstwa (!)) W końcu tematyka forum jest jasna i każdemu chyba znana.I nie jest nią konflikt na świecie czy też siły terrorystyczne.

@2x Down

Może i temat konstruktywny jest,i może poprzednie nie były zbyt ,,owocne" ale przedstawie ci schemat myślenia Jankess'a : Założyć temat o Libii,przecież to nowość!---->Założyć temat o Al Kaidzie,przecież ktoś to poruszył w moim temacie o Libii---->Założyć temat o Elektrowni Atomowej,bo przecież w Faktach było!
Ostatnio zmieniany: 24/03/2011 21:50 przez Deagle.

Odp: Al-Kaida, co tak naprawde o niej wiemy ? 24/03/2011 19:57 #3

• Jankess.
  • Kapral
  • Jeśli piszesz, pisz to z głową...
Nie poprostu, uznałem to za najciekawsze tematy, i chciałbym wiedzieć co myślicie o moich spekulacjach, nie wiem nawet za co wcześniej bana dostałęm, choć nie pisałem jakiś durnych postów, a jesli tak prosił bym o przypomnienie, szczególnie Grrr... bo jeśli mnie pamięć nie myli on mnie zblokował...

///DeTon: Ostatnią blokadę nałożył J!g5aw za: "Brak znajomości regulaminu. Brak reakcji na upomnienia.".
Ten temat może zostać, i nie zostanie połączony, żeby nie było bałaganu. Niniejszym Jankess'ie, wyczerpujesz swój limit na tworzenie nowych tematów w Hydeparku przynajmniej na najbliższe dwa miesiące, każdy nowy poleci z miejsca do kosza, a w razie braku reakcji, dostaniesz następną blokadę. Deagle ma rację, na innych forach znajdziesz kompetentniejszych ludzi do konwersacji w tematach wiedzy o społeczeństwie, a tu nie musisz nabijać na siłę postów.
Życie jest jak papier toaletowy, podcierasz sobie nim ciągle du**, a tu patrzysz i już go nie masz...

Jeśli pomogłem bądź tak miły i wciśnij DZIĘKUJE!
Ostatnio zmieniany: 24/03/2011 20:27 przez DeTon.

Odp: Al-Kaida, co tak naprawde o niej wiemy ? 24/03/2011 21:37 #4

• Infernal
  • Szeregowy
  • Mózg - tyle wymagam od rozmówcy
  • Punkty: 35
Wystąpię sobie w obronie Jankess'a, a co. Każdy ma zainteresowania jakie ma, jeden będzie paplał o samochodach, a drugi o polityce. Po to jest Hydepark, żeby rozmawiać o czymś innym niż CoD, Acti, CoD, Treyarch, CoD, CoD...

Rozumiem,Hydepark,offtop,rozmowa na luzie.Ale na pewno istnieją fora gdzie prowadzone są dyskusję właśnie na ten temat,gdzie znajdą się ludzie co będą chcieli na owe tematy rozmawiać...a ty teraz każdą możliwą doktrynę będziesz opisywał?

Rozumiem, że znasz tu wszystkich i wiesz dokładnie o czym chcą rozmawiać? Tematy Jankess'a są o wiele bardziej konstruktywne i sensowne niż niejeden w tym dziale (że nie wspomnę o wymaganiu włączenia mózgu podczas pisania odpowiedzi), do tego z nich jest większy pożytek niż z jakiegoś, za przeproszeniem, pi*przenia w stylu "Jak przetrwać zombie apokalipse". Wypadałoby wyedukować społeczeństwo zamiast łykać co mass media zrzucą na podłogę.

///DeTon: KONIEC OFFTOPU Jesteś tu za krótko żeby oceniać, bo wiedziałbyś że każda nowa głupia zabawa w Hydeparku jest zamykana, gdyż zrobił się kiedyś za duży bałagan.
Każdy następny post tego typu będzie nagrodzony!
Jak ktoś nie chce być wyedukowany, to nikt go nie będzie zmuszał, pchając tu na siłę tematy społecznościowe, każdy ma dostęp do całego internetu, nie tylko tej strony, ale zarówno telewizji i gazet.
Siedem grzechów społecznych: polityka bez zasad, bogactwo bez pracy, przyjemność bez sumienia, wiedza bez osobowości, handel bez moralności, nauka bez człowieczeństwa i wiara bez poświęcenia. - Mohandas Karamchand Gandhi
Ostatnio zmieniany: 24/03/2011 22:45 przez DeTon.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.25 sekundy

ActionGames.pl

• Dead Island - wyspa pełna słońca i zombie
  • Co znajdziemy w limitowanej edycji Wiedźmina 2?
  • Wymagania Wiedźmina 2: Zabójcy Królów
  • HomeFront dobiło do miliona sprzedanych kopii.
  • Duke Nukem Forever wymaga dopracowania. Opóźnienie to słuszna decyzja

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Deagle 32
Grrrr 27
Martum 23
DeTon 17
qwercik 17