Hmmm... wiele lat rozmyślałem na temat wielu organizacji Islamskich takich jak Al-Kaida, Hamas, Grupa wyzwolenia Pakistanu itp. itd. Jednak Al-Kaida zafascynowała mnie najbardziej. w skrócie opisze jej dzieje:
Początkowo Al-Kaida miała na celu przeciwstawiać się radzieckiej napaści na Afganistan, przekształciła się w sunnickie ugrupowanie, którego głównym celem stało się zwalczanie wpływów Izraela, USA i szeroko pojętego Zachodu w krajach muzułmańskich.
W 2001 roku stało się... 11 Września najtragiczniejszym dniem w histori Stanów Zjednoczonych, i tu się nasuwa wiele spekulacji.
W jednym artykule opublikowanym dość niedawno przez New Yourk Times, oraz na stronach internetowych został pokazany pewny raport oraz ostrzeżenia policji i władz przed tym co znajduje się w budynku, były w nim proszę ja was 2 bomby po 10 kg, to daje nam łącznie 20 kg trotylu, miało to posłużyć do zawalenia się całej konstrukcji od dołu...
Ale mniejsza z tym, odbiegam od tematu, tydzień po tym wyszedł pewien przeciek WikiLeaks który mówił o tym że Amerykanie podłożyli bomby specjalnie, ale nie zwykli zamachowcy, a CIA.
Chodziło Stanom Zjednoczonym o to by bezprecedensowo zaatakowac Afganistan, tylko dlatego by zemścić się za wykradanie danych przez Al-Kaide, oraz kilka miejszych zamachów, więc 11 Września miał być pretekstem propagandowym do Ataku armia Amerykańskiej na Afganistan, W czasie wojny w Afganistanie od 2001 roku zgineło ok. 103 000 Afganistańczyków w tym Talibów, oraz zaledwie 5-6000 tysięcy Amerykańskich żołnierzy, podczas tego czasu zdąrzyli ograbić prawie cały kraj oraz zainstalować system7y rakietowe skierowane na Iran.
Podczas tego wszystkiego ameryka zapomniała o WTC, kim byli zamachowcy ? Wiadomo jest tylko tyle że byli to Islamscy Radykaliści, nazwano ich więc Al-Kaidą grupą terrorystyczną, za przywódce jej wzieli jednego z wodzów plemiennych Muchadedżinów Osama Bin-Ladena (dlatego jest najbardziej poszukiwanym człowiekem świata)
Potem za coś co kolwiek działo się złego na świecie obarczano Al-Kaide, a tak naprawde Al-Kaida, to nic innego jak garstka chłopów która nic nie zrobiłą a tylko próbuje się utrzymać przy życiu, Tak naprawde za wszystkie zamachy i nieszczęścia są odpowiedzialni ekstremisci Islamscy którzy chcą sprowokowac świat do Nowego wspóczesnego Dżichadu.
A Amerykanie wymyślają bajeczki, by bez precedensu i zachamowań atakowac i rabować inne państwa Arabskie, i wprowadzać tam "demokracje" owszem w samych Stanach Zjednoczonych istnieje pewna demokracja, ale żołnierze amerykanscy podczas trenowanaich na wieśniakach Afgańskich, nie widzą co to jest, ole podczas strzelania im w plecy mówią "Macie teraz naszą demokracje" i mają -.-
To są tylko moje spekulacje z różnych źródeł, ale wiele ich jest realnych...
Licze też na wasze przemyślenia...