Odkąd Kinect (Xbox'owy exclusive) pojawił się na rynku, uznawałem go za bezużyteczną zabawkę. Przeszedł u mnie bez wielkiego zainteresowania... W Dodatku możliwość podglądu "nas" poprzez panów z Microsoftu w każdej chwili, dobiła ten sprzęt.
Jednak kiedy został on zhackowany na PC(dzięki konkursowi), wzbudził moje zainteresowanie na dłużej. A wszystko to za sprawą tego, jak zostało pokazane sterowanie systemem operacyjnym "windows 7".
Nie chodzi o to, że chce go kupić... Chodzi o to, że panowie z Microsoft'u stwierdzali (wypierali się), iż na razie nie ma szans aby Kinect (dawniej: Project Natal) współpracował z PC. A jednak można, prawda?
Poniżej ukazuje filmy: W Pierwszym, gdzie sterujemy systemem Windows 7 (o czym wspominałem wcześniej) i w 2, gdzie gramy w Mario za pomocą zhackowanego Kinect'a na PC, w użyciu z emulatorem NES. :> To drugie może brzmi śmiechowo, mimo wszystko warto zobaczyć.
Miło by było, gdyby ktoś przypadkiem, jak znajdzie filmy o sterowaniu Windows 7 za pomocą Kinect'a wrzucił do tego tematu. Dlaczego akurat takie? Bo takie mnie interesują. Aczkolwiek wszystkie inne, również będą mile widziane. Ale bez przesadnego spamowania nimi... Z góry dzięki.
Szanuj tofik'a tego, bo możesz mieć gorszego.
Ostatnio zmieniany: 01/07/2011 22:42 przez tofikowski. Powód: Ponowne zakodowanie filmów!
Jako, że ktoś może czytał ten temat i czekał na kolejne info, to je dostarczam podbijając go (temat ^^).
Steve Ballmer potwierdził plany oficjalnego wsparcia Kinecta na PC-tach!
W czasie, gdy entuzjaści na całym świecie bawią się Kinectem tworząc przeróżne "hacki", Microsoft wydaje się siedzieć na dmuchanej piłce i udawać, że nic się nie dzieje. Po prostu siedzi i szczerzy się, czytając kolejne raporty sprzedaży. Czy aby na pewno ten obraz jest właściwy?
Okazuje się, że nie. Gigant z Redmond to banda szczwanych lisów, które wiedzą, że mają w rękach urządzenie z ogromnym potencjałem. Na razie chcą zarobić na konsolach, ale podczas niedawnych targów CES Steve Ballmer zdradził, że jego ekipa jednak coś szykuje w tej materii:
- Czy podłączycie Kinecta do PC-ta? Czy zamierzacie w przyszłości pójść w tym kierunku?
- Wesprzemy to rozwiązanie w oficjalny sposób. Wydamy ogłoszenie w odpowiednim czasie.
@Qwercik:
Czytałem gdzieś też o tym, ale szczerze mówiąc nie widze tego.
Balować przed telewizorem można, nauczył nas tego EyeToy z ps2, więc w salonie przed TV z kumplami poświrować można, ale żeby przed pctem?
Większość komputerowców to młodzi ludzie którzy swoje cuda trzymają w miniaturowych pokojach typu 2x2 albo 3x3 i średnio widzę tam wygłupy w 3 osoby przed monitorem.
Moja wizja jest taka, że shackowany kinect pokazał jak bardzo g******y jest system zabezpieczeń, ale komu to sie przyda?
Może dla dzieciaków max 12 to będzie dobre, ale nie wierze, że to sie przyjmie ;P!