Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Problem z dźwiękiem.

Problem z dźwiękiem. 04/16/2011 10:59 #1

• Cod Maniac
  • Sierżant pierwszej klasy
  • Pukty: 28
Witam. Mam dość dziwny problem. Polega on na tym, że jeśli słucham muzy na kompie, oglądam film, gram w coś moje głośniki działają prawidłowo. Wszystkie 5+Subwoofer są ok. Jednak kiedy wchodzę sobię na pewną grę MMO (Lost Saga), dźwięk wydobywa się tylko z jednego głośnika... Po wyjściu z tej gry nie mam żadnej możliwości włączenia pozostałych głośników. Dopiero kiedy zrestartuje kompa wszystkie głośniki zaczynają działać. Jak ustawić tak żeby wszystkie głośniki działały ZAWSZE? Bardzo proszę o pomoc (Moja karta dźwiękowa to Realtek, a sterowniki są zaktualizowane).

Żeby być PRO w Call of Duty potrzebne są 3 rzeczy: skill, fart i myszka Logitech g9. Ja posiadam je wszystkie.
Pomogłem? Naciśnij "dziękuję".

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/16/2011 23:42 #2

• DeTon
  • Global Mod
  • CONFIDENTIAL
  • Pukty: 34
Czy możesz ustawić w tej grze opcję konfiguracji głośników (czy mają być Stereo, 4.1, 5.1)?
Problem będzie leżał raczej po stronie tej gry, w różnych przypadkach można wymieniać/dodawać niektóre pliki w jej wnętrzu, na korzyść lepszego dźwięku, wirtualizacji itp. (jak w MoHaa). Sądzę że na jakiś forach o tej grze, coś powinieneś znaleźć. Jak nic Ci się nie uda z tym zrobić, po każdym wyjściu z tej gry wejdź w menadżer urządzeń i tam wyłącz kartę muzyczną, a potem włącz z powrotem, być może wszystko wróci do normy. Pamiętaj że bez restartu komputera, karta wyłączy się tylko gdy jest bezczynna. Zawsze możesz ręcznie ustawiać z poziomu panelu sterowania Realtek konfigurację głośników, lub wyjąć wszystkie kable z tyłu, i wpiąć je od nowa.

dead for cheaters, glock18, gl, ls, marty

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/17/2011 15:01 #3

• Cod Maniac
Niestety w tej grze nie ma opcji ustawiania głośników.. Na forum nic nie znalazłem. Od uruchomienia tej gry w panelu Realtek nie da się zrobić nic.. Test głośników jest zablokowany. A co do odłączenia karty dźwiękowej to nie wiem co mam odłączyć Jakbyś mógł mi pomóc byłbym wdzięczny daje fotkę:

Żeby być PRO w Call of Duty potrzebne są 3 rzeczy: skill, fart i myszka Logitech g9. Ja posiadam je wszystkie.

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/17/2011 21:37 #4

• DeTon
  • Global Mod
  • CONFIDENTIAL
Naciśnij PPM na Realtek, a potem wyłącz, a następnie włącz.

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/17/2011 21:44 #5

• Martum
  • Generał broni
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Pukty: 121
jaki to konkretnie realtek ?

///DeTon: Masz na obrazku: HD Audio
Ostatnio zmieniany: 04/17/2011 22:25 przez DeTon.

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/18/2011 18:43 #6

• Cod Maniac
Niestety jak klikam wyłącz każde mi wyłączyć komputer. W takim wypadku to się mija z celem :/

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/18/2011 21:50 #7

• Martum
  • Generał broni
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Pukty: 121
powiedz który to realtek. 882 czy 883 czy może 888 czy jakiś tam i wtedy najnowsze sterowniki pod niego ściągaj albo ja ci dam link jak nie znajdziesz

///DeTon: Kolega napisał że sterowniki ma zaktualizowane, a który to Realtek to nie ma znaczenia, bo jest jedna paczka od HD Audio (R2.59).

Edit: no spoko spoko jak już się tak upierasz to nie będę pisał o moim sekretnym sposobie który działał na realteku ALC 888
Ostatnio zmieniany: 04/19/2011 00:03 przez Martum.

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/18/2011 23:40 #8

• DeTon
  • Global Mod
  • CONFIDENTIAL
Cod Maniac napisał:
Niestety jak klikam wyłącz każde mi wyłączyć komputer.

Upewnij się że nic nie używa w tym momencie Twojej karty dźwiękowej. Pozamykaj wszystkie aplikacje, włącznie z panelem Realteka.

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/19/2011 08:32 #9

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Pukty: 24
Mnie bardziej niepokoi ten żółty znak zapytania przy "Innym urządzeniu". Miałem kiedyś podobny problem z HD Audio na Windowsie XP z SP3. Radzę więc spróbować porady z tegoż linka:

peb.pl/windows/295290-problem-z-zainstal...ownikow-audio-w.html

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/19/2011 16:22 #10

• Cod Maniac
Pokazuje mi, że sprzęt nie został odnaleziony bo brak odpowiedniego oprogramowania,więc to raczej nie chodzi o to. Ściągnąłem tak jak tam jest napisane, ale niestety nic...

Odp: Problem z dźwiękiem. 04/19/2011 16:38 #11

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Pukty: 24
Spróbuj odinstalować sterowniki HD Audio programem Driver Sweeper. Ściągnij ze strony producenta twojej płyty głównej sterowniki dźwięku, zainstaluj je na nowo i spróbuj jeszcze raz porad z mojego poprzedniego posta.
Podaj też model twojej płyty głównej. Możliwe, że trzeba doinstalować też jakiś sterownik do płyty ale musiałbym zobaczyć co oferuje producent.

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)
Ostatnio zmieniany: 04/19/2011 16:40 przez Markutez.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Irek, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.84 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Martum 100
Grrrr 65
bioshock 56
J!g5aw 50
Deagle 48

Urodziny

Jutro urodziny będzie obchodzić PROkurator . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić Szamar . Nie zapomnij o zyczeniach!

martut będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

M@rt3n$ będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

TrenejQ będzie obchodzić urodziny za 6 dni!