Wszystkie te gry skosztowalem i powiem tak:
Shift 2 - czesc jest dobra, jednak po tych wszystkich zapowiedziach, po screenach tej cudnej grafiki troszke sie zawiodlem. Screeny z ta piekna grafa byly robione pod reklame. Grafika nie zachwyca tak jak sie spodziewano (wg. mnie oczywiscie). Fizyka jazdy, uszkodzenia, dzwiek - to wszystko fajne. Ale.. no wlasnie. Gralem, gralem i znudzila mnie ta gra. Gdzies na 15% kariery. A i jeszcze jedno. Drift w tej grze na klawiaturze jest niegrywalny, a na odkurzenie mojej starej kierownicy nie mialem sil
Crysis 2 - Grafika ladna. Ale do mnie taka gra nie przemawia. Nie lubie gier "kosmicznych". Rozumiesz. Skosztowalem gry, ale nie kupowalem. Niby gra jest fajna, ale nie na moj gust. Dwaj kumple kupili oryginal, bo tak sie napalili po wersji beta. Grali pare dni i cisza. Odstawili.
Portal 2 - Gra jest przednia. Juz wypowiadalem sie w jakims temacie o niej. Jednak wada gry logicznej, a taka jest Portal, jest znudzenie po przejsciu. Jaki sens ma przechodzenie drugi raz singla czy grania po raz kolejny co-op, skoro znasz rozwiazania, sposoby przejscia danego poziomu? Gra jest na raz. Fabula jest swietna, pelna zwrotow akcji, pelnych humoru Naprawde nie raz mozna usmiechnac sie przed monitorem. Co-op to super sprawa. Fajnie zrobiony. Jest ok. 40 poziomow do przejscia. Ale drugi raz to juz nudy jak cholera. Niby zapowiadaja DLC z poziomami do co-op, ktore prawdopodobnie ma byc darmowe na PC.
Podsumowujac:
Osobiscie nie marnowal bym kasy na zadna z tych gier. Jednak gdybym juz musial wybrac to ... pomiedzy Crysis'em, a Portalem. Portal z racji, ze gra jest wg. mnie najciekawsza pozycja z tych wyzej wymienionych (jednak do jednego przejscia), Crysis natomiast z takiej racji, ze multi, no i przeciez to FPS.
Mysle, ze cos Cie to naprowadzilo. To sa 3 rozne gatunki gier, wiec tu glownie liczy sie gust.