Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: MW3 niewypałem ?

MW3 niewypałem ? 16/02/2011 19:00 #1

• BisHoP
  • Szeregowy
  • Punkty: 4
Jak wiadomo, kolejną część CoD planują zrobić 3 Studia, Infinity Ward, Sledgehammer oraz Raven, i choć większość uważa że gra może być kolejnym hitem. Może okazać się również wielką porażką.

Wskazują na to pewne czynniki typu: Sledgehammer oraz Raven nigdy nie brały udziału w produkcji takiej gry jak CoD, dlatego będzie to nowość, i jednocześnie duża próba sił dla tych studiów w końcu obiecują grę "idealną", ale jak sobie poradzą?

Po drugie: Infinity postanowiło podzielić prace nad trybem single z Sledgehammerem na pół, jednak tkwi problem ponieważ Infinity Ward chce kontynuację MW2 a Sled chce zrobić nowy tryb gry typu "codzienne życie żołnierza", jednak Infinity odrzuciło ten pomysł, dlatego są duże sprzeczki. Raven ma również z pomocą Infinity robić tryb multi ale to już problemów nie ma.

Po trzecie i ostatnie: podział zysków pomiędzy 3 studia nie jest ustalony i tu tkwi największe zgrzyty, i jeśli dojdzie to czegoś gorszego któreś ze studiów może zrezygnować ze współpraca a to by było katastrofalne jeśli chodzi o terminy.

Jednak plusy są takie że Fabułę wymyśliło Infinity Ward a to znaczy ze może być to też dobra gra, zależy teraz jak to wszystko będzie wyglądać.

A wy co myślicie ?
Załączniki:

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 19:51 #2

• DangerKK
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
  • Punkty: 29
sledge nie sklada sie tylko z poczatkujacych przeciez sa tworcy np Dead Space po zatym raven pomagal nawet przy BO i czesto pracuje razem z activision

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 20:07 #3

• Postman
  • Administrator
  • Władca Marionetek
  • Punkty: 28
Sledge i Raven są oddelegowane do pomocy Infinity Ward, przynajmniej tak wynika z ostatnich raportów. Jeśli tak jest faktycznie, to IW zarządza całością i nie ma możliwości, żeby były jakieś zgrzyty.

krótko mówiąc występują tutaj w roli najemników i mają zrobić to za co im się zapłaci.

Studio nie może zrezygnować ze współpracy, bo przecież nie są oni do końca sami sobie panami Już samo to, że zostali oddelegowani do pomocy, coś nam o tym mówi.
Ostatnio zmieniany: 16/02/2011 20:08 przez Postman.

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 20:22 #4

• BisHoP
  • Szeregowy
No tak ale rezygnacja jest możliwa, jeśli IW nie zapłacą sumy, lub nie ustalą sumy głównej którą podzielą na wszystkie Studia umowa może zostać zerwana (w tym współpraca) pewnie dużo to nie robi IW oraz Raven bo sobie poradzą, ale są terminy których muszą przestrzegać a to by przeszkodziło.

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 20:24 #5

• BisHoP
  • Szeregowy
DangerKK napisał:
po zatym raven pomagal nawet przy BO i czesto pracuje razem z activision

Yhymm.. nie wyczytałem takiego info, jak byś mógł możesz mi podac link do takiej strony, gdzie jest to napisane ??

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 20:31 #6

• Deagle
  • Pułkownik
  • Punkty: 74
@UP

http://www.ravensoft.com/games.aspx

Pomagają Activision przy wielu produkcjach...wystarczy je zobaczyć ^^

Acti nie zajmuję się tylko Call Of Duty,jak twierdzi wiele ludzi ^^.

@Down

Nic nie zrozumiałem z twojej wypowiedzi.

Z życia gamer'a...:

KCT-DesertEagle:U fucked with wrong person noob tube!
Unnamed Player:Hahaha cry now kid!11!1!

KCT-Desert Eagle Launched Tactical Nuke!

Unnamed Player wyszedł z gry.
Ostatnio zmieniany: 16/02/2011 20:38 przez Deagle.

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 20:35 #7

• BisHoP
  • Szeregowy
Ale wiesz Activision, teraz ma tyle spraw w sądzie i podobno są winni, jeszcze za MW1 i MW2 100 mln. dolarów IW. ale wracaując do rzeczy chyba przez ten konflikt, nie będą już współpracować. hehe... ^^

Odp: MW3 niewypałem ? 16/02/2011 20:54 #8

• Postman
  • Administrator
  • Władca Marionetek
  • Punkty: 28
BisHoP nie wiem skąd czerpiesz informacje, ale zweryfikuj źródła, bądź doczytaj troszkę, bo lekko błądzisz .

nic nie są winni IW, tylko Westowi, Zampelli i rzekomo niektórym byłym pracownikom IW (choć co do zasadności ich roszczeń pojawia się coraz więcej wątpliwości i nie jestem już w 100% pewien ich "niewinności" i słuszności postępowania), a obaj panowie wylecieli na własne poniekąd życzenie z Infinity Ward.

IW należy do Activision, podobnie jak i pozostałe wymienione studia, więc jak nie może być mowy o współpracy? To tak jakby Tobie szef kazał stworzyć coś do spółki z innym pracownikiem. Jak możesz odmówić?
Ostatnio zmieniany: 16/02/2011 20:55 przez Postman.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.38 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »