Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Okiem gracza - mini recenzja

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 13:02 #1

• Guest
RECENZJA GRACZA NAPINACZA
(dozwolone od lat 18 wraz ze zgodą rodziców i księdza proboszcza)

Pewnie wielu z was już widziała wszędzie moje posty które tylko narzekają na nową osłonę call of duty... problem leży w tym ze Wy jesteście graczami MW2 a ja COD4 i moje wymagania odnośnie gry są większe, dużo większe albo po prostu ogromne. W ostatnich częściach COD'a mamy do czynienia z ogromną 'de-ewolucja' ograniczającą możliwości integrowania w samą grę. Dlatego też pozwoliłem sobie zagłebić się w tą jakże nie udaną produkcję roku 2010, zachwalać chyba potrafią wszyscy ale mało kto krytykuję. Postaram się w punktach z grubsza przedstawić swoją opinię na temat tego wysuszacza KASY.

*1.Lubicie być dymani w dupę, wydaję mi się że tak. Chodzi o te pseudo serwery dedykowane (komu dedykowane?). Może jestem uczulony ale czy nikt nie widział jakie ma pingi np. na polskich serverach ? 60 ? nie tyle ja mam wy z waszą czelostradą możecie mieć kolo 80-100 bo takich najczęściej widują na serwerach. Zapewne zapytacie dla czego tak się dzieję ? Bo lubicie to co napisałem w pierwszym zdaniu, poniżej dowód wraz z opisem.

Oba serwery hostowane w POLSCE w WARSZAWIE !

Na ŻÓŁTO server COD:BO
Na NIEBIESKO server COD4
Na FIOLETOWO wyniki

Obrazek po lewej stronie i pingowanie serwera BO wynik 28/29ms i od razu poniżej serwer COD4 z bagatela wynikiem 5/6ms, skąd ta różnica skoro odległość w lini prostej z Gdańska do Warszawy w obu przypadkach jest taka sama ? :> ?! Zdjęcie z prawej pięknie wyjaśnia że nasz sygnał pokonuję szmat drogi w tym Niemcy (btw: spox mam dobrego ISP i to dosyć krótka droga więc nie piszcie że u was szybciej).

Wniosek: marna usługa za która trzeba płacić, tym bardziej ze panowie z treyarch maja zapewne w dupie Polskę i mają też w dupie to którędy idzie sygnał, BYLE KASA NA KONCIE SIĘ ZGADZAŁA hehehhehe <evil>

*2. EPIC FAIL wydać 'grę roku' która tak naprawdę jest wersją beta (multiplayer - przyp. Perez). Nie dość że pingi są do dupy to jeszcze gra jest niewłaściwie zoptymalizowana i nie grywalna dla większości graczy. Osobiście osiągam identyczne wyniki fps/lag na poniższych ustawieniach (screen poniżej):
800x600, AA OFF, tekstury NISKIE
img825.imageshack.us/img825/1886/shot0001gw.jpg

vs

1280x1024 AA x16, tekstury EXTRA
img16.imageshack.us/img16/1310/shot0005bc.jpg

Dodam ze na single player gra wygląda o niebo lepiej ale i tak czasem zdarzało się zaciąć:
img151.imageshack.us/img151/1241/shot0011o.jpg
img255.imageshack.us/img255/5559/shot0010s.jpg

*3. CONSOLE po co właściwie ją dali to nie rozumiem, może parę przykładów (tak tak wy z MW2 i tak nie dbacie o konsolę bo tam jej nie było). A tu jest chodź jest to tak jakby jej nie było:
- fajnie mamy /disconnect i /quit a gdzie ku**a /reconnect ? albo /connect
- cg_fov (pole widzenia) 65-80 zmieniajcie do woli i tak bedzie 65
- r_filmtweak ? r_lighttweak ? moviemakerzy nie zawitają na tą platformę
- jeszcze raz /connect ? no ku#@a

- /record i /demo działają ale będą zbędne zapewne bo scena nie będzie duża

Jest tego pewnie wiele więcej ale spędziłem w multi tylko 30 minut bo się grać nie dało.

*4 Wracając do serwerów i /connect, kupuje już ten gówniany serwer i jak mam wejść ? szukać go spośród 8000 innych (tak wiem nie piszcie głupot), ale muszę go szukać... lolwut i ha ha

A teraz chce sobie zagrać CB/ESL fajnie mam 4 kolegów jest nas 5 znalazłem przeciwników i co ? Ej dodaj mnie na steam i dołącz do gry za mną... lol czyli come back z MW2 i po ch**a jest ta konsola.

Dziękuję za uwagę i poświęcony czas to na razie początek ale będę wytykał błędy jeszcze długo może wy też zaczniecie a może nie

i gdzie ten k**wa patch jest !

Pozdro elo 3 2 zero

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 13:17 #2

• tofikowski
  • Newsman
  • Punkty: 79
Ahh.... Niema to jak porównywać ping serwerów dedykowanych, które mają dopiero swój początek. W COD4 gram odkąd się ukazał i na samym początku (od premiery) były identyczne problemy z lagami. Fakt z optymalizacją dali ciała, ale jak naprawią raz - dwa będzie git.

I może nie do tematu teraz...
Jak te mecze zapisywać do wideo edytor'a. Jedni piszą, że automatycznie to się robi, a inni jakieś wynalazki piszą np. coś trzeba klepać w consoli...
Szanuj tofik'a tego, bo możesz mieć gorszego.

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 13:22 #3

• KmL
  • Szeregowy
"'de-ewolucja'" staaaaaaaaaaaaaaary.... ja wiem ze to było napisane w cudzysłowie ale bez przesady! regres ewolucyjny lepiej brzmi.

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 13:31 #4

• J!g5aw
  • Global Mod
  • INQUISITIO
  • Punkty: 19
Ad.1 - Na polskich serwerach miałem ping max 30ms podczas gry więc nie zgodzę się.
Ad.2 - Mimo, że posiadam mocny sprzęt zdarzy się, że gra chrupnie - jednak chrupnie nie poprzez spadek fps.
Ad.3 - Zgodzę się, gdyż nie jest to konsola z jaką miałem przyjemność się spotkać w CoD4. Brakuje podstawowych komend.
Ad.4 - Zgodzę się.

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 14:12 #5

• Guest
J!g5aw napisał:
Ad.1 - Na polskich serwerach miałem ping max 30ms podczas gry więc nie zgodzę się.

Może mieszkasz w serwerowni to będziesz miał ping koło 40 bo ja nawet stawiając homehost mam ping 20-23 rofl screen z polskiego serwa paru polaków widzę tutaj pingi pro elo ;] i polecam mój lagometer ;] w cod4 to płaska 1mm ciągła zielona kreska ;p

img526.imageshack.us/img526/8132/shot0015fa.jpg

tofikowski napisał:

I może nie do tematu teraz...
Jak te mecze zapisywać do wideo edytor'a. Jedni piszą, że automatycznie to się robi, a inni jakieś wynalazki piszą np. coś trzeba klepać w consoli...

brak mi zielonego pojęcia wiem że tylko /record /demo działają a te kino/theatremode to dla wersji konsolowych... ZAPOMNIELI USUNĄĆ na pc...(jak co nawet nie szukałem w necie czy to działa może będzie w DLC jak zapłacicie).

- - - - - - -- - - - --
do listy niezbędnych komend dodaje cl_avidemo

EDIT !!!!!

*5 Polityka 'firmy' treyarch (wciaz nie wiem jak sie oni zwą). Teraz sobie pomyślcie jak muszę być wku****ny gdy na oficjalnych kanałach szukam jakiejś informacji o niby PATCHU który ma wyjść ale nie ma wyjść może bedzie w DLC za miesiąc w cenie 10 euro wracając do tematu szukam i co widzę ?! jakim trzeba być skur***** jak jd_2020 wrzucajac na stwoj twwiter (twitter.com/JD_2020) zdjęcia typu:

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/190674871.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&amp;Expires=1289392398&amp;Signature=CNijcplNJKfwO9G6J7HEN8NEAy4%3D

i się chwalić który to on nie ejst w tą zbugowaną grę... o co mi chodzi ? WEŻ TY SIĘ CH**U ZA PATCH A NIE WRZUCANIE GŁUPICH FOT..
ide dalej szukać czegos o tym patchu

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 14:52 #6

• qwercik
  • Moderator
  • Advocatus diaboli
  • Punkty: 16
Link nie działa.

A konsolowcy grają bezproblemowo.
MASZ FAJNE AKCJE Z CoD BLACK OPS? ODEZWIJ SIĘ NA PW PODAJĄC SWÓJ LOGIN STEAM!

MOJE FILMY Z BLACK OPSA! ŻYCZĘ MIŁEGO SEANSU!

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 16:02 #7

• J!g5aw
  • Global Mod
  • INQUISITIO
  • Punkty: 19

Pozdrawiam z serwerowni z tym, że nie byłem hostem, wszedłem na pierwszy lepszy polski dedyk

Okiem gracza - mini recenzja 10/11/2010 19:01 #8

• Guest
J!g5aw napisał:

Pozdrawiam z serwerowni z tym, że nie byłem hostem, wszedłem na pierwszy lepszy polski dedyk

No to gratulują profesjonalnego dostawcy internetu (może mieszkasz w wawie). No i sprzętu bo widze 125fps lol pewnie SLI..
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.35 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »