RECENZJA GRACZA NAPINACZA
(dozwolone od lat 18 wraz ze zgodą rodziców i księdza proboszcza)
Pewnie wielu z was już widziała wszędzie moje posty które tylko narzekają na nową osłonę call of duty... problem leży w tym ze Wy jesteście graczami MW2 a ja COD4 i moje wymagania odnośnie gry są większe, dużo większe albo po prostu ogromne. W ostatnich częściach COD'a mamy do czynienia z ogromną 'de-ewolucja' ograniczającą możliwości integrowania w samą grę. Dlatego też pozwoliłem sobie zagłebić się w tą jakże nie udaną produkcję roku 2010, zachwalać chyba potrafią wszyscy ale mało kto krytykuję. Postaram się w punktach z grubsza przedstawić swoją opinię na temat tego wysuszacza KASY.
*1.Lubicie być dymani w dupę, wydaję mi się że tak. Chodzi o te pseudo serwery dedykowane (komu dedykowane?). Może jestem uczulony ale czy nikt nie widział jakie ma pingi np. na polskich serverach ? 60 ? nie tyle ja mam wy z waszą czelostradą możecie mieć kolo 80-100 bo takich najczęściej widują na serwerach. Zapewne zapytacie dla czego tak się dzieję ? Bo lubicie to co napisałem w pierwszym zdaniu, poniżej dowód wraz z opisem.
Oba serwery hostowane w POLSCE w WARSZAWIE !
Na
ŻÓŁTO server COD:BO
Na
NIEBIESKO server COD4
Na
FIOLETOWO wyniki
Obrazek po lewej stronie i pingowanie serwera BO wynik 28/29ms i od razu poniżej serwer COD4 z bagatela wynikiem 5/6ms, skąd ta różnica skoro odległość w lini prostej z Gdańska do Warszawy w obu przypadkach jest taka sama ? :> ?! Zdjęcie z prawej pięknie wyjaśnia że nasz sygnał pokonuję szmat drogi w tym Niemcy (btw: spox mam dobrego ISP i to dosyć krótka droga więc nie piszcie że u was szybciej).
Wniosek: marna usługa za która trzeba płacić, tym bardziej ze panowie z treyarch maja zapewne w dupie Polskę i mają też w dupie to którędy idzie sygnał, BYLE KASA NA KONCIE SIĘ ZGADZAŁA hehehhehe <evil>
*2. EPIC FAIL wydać 'grę roku' która tak naprawdę jest wersją beta (multiplayer - przyp. Perez). Nie dość że pingi są do dupy to jeszcze gra jest niewłaściwie zoptymalizowana i nie grywalna dla większości graczy. Osobiście osiągam identyczne wyniki fps/lag na poniższych ustawieniach (screen poniżej):
800x600, AA OFF, tekstury NISKIE
img825.imageshack.us/img825/1886/shot0001gw.jpg
vs
1280x1024 AA x16, tekstury EXTRA
img16.imageshack.us/img16/1310/shot0005bc.jpg
Dodam ze na single player gra wygląda o niebo lepiej ale i tak czasem zdarzało się zaciąć:
img151.imageshack.us/img151/1241/shot0011o.jpg
img255.imageshack.us/img255/5559/shot0010s.jpg
*3. CONSOLE po co właściwie ją dali to nie rozumiem, może parę przykładów (tak tak wy z MW2 i tak nie dbacie o konsolę bo tam jej nie było). A tu jest chodź jest to tak jakby jej nie było:
- fajnie mamy /disconnect i /quit a gdzie ku**a /reconnect ? albo /connect
- cg_fov (pole widzenia) 65-80 zmieniajcie do woli i tak bedzie 65
- r_filmtweak ? r_lighttweak ? moviemakerzy nie zawitają na tą platformę
- jeszcze raz /connect ? no ku#@a
- /record i /demo działają ale będą zbędne zapewne bo scena nie będzie duża
Jest tego pewnie wiele więcej ale spędziłem w multi tylko 30 minut bo się grać nie dało.
*4 Wracając do serwerów i /connect, kupuje już ten gówniany serwer i jak mam wejść ? szukać go spośród 8000 innych (tak wiem nie piszcie głupot), ale muszę go szukać... lolwut i ha ha
A teraz chce sobie zagrać CB/ESL fajnie mam 4 kolegów jest nas 5 znalazłem przeciwników i co ? Ej dodaj mnie na steam i dołącz do gry za mną... lol czyli come back z MW2 i po ch**a jest ta konsola.
Dziękuję za uwagę i poświęcony czas to na razie początek ale będę wytykał błędy jeszcze długo może wy też zaczniecie a może nie
i gdzie ten k**wa patch jest !
Pozdro elo 3 2 zero