Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Call od Duty Black Ops - Ocena

Call od Duty Black Ops - Ocena 11/13/2010 03:05 #1

• Archee
  • Szeregowy
  • Punkty: 7
Razem z kolega "Raven" postanowiliśmy ocenić nowe Call od Duty.
COD Black Ops + i -

+ kampania
+ gameplay (choć nie każdemu musi się podobać )
+ muzyka
+ uzbrojenie (zgodne z czasem gry)
+ możliwość kupowania i manipulowania do woli własnym profilem
+ zombie mod
+ multi
+ serwery dedykowane
+ COD !!!! ;p

- silnik z 2005 O_0 roku (przesadnie kręcony o czym poniżej)
- freezy (aż do patcha ale i tak nie naprawiono spowonień silnika podczas gry
zarówno multi jak i single )
- spowolnienia silnika podczas multi co skutkuje lagami mimo dobrego pingu
- udźwiękowienie (rzut granatu jak puszka, wystrzaly kiczowate w szczególności famas sporo nie doróbek dźwiękowych)

- grafika miejscami ok miejscami za kolorowa i rzucająca sie w oczy i oczywiście jak na silnik id software przystało dużo miejsc na mapie i rzeczy jest zamazanych poprostu szpetnych ) (spotykane od doom 3 brzydkie miejscami ściany (patrz wokuta lub niebo czasem na mapach ;p )

- grafika nieróżni sie wiele od Modern Warfare 2 a wymagania sprzetowe sa nie proporcjonalnie wysokie w porownaniu do tego co gra prezentuje

- optymalizacja gry stoi na upokarzającym poziomie (mw 2 u kolegi na max detalach aa x 4 wysoka rozdzielczość ) a BO ... szkoda pisać aż tak źle i to na MINIMALNYCH !

- AIM BOT WALL HACK u botów w trybie szkoleniowym w multi (patrz kill cam na doswiadczonym )

- AI przeciwników w singlu wręcz głupota

- nie ma co liczyć na towarzyszy w singlu (każa ci przeć na przód a nawet ci pleców nie chronią (nie jestem rambo a to nie matrix ;p )

- duża ilość błedów gry tak sobie (wywalanie konsoli) (program Black Ops przestał działać itp ) (nie nie mam za słabego kompa gram na wysokich dla komfortu a mogę lepiej )

- problemy z serwerami raz wykrywa ich prawie tysiąc a raz nic

- jak chcesz dołaczyć do gry po wyszukaniu zawsze musisz czekać aż skończy szukać możesz dawać dołacz do tego co chcesz do woli (nie dołaczy aż nie skończy szukać ;p ) może durny minus ale ileż razy przez to nie zdążyłem wejść i serwer full

- serwery tylko na 18 playerów (w COD 5 jest więcej)

- wysoka cena (premierowa) niska jakość produktu

- słabe zbalansowanie broni szczególnie snajperskich

- spawn pointy nic się nie zmieniły od mw 2 (na porządku dziennym są spawny przed lub za przeciwnikiem/przeciwnikami)

- przeciwnicy w singlu respawnuja się w miejscu aż nie ruszy się do danego punktu w misji (denerwujące w szczególności na poziomie trudności weteran)

Przepraszam za błędy starałem się ich uniknąć.

Prosze o komentarze.

Call od Duty Black Ops - Ocena 11/13/2010 11:29 #2

Tematy chłopczyku pomyliłeś już istnieje podobny temat!

Call od Duty Black Ops - Ocena 11/13/2010 11:33 #3

• Gandi
  • Sierżant
  • Wszystko ma swój początek jak i koniec...
  • Punkty: 49
Podczas grania na PC mi czasami Steam wyłącza :/. Sniperki faktycznie są do bani. Spawn też ie lepszy - nie ma to jak sie odrodzić w miejscy gdzie jest 5 przeciwników zwróconych w twoja stronę...
Co do serwerów to owszem, prawie 10.000 serwerów jest już ale nie dołączysz do żadnego póki Ci nie znajdzie wszystkich - ŻENADA!.
Serwery tylko na 18 playerów - tutaj akurat jestem za, więcej to głupota, było by za dużo kamperów, a na mapie Nuketown to ta liczba powinna być zbalansowana. Popatrzcie 18 graczy na mapie na której nie widać spawny przeciwnika tylko dlatego, że jakiś autobus stoi na drodze. ZA MAŁA MAPA jak na tylu graczy (granaty latają wszędzie...).
Co do grafiki to owszem czasami jest za ostra, jak dostaniecie flasha to widać tylko biały ekran, ale jak ten flash już przestaje na was działać to tragedia - kolorów jest miliardy nałożonych na siebie. Tak to wali po oczach, że szkoda gadać.
Nie ma drogi do pokoju. To pokój jest drogą. — Mahatma Gandhi

Słabi nigdy nie potrafią przebaczać. Przebaczenie jest cnotą silnych. — Mahatma Gandhi

Lepiej być pełnym przemocy, jeśli tkwi ona w naszym sercu niż przywdziać szatę jej braku, by ukryć własną niemoc. — Mahatma Gandhi

Niby wiesz wszystko, a tak naprawdę nie wiesz nic...

Call od Duty Black Ops - Ocena 11/13/2010 18:09 #4

Gandi napisał:
Serwery tylko na 18 playerów - tutaj akurat jestem za,

dla mnie to jest minus bo jak w przyszłości ma wyjść jakiś zombie mod to 18 osób to bardzo mało
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.22 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »