Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Jak podkręcić myszkę w Windows Vista i Windows 7

Jak podkręcić myszkę w Windows Vista i Windows 7 27/12/2010 21:41 #1

• Markutez
  • Porucznik
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 13
[justify]Witam

Postanowiłem przedstawić Wam sprawdzoną przez wielu graczy metodę na zwiększenie częstotliwości naszej myszki w systemie. Poradnik ten dotyczy systemów zarówno 32-bitowych jak i tych 64-bitowych. Istnieje niewielkie ryzyko uszkodzenia portu USB na płycie głównej jednak tylko w przypadku niestosowania się do moich wskazówek. Na początek warto sprawdzić z jaką częstotliwością pracuje nasza mysz. Czynimy to za pomocą programu Mouse Rate Checker. Jeśli nasz gryzoń pracuje z częstotliwością 1000 Hz wtedy śmiało możemy odpuścić sobie ten poradnik gdyż opóźnienie wynosi zaledwie 1 ms (większość myszek firmy Razer ma takie opóźnienie). W innym przypadku zapraszam do lektury. A więc zaczynamy:[/justify]

[justify]1) Ściągamy Driver Signature Enforcement Overrider.
2) Ściągamy HIDUSBF.zip.
3) Uruchamiamy nasz system w trybie awaryjnym (klawisz F8 podczas botowania systemu).
4) Uruchamiamy program Driver Signature Enforcement Overrider i wybieramy opcję 'Enable Test Mode'.
5) Wypakowujemy HIDUSBF.zip do folderu, szukamy pliku HIDUSBF.inf na którym klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcję 'Zainstaluj'.
6) Uruchamiamy Setup.exe z folderu HIDUSBF, wybieramy opcję 'Filter on Device box' i zaznaczamy docelową częstotliwość gryzonia.
Pod żadnym pozorem nie uruchamiamy opcji 'Install Service'. Jeśli to zrobimy możemy trwale uszkodzić port USB na naszej płycie głównej!!!
7) Uruchamiamy jeszcze raz Driver Signature Enforcement Overrider ale tym razem wybieramy opcję 'Sign a System', następnie wpisujemy dokładną ścieżkę do zainstalowanego sterownika HIDUSBF.sys (domyślnie jest to C:WindowsSystem32DriversHIDUSBF.sys).
Uruchamiamy ponownie system ale już w trybie normalnym.
9) Odpalamy Mouse Rate Checker i sprawdzamy czy nasza mysz pracuje z nową częstotliwością [/justify]

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)

Jak podkręcić myszkę w Windows Vista i Windows 7 27/12/2010 22:04 #2

• gitex
  • Sierżant pierwszej klasy
Wiem ze to literówka ale skad wziąć mysz firmy "razor"?

Jak podkręcić myszkę w Windows Vista i Windows 7 27/12/2010 22:12 #3

• iNotkia M33
  • Specjalista
  • Cod4 Addicted =(
  • Punkty: 7
"RazEra" weźmiesz z każdego lepszego sklepu internetowego. Mam Razera Deathaddera 3500DPI i spisuje się świetnie.

Kino Der Toten

Jak podkręcić myszkę w Windows Vista i Windows 7 27/12/2010 22:20 #4

• Grrrr
  • Moderator
  • SCIENCE VESSEL
  • Punkty: 48
Tak doskonale wiemy, że to literówka oraz to, ze autor miał na myśli myszkę firmy RAZER.
Jednak nie ma to najmniejszego wpływu na zawartość poradnika. Twój post nic nie wnosi do tematu, podobnie jak mój.

Grrrr,,, Out.

Created and Powered by Tof!kowski.

Jestem fanem CoD... CoD4..

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.24 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »