Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Czy mogę dostać bana?

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 18:33 #1

• lipharDYT
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Grałem na jakimś serwerze w dominację z m14+acog i goście stwierdzili że hackuję.
Powiedzieli że będą sprawdzać na teatrze.
Na nuketown jest mało miejsc do kampienia a mnie zabijali ciągle z dwóch miejsc: za tirem (za tą wersalką) i w domku za tym tirem (wychodząc z tego domku mamy widok na tenże tir). Czy jeśli zabiłem ich "na ślepca" przez dym to mogę dostać bana? Bo mnie nieźle nastraszyli a wiem, że jest opcja "zgłoś gracza". Wydaje mi się że służy do zgłaszania do valve podejrzanych o hacki.
Gościa za tirem najpierw strzeliłem za bardzo w prawo, później trochę w lewo i tak po 3-4 failach trafiłem go. Drugi ciągle kampił w tym samym miejscu: za drzwiami (tylko kawałek wystawał).
Boję się o konto więc piszę abyście mi pomogli.
Więc pytam: Czy mogę dostać bana? Jak tak to jak się obronić?

Wiele osób strzela na ślepca. Więc co oni chcą ode mnie?
Temat został zablokowany.

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 18:38 #2

• Kin333
  • Sierżant
  • Po prostu Kin.
  • Punkty: 12
Steamowski support VAC nie reaguje na takie zgloszenia od graczy Dla nich VAC jest swietoscia, on wszystko wie.

Mysle, ze nie masz sie co martwic, bo przeciez przez dym zabicie to nie cheat
Jupikajej madafaka <3

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 18:44 #3

• lipharDYT
Dzieki ci wielkie bo już mi nerwy puściły.
Młody jetem nie powiem...
Rodzice kupili mi gre a tu sie okazuje ze jakies chamy mi wyskakują że chcą report zrobić.
A 115 zeta piechotą nie chodzi...
Jeszcze raz dzięki

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 18:46 #4

• lipharDYT
I jeszcze jedno:
W takim razie do czego służy ta opcja że klikasz prawym przyciskiem na kogoś (z gry) np. na znajomego w tym menu znajomi w lewym dolnym rogu i klikasz na znajomego prawym i jest opcja zgłoś gracza. I do czego to służy?

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 18:52 #5

• Kin333
  • Sierżant
  • Po prostu Kin.
Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim

Wlasnie, to jest zagadka. Ale napewnoe nie maja prawa zbanowac, bo tak sobie zazyczyl jakis inny gracz, ktorego zabiles. Musza sami dociec do tego, czy osoba zraportowana uzywa tych cheatow czy nie.
Ciekawi mnie jak ten system dziala.

Np. w mw2 nie bylo takiej opcji bezposrednio z gry. Mozna bylo raportowac tylko poprzez profil steam, ale to nie skutkowalo nic, a nic. Tutaj maja te wszystkie leaderboardy, wprowadzili te opcje raportowania... Co to da? Nie wiadomo.
Jupikajej madafaka <3

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 18:58 #6

lipharDYT napisał:
I jeszcze jedno:
W takim razie do czego służy ta opcja że klikasz prawym przyciskiem na kogoś (z gry) np. na znajomego
w tym menu znajomi w lewym dolnym rogu i klikasz na znajomego prawym i jest opcja zgłoś gracza. I do czego to służy?

Ta opcja sluzy do zglaszania takich noobow jak ty. Jak czytalem twoje opowiesci to malo co z krzesla nie spadlem xDDDDD. Ta gra jest od 18 lat a nie dla 10 letnich dzieci. Na stronie glownej steama pisza ze dostaniesz bana jak masz cheaty bo skanuja pliki gry gdy jestes na serwerze z VAC.

lipharDYT napisał:
Bo mnie nieźle nastraszyli a wiem, że jest opcja "zgłoś gracza". Wydaje mi się że służy do zgłaszania do valve podejrzanych o hacki.

Boj sie bo jeszcze zablokuja Ci wszystkie gry na kompie i dysk twardy zebys nie mogl nic nowego zainstalowac

Pozdro,

KrzychU

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 19:05 #7

• Coke
  • Sierżant
  • R3Vv'
  • Punkty: 5
@MrKrzychotniK: Może nie ma 18 lat ale i tak zachowuje się doroślej niż ty

Cała sprawa została wytłumaczona już w SB więc nie ma sensu dalej kontynuować wątku.

Czy mogę dostać bana? 11/30/2010 19:05 #8

• Kin333
  • Sierżant
  • Po prostu Kin.
MrKrzychotniK napisał:
Ta opcja sluzy do zglaszania takich noobow jak ty. Jak czytalem twoje opowiesci to malo co z krzesla nie spadlem xDDDDD. Ta gra jest od 18 lat a nie dla 10 letnich dzieci.

xxxxxDDDDDDDDDDDDDDDDD
Przyznal, ze jest mlody i rodzice kupili mu gre, wiec spokojnie. Napisal ladnie, dbajac o ortografie i interpunkcje (co cenie ), grzecznie zapytal, a nie tak jak niektorzy pseudo super dorosli, co nie potrafia kropki postawic, czy tez jak pisza 'mówić', zamiast 'muwić'
Nie widze nic zlego w zapytaniu autora.

//edit
Coke napisał:
@MrKrzychotniK: Może nie ma 18 lat ale i zachowuje się doroślej niż ty

+1

@down
Nie wyczules ironii...
Jupikajej madafaka <3
  • Strona:
  • 1
  • 2