Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper?

Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 16:18 #1

• DrRopa
  • Szeregowy
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów

pytanie jak w temacie, pozwolę sobie na szybko opisać co skłoniło mnie do zasięgania opinii bardziej doświadczonych graczy. Otóż miałem okazję grać na serwie którego nazwy nie pamiętam, na którym admini czuwał by wszystko grało, kickował za pedalskie LSy i tuby - co bardzo mi się podobało bo ostatnimi czasy admini na servie to prawdziwa cnota (jestem publicersem dlatego może mnie to dziwi). Ale raz po raz rushujący i hałasujący chłopcy zaczeli na głównym jechać mi że campie (fakt że strzelałem do nich jak do kaczek pewnie dodatkowo ich deprymował), w efekcie czego za to zostałem zbanowany (term ban 5 minut) Gram na słuch z ninja i duch pro , nie ma mowy o jakimkolwiek lataniu na pałę , jeśli już podbiegam to tylko za przeszkodę/narożnik/krzak kucam (rzadko glebię) i wtedy słucham i patrzę (jakieś 10-15 sekund) i ruszam dalej , no chyba ze czekam na paczkę. Zależy mi na współczynniku frag/zgon dlatego nie rushuje. Proszę o info czy to już kampa

dzięki i pozdrawiam
D.

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 16:28 #2

• azotus
  • Szeregowy
oczywiście, ze nie. kampienie to jak non stop siedzisz w jakimś miejscy i zabijasz. (jehcali po tobie bo jesteś lepszy od nich często tak jest )
Ostatnio zmieniany: 09/03/2011 16:29 przez azotus.

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 17:17 #3

• BisHoP
  • Sierżant
  • and remember, nothing in Russian
  • Punkty: 22
Jeśli dobrze zrozumiałem cię Ropa to znaczy ze kampisz.

Bo kolesie mogą sobie raszować no nie ? Ale jeśli nie chcesz być jak młot siedzieć w miejscu nabijesz kilku i się cieszysz, to wyznaczasz sobie jakową taktyke...

Ja mam taką np. Nuketown.

No więc tak na ZiZ naprzykład Nuketown i Hardcor, metoda nie kampienia wydaje się dość trudna, mała mapka można kolesia łatwo zabić bez wstawania lub ruszania się z miejsca. (Ogólnie na Nuketown jest najwięcej kamperów), a ja mam pewien sposób idę do garażu celuje granatem prosto w wejście w następnym domu, yess.. mam 2, no to lece dalej w domku przy schodach ktoś kampi to ja wrzucam 2 flashe biegne sprintem do tyłu wchodze od dołu zabijam wszystkich ide na góre strzelam w powietrze kolo wtedy kampi za biurkem ja schodzę wspinam się na okno i ciach! Nooba nie ma!

I wtedy ty stajesz się dobrym graczem a tamte cioty dalej kampią bo się ciebie boją, tylko mówie nie bój się wychodzić tylko wypracowywuj taktykę, a jeśli kolesie mają tuby, to bierz sprinta, i z noża nooba nie zdąrzy zadac ciosu

Więc pamiętaj Taktyka, i już nie musisz po krzaczkach się chować!
"Stasiu pamiętaj, jak będzie gonić cię policja, walnij takiego w łeb deską serfingową i krzycz wysoka fala"

FAIL!!! BisHoP is Zoombie!

"Macie się okopać, nie ważne gdzie, mozecie się nawet Okopać na środku Oceanu, ale musicie to zrobić"
Herman Gering

Jeśli pomogłem, naciśnij DZIĘKUJE!

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 17:25 #4

• Grzen1o
  • Generał brygady
  • Punkty: 6
nikt nie pytal cie biszop jak grasz, i kogo obchodzi SD, tam to chyba normalne ze malo kto raszuje, bo kazdy tylko czeka zeby ubic takich ludzi, chyba ze ktos jest naprawde dobry w raszu i zdejmuje wszystkich kampow ktorzy niespodziewaja sie kogos kto wyleci zza rogu i wytnie ich, to co autor napisal to dla mnie jest kampa, lezysz 10s i sluchasz celujac w drzwi, przejscie, itp, to nie ejst kampa? rozumiem ze gra niepolega na tym zeby kazdy raszowal, ale lezenie przed drzwiami 10 sekund potem przejscie dalej i znowu lezenie rpzed drzwiami albo w oknie, wiecie ocb, dla mnie to kampa, juz nie mowieo ludziach ktorzy maja swoje stalem miejsce pobytu i po kazdej smierci ida w kat i patrza przed siebie czekajac caly mecz na kogos, dla mnie to jest kampa ale kazdy gra jak umie

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 17:54 #5

• BisHoP
  • Sierżant
Facet czytaj dałem mu tylko przykład... -.-

Po drugie no to jest kampa ale niech chłoapaczek jak jest nowy wie jak można nie kampić że sobie znajdziesz sposób na ogarnięcie noobów i jest git, na tak robie na przykłąd więc dałem pzykład więc "CZYTAJ" zanim napiszesz.!
"Stasiu pamiętaj, jak będzie gonić cię policja, walnij takiego w łeb deską serfingową i krzycz wysoka fala"

"Macie się okopać, nie ważne gdzie, mozecie się nawet Okopać na środku Oceanu, ale musicie to zrobić"
Herman Gering

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 17:55 #6

• gitex
  • Sierżant pierwszej klasy
Jak dla mnie to kampa, nie lubie grac z takimi ludźmi ale też szczególnie mi nie przeszkadzają i tak robią po około 20 fragów na TDM.

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 18:25 #7

• Krwotocz
  • Kapral
  • Punkty: 28
To nie kampa, mnie drażnią ludzie którzy przez całą mapę np nuke w domku siedzą i strzelają na drugi domek... to że sobie popatrzysz przez jakiś czas to nie kampa!!!

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 18:30 #8

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 20
Dla mnie kamperzy to najłatwiejszy cel, co z tego że trafi mnie raz czy drugi jak za trzecim razem mogę go zdjąć nawet na ślepo bo wiem że typ się czai w jednym i tym samym miejscu

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 19:07 #9

• DrRopa
  • Szeregowy
pogubiłem się
raz Forumowicze piszą ze kampię raz że nie
nie biegam po mapie bo nie rushuje , ale też nie siedzę w jednym miejscu dłużej niż 20 sekund
przydałby się słownik pojęć - może ktoś się podejmie opisania tego
jakkolwiek jeśli Bishop wydaje mi się ze jesteś tym graczem z którym raz grałem na S&D na Nuketown to przyimponiłeś mi 4 fragami z jednego killcama - nieźle żeś wtedy urrrrrwał
dziękuje Forumowicze za poświęcony mi czas lecz poproszę jednak o ostateczną ocenę

pozdr.
DrRopa

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 20:01 #10

• jaby
  • Specjalista
  • canadian.
  • Punkty: 23
@DrRopa powiem Ci tak: nie słuchaj tego co mówią Ci inni, jeśli masz ochotę stać 10 sec, 2 min czy 1h w jednym miejscu to stój, admin może Cie wywalić za najmniejszą pierdołę tak czy siak... to jest gra, a kampienie, czy rashowanie granie "noobskimi" broniami to element gry... jak ktoś marudzi i nie jest adminem czyli nie może Cię kiknąć/zbanować to olej go ... Ja osobiście mam takich ludzi w głębokim poważaniu jak spamują za dużo to ejst opcja cg_chattime 0 i nie widać co piszą na czacie...

KUPIŁEŚ GRĘ TO GRAJ TAK JAK CHCESZ /również/ MASZ SERWER TO MOŻESZ KIKOWAĆ/BANOWAĆ KOGO CHCESZ
Ostatnio zmieniany: 09/03/2011 20:02 przez jaby.

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 20:10 #11

• Grrrr
  • Global Mod
  • SCIENCE VESSEL
  • Punkty: 53
jaby nie pisz na włączonym CpasLock'u.

DrRopa Twój styl/sposób grania jest jak najbardziej w porządku. Grasz w przemyślany sposób. Nie biegniesz przed siebie niszcząc wszystko co znajdzie się w zasięgu Twojego wzroku. Grając tak jak piszesz kontrolujesz sytuację, sprawdzasz jak wygląda sytuacja przed tobą. Grasz rozważnie. Zależy ci na K/D ratio i grasz w taki sposób.
Nie ma w tym nic dziwnego, mało tego jak mawiają profesjonalni gracze w COD, co można zobaczyć na wielu gameplay'ach jest to szeroko pojęta kontrola mapy.

Forumowiczom polecam zapoznanie się z terminologią słowa "camper" w grach.

Zgadzam się z tym co napisał jaby, adminowi może nie spodobać się wszystko, choćby to, że grasz lepiej od niego.

Grrrr Out

Created and Powered by Tof!kowski.

Jestem fanem CoD... CoD4..

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 20:18 #12

• Cysiu
  • Kapral
  • Killer
  • Punkty: 6
Ja gram tak jak ty.Nie rushuje na pałę,to nie ma sensu.Nie campie w jednym miejscu powyżej 15 sec. bo nieprzyjaciel Cię wyczai i nawet nie celując zabije.Graj tak jak grasz. Admini ....szkoda gadać(szczególnie niemieckie serwy,zostałem kicknięty przez admina za chaty,których nie mam ,staty 34:1)
"Na wojnach można walczyć bronią, lecz to ludzie je wygrywają. To duch ludzi, którzy podążają i człowieka, który prowadzi odnosi zwycięstwo." George Patton

"Czasami delikatna perswazja przynosi lepsze efekty niż brutalna siła"

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? 09/03/2011 20:23 #13

• DrRopa
  • Szeregowy
bardzo dziękuję za info - jeśli chodzi o serwer to chętnie będę partycypować w kosztach jakiegoś by mieć możliwość pogrania z normalnymi graczami(juz o tym gdzieś pisałem), a niestety miałem okazję wdać się w pyskówke z jednym admini i usłyszałem : "Płacę za serwer wiec wywalam kogo chcę i ciebie mogę zaraz wywalić" myślałem że się zagotuję jak to przeczytałem, console co chwilę wyświetla NO LS/TUBE więc piszę co chwile że taki i taki ma LSa a że akurat byli w teamie z admini...
no nic , nie ma co użalać nad sobą
pokoju i fragów Wam życzę przyjaciele

pzdr
D.

Odp: Gdzie kończy się ostrożny gracz a zaczyna camper? Wczoraj 16:34 #14

• BisHoP
  • Sierżant
No z toba teraz mi się przypomniało ze grałem albo na ProGaming.pl albo na PolandAlcoholand. No to tam stosuje taką taktykę jaką napisałem wcześniej (chyba sam widziałęś) tylko ze ja akurat dałem przykład na Nuketown S&D a jest mnóstwo tych trybów..

Herman Gering

• Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.40 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań