Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ?

Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 11:19 #1

• Misq675
  • Kapral
  • "Memento Mori" - Pamiętaj o Śmierci
Jak w temacie czy opłaca sie kupić Black Opsa

Kto ma niech sie wypowie jakie minusy tej gry jakie plusy.
"Memento Mori" - Pamiętaj o Śmierci
Temat został zablokowany.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 11:42 #2

• Tango
  • Pułkownik
  • Ghostolog
  • Pukty: 94
Moim skromnym zdaniem, kupno Black Ops'a to strata kasy.
Zalety można raptem na palcach jednej ręki policzyć:
-serwery dedykowane
-ciekawy system zmiany wyglądu postaci i edytor emblemów

Z kolei wady to m.in.:
-beznadziejny system obrażeń i hitbox'ów
-słabo zbalansowane bronie (gdy jeszcze grałem w BO- jakieś 4 miesiące temu, na serwerach wszyscy biegali z tą samą bronią- AK74u, bo jako jedyna była w miarę "normalna")
-nieciekawe mapy (zdarzają się wyjątki, ale jak wiadomo wyjątek potwierdza regułę)
-DLC po 50 zł za sztukę (ludzie kochani, toż to hańba!)
-szybko się nudzi

Jeszcze by się tego sporo znalazło...
Podsumowując, naprawdę nie warto kupować BO. Jest masa innych gier, które dostarczą Ci dłuższej i przyjemniejszej rozrywki za tą cenę...

PS.
Takie jest moje zdanie.
Jeśli ktokolwiek ma inne poglądy, i ma ochotę się ze mną pokłócić to zapraszam na PW.
Nie chciałbym żeby zrobiła się z tego tematu jedna wielka sprzeczka.

Wybaczcie nieaktywność, absolutny brak czasu...

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 11:50 #3

• BisHoP
  • Porucznik
  • 5 minuts... wait! no.... Tango Down ;)
  • Pukty: 35
Tango napisał:
-serwery dedykowane

Z kolei wady to m.in.:
-słabo zbalansowane bronie (gdy jeszcze grałem w BO- jakieś 4 miesiące temu, na serwerach wszyscy biegali z tą samą bronią- AK74u, bo jako jedyna była w miarę "normalna")
-nieciekawe mapy (zdarzają się wyjątki, ale jak wiadomo wyjątek potwierdza regułę)
-szybko się nudzi

Podsumowując, naprawdę nie warto kupować BO. Jest masa innych gier, które dostarczą Ci dłuższej i przyjemniejszej rozrywki za tą cenę...

No dokładnie, jest znacznie więcej minusów niż plusów, wiec ja polecam ci poczekać i kupić MW3.
adres

"Stasiu pamiętaj, jak będzie gonić cię policja, walnij takiego w łeb deską serfingową i krzycz wysoka fala"

FAIL!!! BisHoP is Zoombie!

"Macie się okopać, nie ważne gdzie, mozecie się nawet Okopać na środku Oceanu, ale musicie to zrobić"
Herman Gering

Jeśli pomogłem, naciśnij DZIĘKUJE!

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 11:53 #4

• Misq675
  • Kapral
Tango napisał:
-serwery dedykowane

Z kolei wady to m.in.:
-szybko się nudzi

PS.
Takie jest moje zdanie.
Jeśli ktokolwiek ma inne poglądy, i ma ochotę się ze mną pokłócić to zapraszam na PW.
Nie chciałbym żeby zrobiła się z tego tematu jedna wielka sprzeczka.

Mam MW2 i jestem tak niezadowolony z tej gry że massakra co prawda ma ona bardzo dużo plusów. 2minusu jak dla mnie ZHACKOWANE SERWY i UMP Najlepsza broń w grze magazynek 32naboje i duże hity. Z Mw2 skońcyłem niedawno a dlatego że wkurzaja mnie zhackowane serwy jak by w MW2 deyki były to bym nadal grał. MW3 nie na mojego kompa jestem pewny że mi nie pójdzie na moim PC.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 11:57 #5

• Tango
  • Pułkownik
  • Ghostolog
  • Pukty: 94
W MW2 balans broni jest świetny w porównaniu do BO.
Jak Ty narzekasz na UMP, to nawet nie myśl o kupnie Ops'a, bo się załamiesz stary .

Wybaczcie nieaktywność, absolutny brak czasu...

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 12:02 #6

• Misq675
  • Kapral
Tango napisał:
W MW2 balans broni jest świetny w porównaniu do BO.
Jak Ty narzekasz na UMP, to nawet nie myśl o kupnie Ops'a, bo się załamiesz stary .

hehe ja i tak w każdym codzie Snajper poprostu kocham typ broni snajperki. W MW2 grał bym nadal po prostu mam Zaje**** sentyment do tej gry ale zhackowane serwy mi nie pozwalaja bo mnie denerwuja na każdym kroku. Przypomniał mi sie 3minus MW2 Intervention strzelasz QS widisz pocisk leci niewiadome gdzie a koleś gleba xD ale czy to minus czy plus dla jednych minus dra drugich plus W CoD 4 grałem tylko z AK74u i z tą pierwsza snajpą no i z M9 z tłumem w CoD MW2 to tak Intervention to podstawa zapasówka to Magnum a z szturmówek UMP ;p

Wyżej pisałeś że za tą cenę mogę kupić inną grę i w nią dłużej pograć jaka gre miałeś na mysli ??

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 12:24 #7

• Martum
  • Generał broni
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Pukty: 121
Radze nie słuchać głupot , które napisali koledzy na temat balansu. W BO nie ma broni które sa tak OP jak w MW2. Karabiny szturmowe sa do siebie bardzo podobne ,a to daje właśnie równe szanse i balans.

Nie zobaczysz czegoś takiego jak G18. Jedynie AKU + rapid fire czasem denerwuje ale TYLKO WTEDY GDY MASZ PING DUŻO GORSZY OD WROGA! Jak masz lepszy czy taki sam to i z AKU sobie dajesz rade bez problemu.

Ktoś napisał o beznadziejnych hitboxach. Aha pozdro... w MW2 to może nie ma tak ze pocisk leci metr obok i zabijasz typa co ? Po cholerę takie brednie pisać. Jak w BO masz beznadzieje hitboxy to w MW2 muszą być super pro elo mega beznadziejne.

Kolego Misq675 , na tym forum zrobił sie niestety obyczaj ze w BO wszytko jest złe. Nie radze słuchać takich opinii bo są nic nie warte.
Oni umieją tylko minusy wypisywać bo niestety plusów nie widać.

Wybierz sam:

MW2 fajna bardzo klimatyczna gra ale zniszczona przez cheaterów , brak dedyków , tuberzy , G18 , noobki z komandosem.
BO trzeba przyznać nie ma tego klimatu co MW2 ,ale za to masz udoskonalone MW2 pod innymi względami ,a do tgo serwery z autokickiem. Niech tylko ktoś wystrzeli z tuby i ładnie jest za 3 sekundy automatycznie wywalany z serwera. Na serwerach panuje spokój i jest czysto. Nie ma noobstwa ,a jeśli jest to admin go wyrzuca podczas gdy w MW2 nie ma na takiego rady. Jeśli znajdziesz swoje ulubione dobrze zarządzane serwery to w BO gra się bardzo milo i bez porównania lepiej niz w MW2. Mozecie mnie zjechać bo tak nienawidzicie BO ,ale taka jest prawda koledzy forumowicze.

Snajperskie lobby ,albo tylko shotgun? Nie ma sprawy. W BO admin ustala takie zasady i kto użyje innej broni jest automatycznie usuwany przez autokick . W MW2 niestety jest więcej niż pewne ze jakiś noobek nie dostosuje się do zasad i kończysz gre mega znerwicowany.

Dla mnie MW2 nie ma szans z BO

Od premiery w BO spotkałem tylko 3 cheaterow. Noobki z granatnikiem prawie niewystępującą , last standa też mało kto używa , nie ma praktycznie przegiętych broni.
Ostatnio zmieniany: 04/24/2011 12:31 przez Martum.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 12:31 #8

• Matiseq
  • Sierżant pierwszej klasy
  • Pukty: 31
Martum napisał:
Radze nie słuchać głupot , które napisali koledzy na temat balansu. W BO nie ma broni które sa tak OP jak w MW2. Karabiny szturmowe sa do siebie bardzo podobne ,a to daje właśnie równe szanse i balans.

Nie zobaczysz czegoś takiego jak G18. Jedynie AKU + rapid fire czasem denerwuje ale TYLKO WTEDY GDY MASZ PING DUŻO GORSZY OD WROGA! Jak masz lepszy czy taki sam to i z AKU sobie dajesz rade bez problemu.

Ktoś napisał o beznadziejnych hitboxach. Aha pozdro... w MW2 to może nie ma tak ze pocisk leci metr obok i zabijasz typa co ? Po cholerę takie brednie pisać. Jak w BO masz beznadzieje hitboxy to w MW2 muszą być super pro elo mega beznadziejne.

Kolego Misq675 , na tym forum zrobił sie niestety obyczaj ze w BO wszytko jest złe. Nie radze słuchać takich opinii bo są nic nie warte.

Wybierz sam:

MW2 fajna bardzo klimatyczna gra ale zniszczona przez cheaterów , brak dedyków , tuberzy , G18 , noobki z komandosem.
BO trzeba przyznać nie ma tego klimatu co MW2 ,ale za to masz udoskonalone MW2 pod innymi względami ,a do tgo serwery z autokickiem. Niech tylko ktoś wystrzeli z tuby i ładnie jest za 3 sekundy automatycznie wywalany z serwera. Na serwerach panuje spokój i jest czysto. Nie ma noobstwa ,a jeśli jest to admin go wyrzuca podczas gdy w MW2 nie ma na takiego rady. Jeśli znajdziesz swoje ulubione dobrze zarządzane serwery to w BO gra się bardzo milo i bez porównania lepiej niz w MW2. Mozecie mnie zjechać bo tak nienawidzicie BO ,ale taka jest prawda koledzy forumowicze.

Snajperskie lobby ,albo tylko shotgun? Nie ma sprawy. W BO admin ustala takie zasady i kto użyje innej broni jest automatycznie usuwany przez autokick . W MW2 niestety jest więcej niż pewne ze jakiś noobek nie dostosuje się do zasad i kończysz gre mega znerwicowany.

Od czego jest Alter IWnet?

Byłem kilka razy na jednym z jego serwerów; zrobiłem specjalną klasę: M4A1 + granatnik, G18 Akimbo, claymore. Co się okazało? Zamiast granatnika dostałem shotgun, zamiast G18 dostałem M9, a zamiast claymore dostałem nóż do rzucania.

Naprawdę - jeśli potraficie grać tylko na steamowym MW2 to będziecie cały czas narzekać na cheaterów i noobów .

Dla mnie MW2 kciukiem miażdży BO, choć BO to także dobra gra.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 12:42 #9

• Misq675
  • Kapral
Matiseq napisał:
Martum napisał:

Wybierz sam:

Od czego jest Alter IWnet?

Byłem kilka razy na jednym z jego serwerów; zrobiłem specjalną klasę: M4A1 + granatnik, G18 Akimbo, claymore. Co się okazało? Zamiast granatnika dostałem shotgun, zamiast G18 dostałem M9, a zamiast claymore dostałem nóż do rzucania.

Naprawdę - jeśli potraficie grać tylko na steamowym MW2 to będziecie cały czas narzekać na cheaterów i noobów .

Dla mnie MW2 kciukiem miażdży BO, choć BO to także dobra gra.

MW2 nie jest złe ale Hackerzy którzy psują looby to jest porażka.
Ja nie śłucham opini że BO ma same minu po prostu staram sie zorientowac w tereni bo mam chrapke na BO a MW2 i tak już nie gram od około 20dni.
Lubie w każdym CoDzie Snajpy po prostu z Szturmówkami nei umiem grac w CoD 4 bo w MW2 sie grało fajnie z szturmowymi w BO nie wiem nie grałem. Dziekuję za rady Martum
Ostatnio zmieniany: 04/24/2011 12:42 przez Misq675.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 13:15 #10

• Kamper
  • Go away, make my day!
  • Pukty: 37
Mam takie same zdanie jak kolega Tango i Bishop...Black Ops to strata kasy lub po prostu wyrzucenie ich w błoto.

Byłem posiadaczem BO i już ciesze się, że z tą grą nie mam nic wspólnego.
Gra jest niedopracowana i źle zbalansowana.
Nawet na niektórych komputerach NASA gra się wiesi, laguje i ma mnóstwo błędów.

i teraz MW2...
Gram na aIWnet od dwóch miesięcy i jestem z tej gry baardzo zadowolony.
Gra działa znakomicie na full detalach i 4xAA gdzie w BO było to po prostu niemożliwe, gdyż na 800X600 przy wył. AA gra cięła niemiłosiernie.
Bardzo przyjemne mapy. Dla każdego coś dobrego. W BO Treyarch zapomniało o sniperach lub było mało miejscówek do kampienia.

Jedyna wada MW2 to oczywiście tuberzy, G18 akimbo i cheaterzy, których w aIWnecie jest od zasrania.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 13:15 #11

• Damino$
  • Kapral
  • Pukty: 2
kup lepiej MW 2 , albo Crysisa 2 ;p. powiedz jeszcze jakie gatunki lubisz
!!!Jedna Wiara Jeden Klub Manchester United Aż Po Grób!!!

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 13:22 #12

• Kamper
  • Go away, make my day!
  • Pukty: 37
Jak masz dobrego kompa to kupuj Bad Company 2.
Grafika jest o niebo lepsza niż w CoD.
Jest to gra taktyczna. Tam musisz pomyśleć zanim coś zrobisz.
Fakt, że na początku padasz tam jak mucha, ale z czasem to minie.
pozdro!

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 13:38 #13

• Damino$
  • Kapral
  • Pukty: 2
moze FEAR 3 premiera w maju ;/
!!!Jedna Wiara Jeden Klub Manchester United Aż Po Grób!!!

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 13:41 #14

• Misq675
  • Kapral
Kamper napisał:
Mam takie same zdanie jak kolega Tango i Bishop...Black Ops to strata kasy lub po prostu wyrzucenie ich w błoto.

Byłem posiadaczem BO i już ciesze się, że z tą grą nie mam nic wspólnego.
Gra jest niedopracowana i źle zbalansowana.
Nawet na niektórych komputerach NASA gra się wiesi, laguje i ma mnóstwo błędów.

i teraz MW2...
Gram na aIWnet od dwóch miesięcy i jestem z tej gry baardzo zadowolony.
Gra działa znakomicie na full detalach i 4xAA gdzie w BO było to po prostu niemożliwe, gdyż na 800X600 przy wył. AA gra cięła niemiłosiernie.
Bardzo przyjemne mapy. Dla każdego coś dobrego. W BO Treyarch zapomniało o sniperach lub było mało miejscówek do kampienia.

Jedyna wada MW2 to oczywiście tuberzy, G18 akimbo i cheaterzy, których w aIWnecie jest od zasrania.

Jak zagrać na tym aIWnet co to wgl jest wytłumacz mi.

Damino$ napisał:
kup lepiej MW 2 , albo Crysisa 2 ;p. powiedz jeszcze jakie gatunki lubisz

Mam MW2 i przez zhackowane serwy żałuje że wyrzuciłem na to kasę.

Odp: Czy waszym zdaniem opłaca się kupić BO ? 04/24/2011 13:44 #15

• ACRfan
  • Porucznik
  • Dedykom i Ghostowi w MW3 mówimy zdecydowane NIE!
  • Pukty: 15
Ja kupiłem Blopsa tydzień temu i muszę przyznać że jestem BARDZO mile zaskoczony, bo poimmo tego że wiele osób odradzało, a kolge z klanu nałożył na mnię prawie wkskomunikę, gra okazała się dla mnei naprawdę udana.
Wiadomo, patchy było mnóśtwo i nadal zdarzają się bugi. Ale łątwo wyróżnić wady i zalety, nie ze wszystkimi poprzednikó się zgadzam.

+Po prostu epicki singiel. Kiedy przeszedłem pierwszą misje byłem znudzony, ale zaraz od niej - Ku*wa, zaje*iście! Może jest to spowodowane tym że mnie zimna wojna pasjonuje, ale przecież... Te misje gdy uciekamy z więzienia, przedzieramy się przez obozy wietnamców czy płyniemy łodzią i w towarzystwie wesołej hawajskiej muzyczki niszczymy wieże i stanowiska przeciwlotnicze... Bezcenne!
+Zombie. Świetny klimat, czasami samemu aż strach zabierać się za np. Kino Der Toten i jego mroczne zakamarki . Tryb coopa dobrze się sprawdza, nie ma problemów z łączeniem itp.
+Świetne Create a Class 2.0 - uwielbiam kamuflaże twarzy i to, że mogę zobaczyć jak mój żołnierz będzie się prezentował w różnych nacjach. Niby nic, ale ile daje radości!
+Dla mnie to plus, dla większości minus, czyli COD punkty. Lubię kupować, zawsze byłęm przeciwnikiem szpanowania kamuflażami. Teraz każdy może mieć jaki chce, a i tuba droga .
+Ograniczenie noobstwa. Jest tu o wiele mniej idiotycznych, denerwujących rzeczy. Tuba ograniczona przeciwodłamkowym i ceną, niewiele nierealistycznych PMów. Jedynym noobskim dla mnie sprzętem jest nóż balistyczny, a właściwie rushowanie z nim po całej mapie.
+Ciekawy graficznie system wybuchów i eksplozji, bardziej realistyczny niż w MW2 (moim zdaniem).

-Multi i jego pingi. Nie raz jedyną opcją pozostają mi serwery Nuketown 24/7 (ale to raczej przez mój wolny internet).
-Spore wymagania sprzętowe
-Głupi admini na niektórych fajnych serwach (You shooted down my heli! I'll kick you FUCKER!)
-Małe zróżnicowanie w statystykach broni (tylko 2 rodzaje szybkostrzelności)
-Drogie DLC (chociaż i tak ja nie kupuje)
-Nieco nieudane dźwięki żołnierzy (zwłaszcza rosyjski został zhańbiony...)

To chyba tyle. Możliwe że o czymś zapomniałem. A, tak! LAGI...
Reasumując, mnie zakup nie zawiódł, jednak gra mogłaby być lepsza, a tego nie zmienią nawet patche.
Pzdr

W razie pomocy mile widziane kliknięcie w
.
Ostatnio zmieniany: 04/24/2011 13:45 przez ACRfan.
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Irek, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.55 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Martum 100
Grrrr 65
bioshock 56
J!g5aw 50
Deagle 48

Urodziny

Jutro urodziny będzie obchodzić PROkurator . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić Szamar . Nie zapomnij o zyczeniach!

martut będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

M@rt3n$ będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

TrenejQ będzie obchodzić urodziny za 6 dni!