Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Chce zrobić Serwer na Bo.

Chce zrobić Serwer na Bo. 3 dni, 13 godzin temu #1

• Emines
  • Szeregowy
Witam od niedawna za czołem gromić w Black Ops gdy wkurzyłem się na MW3 ale krótko i na temat,chce utworzyć nowy polski serwer z wszystkimi mapami z Pakietu Dlc.I pytanie jest moje Takie ile osób było by chętnych na taki serwer i czy to ma sens ???

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 3 dni, 13 godzin temu #2

• Err0r
  • Moderator
  • BOURREAU
  • Pukty: 63
Za czołem, nie za uchem? Popracuj nad ortografią...
Server możesz kupić tylko od jednej firmy. Rankingowy na 12 slotów lub 18. Teraz już się nie opłaca kupować.
Pomogłem ? Kliknij Dziękuje ;]

Po raz pierwszy na forum ? Nie zapomnij przeczytać regulamin ;]

ScreenShooter - Twoja biblioteka zrzutów z własnym hostingiem

Odp: Chce zrobić Serwer na Bo. 3 dni, 9 godzin temu #3

• makavel
  • Sierżant pierwszej klasy
  • PRO Hm To TaKiE BaNaLnE
  • Pukty: 73
Emines napisał:
Witam od niedawna za czołem gromić w Black Ops gdy wkurzyłem się na MW3 ale krótko i na temat,chce utworzyć nowy polski serwer z wszystkimi mapami z Pakietu Dlc.I pytanie jest moje Takie ile osób było by chętnych na taki serwer i czy to ma sens ???

Koszt serwera to ok 54zl miesięcznie. Serwer kupisz tylko w jednym hostingu jakim jest gameservers.com. Dodatkowo osobno musisz mieć jakiś support odpalony na kompie lub jakimś innym wykupionym serwie. Bez supportu będziesz miał plagę noobków i cheaterów. Ewentualnie odpalasz B3 ale jest ciężkie do ogarnięcia dla początkujących.

Po za tym chcesz wskrzesić grę która umiera.
Planujesz mieć mapy DLC których nie ma 80% graczy w PL.
Serwy z DLC nawet nie były popularne w chwili gdy w BO grało 70000 graczy i było 15000 serwerów.

Lepiej sobie przemyśl swoje plany.

Odpowiedział tobie właściciel 5 serwerów w BO w tym jednego z najlepszych w EU.

BTW wszystkie serwy padły bo nikt nie chciał grać w BO.

BTW 2 Dzisiaj grałem na gamemaniak jednym z pierwszych serwerów w BO jakie było moje zdziwienie ze jeden z najlepszych serwerów w PL nadal działa. Niestety poziom gry oraz liczba gracz daje wiele do życzenia. Po 4mieś przerwie skończyłem mecz z wynikiem 54:3 grając 6vs6 w trybie HC którego nie cierpię. Co 2min admini zmieniali się i patrzyli na widzu czy przypadkiem nie mam haxów.

Prędzej pomyślał bym o serwie w cod4 bo tam nadal jest wysoki poziom gry. Serwy dla noobków mnie nie interesują

Tak więc serio zastanów się czy warto w to inwestować
Ostatnio zmieniany: 3 dni, 9 godzin temu przez makavel.

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 19 godzin temu #4

• Tanku30
  • Szeregowy
Kolega nie wie co muwi
Z DLC serwera nie rozkręcisz.
Serwer 45 zł gameservers.com
Konsola 15 zł sconmod.com

Jest Konkurencja Bimbrownia ale ludzie tam ludzie się wkurzają bo nigdy admów nie ma praktycznie.
JA ci polecam kupić serwer w Niemczech więcej osób gra podobne pingi i dużo polaków też.

Mam dla cb propozycje więc napisz na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Odp: Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 19 godzin temu #5

• Kamo
  • Hooaghh
Tanku30 napisał:
Kolega nie wie co muwi
Z DLC serwera nie rozkręcisz.
Serwer 45 zł gameservers.com
Konsola 15 zł sconmod.com

Jest Konkurencja Bimbrownia ale ludzie tam ludzie się wkurzają bo nigdy admów nie ma praktycznie.
JA ci polecam kupić serwer w Niemczech więcej osób gra podobne pingi i dużo polaków też.

Mam dla cb propozycje więc napisz na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Też zawsze gram na Niemieckich . Faktycznie jest tam sporo Polaków i mniej Noobków niż na serwerach z Biało-Czerwoną flagą .

@Emines Nie wiem czy jest sens kupować teraz serwer bo w Listopadzie większość ludzi przerzuci się na BO2

Ta chwila kiedy go widzisz , kiedy patrzysz prosto na niego , kiedy on odwraca wzrok w twoim kierunku i jedyne co widzi to płomień wychodzącą z lufy i niebo ! Jedna krew , jeden cel , jeden strzał ! Oto treść życia żołnierza !

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 18 godzin temu #6

• Err0r
  • Moderator
  • BOURREAU
  • Pukty: 63
Bożeeee moje oczy, ta ortografia mnie powala... muwi...

Kamo, już kilka razy złamałeś regulamin, dokładnie punkt 2.20. Dostaniesz ostrzeżenie, twoje pierwsze i ostatnie. Zapoznaj się z regulaminem!
Pomogłem ? Kliknij Dziękuje ;]

Po raz pierwszy na forum ? Nie zapomnij przeczytać regulamin ;]

ScreenShooter - Twoja biblioteka zrzutów z własnym hostingiem

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 17 godzin temu #7

• Kamo
  • Hooaghh
Przepraszam panie Err0r ale co jest nie tak ? Wyraz muwi to cytat z postu kolegi Tanku30 . Co z ortografią i/lub stylistyką jest źle w moim poście ?

Edit:
Oj... Przepraszam przeczytałem punkt 2.2 a nie 2.20 . Moja wina .

Ta chwila kiedy go widzisz , kiedy patrzysz prosto na niego , kiedy on odwraca wzrok w twoim kierunku i jedyne co widzi to płomień wychodzącą z lufy i niebo ! Jedna krew , jeden cel , jeden strzał ! Oto treść życia żołnierza !
Ostatnio zmieniany: 2 dni, 17 godzin temu przez Kamo.

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 15 godzin temu #8

• Emines
  • Szeregowy
Czyli co ludziska nie opłaca się to czy znalazłby się ktoś chętny na grę pod warunkiem ze posiada wszystkie Dlc do bo??

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 8 godzin temu #9

• makavel
Serio radzę poczekaj do BO2 bo się nie opłaca i pod żadnym pozorem nigdy DLC. Polskich graczy nie stać na DLC a nawet jeśli stać to i tak nie kupują bo szkoda im kasy.

Jeśli chcesz postawić serwer to pomyśl nad dedykiem w mw3 naprawdę gra na dedykach jest całkiem inna. Dodatkowo możesz dodać ProMod 1.12 który stworzył zxz0O0 a ja jestem jego testerem. ProMod zmienia gameplay i daje wiele możliwości których nie ma na IW.

Po za tym nie wskrzesza się gry która umiera bo taka jest prawda jeśli chodzi o BO.

To że jeszcze ludzie w to grają to spoko jednak nikt mnie nie przekona że serwery z za zachodzniej granicy są pro skillowe. Wiele grałem na polskich i zachodnich serwerach. Nic nie przebije polskich serwerów które były rok temu jeśli chodzi o skill.
Taki był mój TDM na którym grali gracze grający na co dzień w ligach ESL i CB.

Po za tym do kolegi @Tanku30 który pisze że nie wiem o czym pisze. Człowieku w BO miałem 5 serwerów w tym jeden od premiery który działał do końca lutego 2012 był to jeden z najlepszych serwerów w PL i EU (soft) dodatkowo jeden z najbardziej skillowych tak więc nie mów mi że nie wiem co pisze.

W Polsce jest moda na serwery HC co dla mnie jest śmieszne
Moje serwery zawsze są pro skillowe bo są normal (soft) i z zasadami tak więc poziom jest zawsze od początku na wysokim poziomie a to że z czasem skillowi gracze przenieśli się na MW3 i noobki zaczęły wbijać na serwy sprawiło że zrezygnowałem z BO tak więc uwierz mi że wiem co pisze.

BTW pewnie grasz na moim CFG do BO i nawet o tym nie wiesz

W gamingu siedzę już 14 lat i nie jeden gracz z tego forum potwierdzi że jeśli chodzi o serie COD to naprawdę wiem wiele.

Odp: Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 2 dni, 1 godzinę temu #10

• mariiox
  • Kapitan
  • Pukty: 69
Jako ze tamten temat został usunięty mojego posta wkleje do właściwego

Jezeli by byly wszystkie mapy oprócz dlc, serwer stał by np w anglii (najlepsze pingi tam mam) albo w niemczech, zasady nie byłyby chore (zakaz oślepiających), to spokojnie znajdziesz graczy sam bym chętnie na takim grał
A i jeśli by był SoftCore bo na HC nie gram.

Na tych warunkach moge z kimś złożyć się na serwer... Uzgodnić mogę to jutro na TSie po godzinie 16
Aha i osoba musi być pełnoletnia i najlepiej wiarygodna.

PS: I musi mieć paypala i umieć kupować serwery

Odp: Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 1 dzień, 21 godzin temu #11

• Kamo
  • Hooaghh
makavel napisał:

BTW pewnie grasz na moim CFG do BO i nawet o tym nie wiesz

W gamingu siedzę już 14 lat i nie jeden gracz z tego forum potwierdzi że jeśli chodzi o serie COD to naprawdę wiem wiele.

Potwierdzam ! Mówić że makavel nie zna się na BO to tak jak posądzać papieża o Szatanizm . Na jego CFG gra chyba całe forum .

Ostatnio zmieniany: 1 dzień, 21 godzin temu przez Kamo.
Za tę wiadomość podziękował(a): makavel

Re: Odp: Chce zrobić Serwer na Bo. 1 dzień, 18 godzin temu #12

• V3T3RAN
  • Specjalista
  • Pukty: 5
makavel, nie zgodzę się z tobą. To, że już nie grasz w Black Opsa bo ci się znudził nie znaczy, że ta gra umiera. Nadal jest ogrom serwerów, i trzeba być niedo******* żeby mówić że nie ma gdzie grać.
A co do configa by makavel to jest istne mistrzostwo najmniej 90fps. Raz miałem 240

Śmiało serwer stawiaj z mapami DLC, znam osoby które mają i chętnie by tam pewnie grały.

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 1 dzień, 18 godzin temu #13

• Buzzy
  • Pułkownik
  • Penguin Specjalist
  • Pukty: 112
Widze że kolega V3T3RAN chce działać na niekorzyść Eminesa...Serwerów z DLC jest od groma ale z przejrzenia playlist z map packami widziałem tylko 3 serwery na których jakieś ludki były (w dodatku nie pełne serwery)
Niżej kilka screenów
cloud.steampowered.com/ugc/5406739067164...3F1989022EB944A9495/
cloud.steampowered.com/ugc/5406739067164...5C2EDADBEB17C9AF51C/
cloud.steampowered.com/ugc/5406739067164...C7CAC1FB62D1AD03BAB/
Jeśli Emines będzie chciał postawić serwer z mapami DLC będzie on pusty przez długi czas

Pomogłem ? Kliknij
Ostatnio zmieniany: 1 dzień, 18 godzin temu przez Buzzy.

Re: Chce zrobić Serwer na Bo. 1 dzień, 17 godzin temu #14

• makavel
Nawet serwer bez DLC nie ma sensu stawiać. Do tego by serwer się kręcił potrzebna jest ekipa która by tam cały czas grała i to nie jest gra 5min w ciągu dnia. Jak ja stawiłem swoje serwer po premierze BO to 2 tyg rozkręcałem serwer zanim ktoś na niego wbijał. Z ekipą jest łatwiej ale aby serwer rozkręcał się sam trzeba na to czasu i to nie jest miesiąc a dużo więcej. Mam teraz serwery w mw3 które też rozkręcane był przez moich graczy czekaliśmy ok 2mies zanim serwery same zaczęły się rozkręcać.

Postawienie serwera to jedno ale sprawienie by był pełny to inna sprawa.

Jeśli postawicie serw to jestem w 99% pewien że albo będzie was paru graczy albo będziecie mieć szczęście i coś zacznie się dziać. Jednak nawet wtedy serwer może pokręcić się z miesiąc i paść.

Na serio odradzam kupno serwera i nie dla tego że BO mi się znudziło tylko dla tego że wiem ile trzeba włoży na to pracy by serwer był popularny i się kręcił.

Bo nic nie daje takiej satysfakcji jak pełny serwer.

Ja mogę serwer w BO postawić nawet za chwile ale nie robię tego bo wiem że się nie opłaca.

Jednak wybór należy do was ja tylko piszę z doświadczenia jak to może wyglądać i ile to wymaga pracy.

BTW co do graczy którzy rzekomo chętnie by pograli to powiem tylko tyle że słyszałem to wiele razy i jakoś wszystkim którzy się deklarowali włączyła się olewka po tym jak serwer już stał.

To samo było z moim TDM w mw3 który postawiłem dla was. Każdy pisał spoko będzie gdzie grać i co i nic i serwer jest S&D bo nikt z was nie wbił na niego.

Mało tego serwer w MW3 mam za free na tak długo jak długo będzie istniała firma hostingowa więc jeśli macie jakieś pomysły co do tego serwera to nie ma problemu.

Moje warunki są takie 0 noobskich broni, perków i killsteraków (najlepiej zasady ESL) i zasady takie by podnieść ogólny skill serwera i graczy. To samo tyczy się kampienia nie ważne czy snipą czy po rogach nie ma kampy i koniec. Jeśli interesował by was taki serwer to w 5min mogę zrobić taki TDM dodatkowo z ProModem który naprawdę powoduje że miło gra się w MW3
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.74 sekundy

Facebook Slide Likebox

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi Extreme Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Hojo . Nie zapomnij o zyczeniach!

K4ramba będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

chabeon będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Mjuzik będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

Brainiac będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

MultiGames będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

PR0m0cj4 będzie obchodzić urodziny za 5 dni!