Emines napisał:
Witam od niedawna za czołem gromić w Black Ops gdy wkurzyłem się na MW3 ale krótko i na temat,chce utworzyć nowy polski serwer z wszystkimi mapami z Pakietu Dlc.I pytanie jest moje Takie ile osób było by chętnych na taki serwer i czy to ma sens ???
Koszt serwera to ok 54zl miesięcznie. Serwer kupisz tylko w jednym hostingu jakim jest gameservers.com. Dodatkowo osobno musisz mieć jakiś support odpalony na kompie lub jakimś innym wykupionym serwie. Bez supportu będziesz miał plagę noobków i cheaterów. Ewentualnie odpalasz B3 ale jest ciężkie do ogarnięcia dla początkujących.
Po za tym chcesz wskrzesić grę która umiera.
Planujesz mieć mapy DLC których nie ma 80% graczy w PL.
Serwy z DLC nawet nie były popularne w chwili gdy w BO grało 70000 graczy i było 15000 serwerów.
Lepiej sobie przemyśl swoje plany.
Odpowiedział tobie właściciel 5 serwerów w BO w tym jednego z najlepszych w EU.
BTW wszystkie serwy padły bo nikt nie chciał grać w BO.
BTW 2 Dzisiaj grałem na gamemaniak jednym z pierwszych serwerów w BO jakie było moje zdziwienie ze jeden z najlepszych serwerów w PL nadal działa. Niestety poziom gry oraz liczba gracz daje wiele do życzenia. Po 4mieś przerwie skończyłem mecz z wynikiem 54:3 grając 6vs6 w trybie HC którego nie cierpię. Co 2min admini zmieniali się i patrzyli na widzu czy przypadkiem nie mam haxów.
Prędzej pomyślał bym o serwie w cod4 bo tam nadal jest wysoki poziom gry. Serwy dla noobków mnie nie interesują
Tak więc serio zastanów się czy warto w to inwestować