Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Lagi ciąg dalszy

Lagi ciąg dalszy 12/20/2010 23:30 #1

• Cod Maniac
  • Sierżant pierwszej klasy
  • Pukty: 30
Wstrzymywałem się z robieniem tego tematu,ale nie wytrzymałem. Po 4 patchu BO nadal mi laguje. Nie wiem co mam robić:/ Usunąłem plik config_mp i lagi ustały na 1 dzień, dziś gram i co? Lagi witamy znowu.. Po wyłączałem ustawienie typy cienie lagi nadal są. Na początku myślałem, że to wina Treyarch, ale teraz już nic nie wiem. Mój komputer spełnia wymagania(karta graficzna Nvidia gtx 285, procek core i7, 4 GB ram). Ludzie na serwach mówią, że nie ma lagów hura, ale ja cały czas je mam.. Proszę o pomoc i sugestie w rozwiązaniu problemu.

Żeby być PRO w Call of Duty potrzebne są 3 rzeczy: skill, fart i myszka Logitech g9. Ja posiadam je wszystkie.
Pomogłem? Naciśnij "dziękuję".

Lagi ciąg dalszy 12/20/2010 23:47 #2

• J!g5aw
  • Administrator
  • INQUISITIO
  • Pukty: 69
Przenoszę do działu "Problemy techniczne".
Pomogłem, podziękuj - Admin też człowiek ;]

Dropbox - wirtualny dysk o poj. 2GB db.tt/5ezAzN1 + 250MB więcej dla Ciebie i dla mnie za skorzystanie z linka.

Lagi ciąg dalszy 12/20/2010 23:51 #3

• FOXi
  • Pukty: 4
Może nic w tej materi nie dodam bo w confingach się nie bawiłem ale mam procka quada, 2gb ram i gts 250 a FPSy stoją na 60. Chyba nawet nie wgrywałem po formacie sterowników a narazie wszystko śmiga

Lagi ciąg dalszy 12/21/2010 13:58 #4

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Pukty: 24
/snaps 30
/cl_maxpackets 100
/rate 30000
/com_maxfps 85
/stoprecord (podczas gry, bardzo pomaga na lagi)

Dodatkowo wyłączenie wszystkich bajerów graficznych oraz nowej opcji "Ocieplenie shadera" (wg mnie coś jest nie tak z tą opcją).

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)

Lagi ciąg dalszy 12/21/2010 14:07 #5

• sirtom
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Czy próbowałeś ze zmianą priorytetów?
(CORE 2 QUAD [email protected]/ATI 4890 1GB/4 GB/NForce680i/SB X-Fi Gamer/Vista 32bitPL)

Lagi ciąg dalszy 12/21/2010 17:40 #6

• Cod Maniac
Pokombinowałem trochę i lagi ustały, ale i tak już się nigdy nie dowiem czy następnego dnia będę mógł zagrać normalnie, bez lagów.

Żeby być PRO w Call of Duty potrzebne są 3 rzeczy: skill, fart i myszka Logitech g9. Ja posiadam je wszystkie.

Lagi ciąg dalszy 12/21/2010 20:49 #7

• Pokrakk
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Lag lagowi nierówny. Masz włączonego lagometra? Dzięki niemu możesz ustalić czy ścinki są skutkiem problemów z połączeniem czy może sprzętu.

Jak ustalisz co jest przyczyną, łatwiej będzie ci pomóc.

Lagi ciąg dalszy 01/05/2011 19:56 #8

• Cod Maniac
Więc lagi wróciły. I w akcie desperacji wyłączyłem opcje wielordzeniowy procesor(choć mój jest wielordzeniowy). Włączam a grę i co? Ściny zniknęły i wielka radość można pograć awp bo ci się nie zatnie przy luniecie. Następnego dnia włączam grę i ściny dzień dobry znowu. Więc zaznaczyłem opcję wielordzeniowy procesor(bo taki posiadam -.-). Wchodzę to gry juhu ścin znowu nie ma..(wiem to brzmi dziwnie). Zagrałem 3 mecze wszystko ok. Następnego dnia przychodzę i ściny znowu są... Naprawdę jeśli twórcy chcieli zrobić dowcip to im się udał z tą grą. Ściny które są a potem ich nie ma? Niestety nie rozumiem tego.. Więc myślę se jeśli wszystko zawiodło(kombinacje cfg,3xreinstall gry, 5x usuwanie cfg)
to wina mojego kompa wbijam na stronę:www.systemrequirementslab.com/cyri/ i sprawdzam czy mam dobry sprzęt chociaż wiem, że mam ale jednak sprawdzę. Wynik prawidłowy pokazało,że gra na full detalach powinna iść. No więc rozdzielczość,AA,Synchrklatek i inne takie w menu opcje. I przy niskiej rozdzielczości ściny są mniejsze. Więc moje pytanie czemu bo sprawdzeniu mojego kompa(wyniki miałem na full przyrzekam) gra tnie się mniej na mniejszych rozd, a nie powinno ciąć się wogóle!

Jeszcze pytanie czy unistall steam jest bezpieczny? Co się z tym wiąże?

Lagi ciąg dalszy 01/05/2011 21:22 #9

• Dawidero
  • Specjalista
  • Pukty: 9
A co tu ma jakiś test z durnej stronki która pokazuje co chce jak tylko spełniasz wymagania?
Jest bezpieczny wiąże się z tym to że od nowa będziesz musiał zainstalować wszystkie gry w jakie chciałbyś grać. No i mogą ci się save z singla pokasować więc trzeba sobie bascup zrobić.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.35 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

No posts to display.

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Martum 113
Molestator 80
Grrrr 65
bioshock 61
J!g5aw 53

Urodziny

Wczoraj urodziny miał zowii Możesz jeszcze złożyć życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Mizutsu . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić ` 7 uP . Nie zapomnij o zyczeniach!

Kartel będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Kamiller10 będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

FireFly będzie obchodzić urodziny za 7 dni!

Lezar będzie obchodzić urodziny za 7 dni!

PREDATORR będzie obchodzić urodziny za 7 dni!