Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry...

Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 08:50 #1

• Kamyk78
  • Specjalista
Witam wszystkich, to znowu ja, znowu mam jakiś problem.
Tym razem, problem jest bardzo denerwujący.. Za każdym razem gdy odpalę komputer steam zaczyna pobierać patcha który waży 1,7 GB. Wtedy to reinstaluje grę, i dodaję mi już tam 1,6 GB do tego patcha, muszę tylko pobrać patcha do końca i dopiero grać, przedstawię to na screenie. Załóżmy, że gra się nie chciała włączyć bo pobiera patcha a ja reinstaluje grę, a po reinstalacji patch już jest prawie skończony, screen bez [img] ponieważ mam za duzy monitor..( teraz nie ma 1,7GB ale jest troche więcej... n/c):

http://img52.imageshack.us/img52/7578/wtflg.jpg

Potem gdy pobiorę do końca, grę można normalnie uruchomić, nawet gdy zresetuje kompa to czasami można. Jest to bardzo denerwujące z uwagi na to, że przed włączeniem gry muszę to odinstalowywać, instalować, pobierać itd... Nie wiem, może ktoś zna odpowiedź na to pytanie i jeszcze chciałbym zaznaczyć, że jakby to pomogło mógłbym zmienić język w black opsie na angielski. Pozdrawiam kamYk :|
kamYk
Ostatnio zmieniany: 01/29/2011 09:16 przez Kamyk78.

Odp: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 10:02 #2

• tux101
  • Szeregowy
  • Punkty: 62
Nie wiem jak do końca to naprawić. U mnie było jednak bardzo podobnie. Z tym, że pozwoliłem tym plikom do końca się pobrać.
No nie wiem, moja rada jest taka - niech to wszystko spokojnie się pobierze. Potem sprawdź spójność plików gry przed włączeniem. Po kolejnym restarcie Steam'a bardzo wątpię, żeby znowu miało Ci się pobierać kolejne 1,7GB (już masz to na dysku).
Sprawdź raz jeszcze

EDIT: Możesz mieć czasami skoki prędkości pobierania. Też to miałem.
Ostatnio zmieniany: 01/29/2011 10:04 przez tux101.

Odp: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 10:09 #3

• Kamyk78
  • Specjalista
Ale ja pozwalam się temu pobrać... pobiera się i od nowa... Jakbym wiedział gdzie te pliki się zapisują to bym je skopiował i wklejał za każdym razem..
kamYk

Odp: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 10:39 #4

Miałem to samo w mw2 Zapewne instalowałeś coda gdy był włączony steam .Spróbuj odinstalować i zainstalować podczas wyłączonego steama powinno pomóc

Odp: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 10:42 #5

• Kamyk78
  • Specjalista
Dzięki! Na pewno spróbuje! Tylko potem bo spadam za chwilke.
@ edit
nie da się instalować bez steama, poniewaz instalacja jest przez steam..
kamYk
Ostatnio zmieniany: 01/29/2011 11:01 przez Kamyk78.

Odp: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 12:57 #6

Wiem ale jak wybierasz instal. To automatycznie powinien wlaczyc sie steam .Tak bylo w mw2 , opsa nie mam wiec nie wiem jak jest .Sprawdz jeszcze cache gry

Odp: Pobieranie 1,7 GB patcha przy uruchomieniu gry... 01/29/2011 13:21 #7

• Gandi
  • Sierżant
  • Wszystko ma swój początek jak i koniec...
  • Punkty: 50
Spróbuj jeszcze w inny sposób. Mam dla Ciebie 2 propozycje.

1. Pozwól ściągnąć 1.7 GB, kiedy Ci się już pobierze to kliknij PPM (Prawy Przycisk Myszy) na Call of Duty: Black Ops (w zakładce Biblioteka) następnie daj Właściwości----> Aktualizacja----> nie aktualizuj automatycznie. Powinno Ci się zapisać wszystko co do tej pory ściągnąłeś i gra powinna śmigać, lecz patche, które Treyarch wyda nie będą Ci się ściągać, lecz jeśli tak zrobisz to powinno Ci się pojawiać powiadomienie, że wyszła aktualizacja dla Black Ops i czy chcesz ją pobrać - dajesz Tak i po sprawie.

2. Drugi sposób jest prostszy i bardziej prawdopodobny, że się uda.
Kliknij PPM na Call of Duty Black Ops (w zakładce Biblioteka) ----> Właściwości-----> Język------> zmień na Angielski.
Wtedy za każdym razem kiedy chcesz ją ponownie zainstalować będzie miała język angielski i nie będzie Ci się musiała ściągać łata ze spolszczeniem.

P.S. - zawsze kiedy grę instalujesz to musi Ci się ściągnąć kilka/kilkadziesiąt/kilkaset mega ze steama (twój Screen), każdy tak powinien mieć, przynajmniej ja tak mam.
Nie ma drogi do pokoju. To pokój jest drogą. — Mahatma Gandhi

Słabi nigdy nie potrafią przebaczać. Przebaczenie jest cnotą silnych. — Mahatma Gandhi

Lepiej być pełnym przemocy, jeśli tkwi ona w naszym sercu niż przywdziać szatę jej braku, by ukryć własną niemoc. — Mahatma Gandhi

Niby wiesz wszystko, a tak naprawdę nie wiesz nic...
Ostatnio zmieniany: 01/29/2011 13:27 przez Gandi. Powód: Brak ważnego segmentu pomocy w punkcie drugim. EDIT: Brak tagu. EDIT: Błąd w obliczaniu ilości pobieranej.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.29 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »