Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: HARCORE FRAGMOVIE!

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 14:57 #1

• qwercik
  • Moderator
  • Advocatus diaboli
  • Punkty: 16
Witam, nie wiem, w którym dziale, w razie czego proszę o przeniesienie.

Nagrałem dwa krótkie, około 2.30 - 2.50, fragmovie.
Filmiki są tematyczne, pierwsze związany z brońmi, a więc fragi z Glocka 18 Akimbo i Kosy, drugi prezentuje fragi z UMP.

Pierwszy montowany Adobe Premiere (raczej nędznie), drugi w Vegasie 9 (raczej efekciarsko).

Prosiłbym o uwagi, rady, oceny, z racji tego, że to są moje pierwsze filmy związane z grami, zrobione w miarę na poważnie, a ten temat mnie niezmiernie fascynuje i chciałbym tego robić więcej.

MODERN WARFARE 2 GLOCK 18 & KNIFE HATE OR LOVE HARDCORE FRAGMOVIE 1

MODERN WARFARE 2 | UMP HARDCORE FRAGMOVIE

MODERN WARFARE 2 | HARDCORE FRAGMOVIE 3 - THROVING KNIFE SPECIAL

Wszystkie sugestie mile widziane, dotyczące wszystkiego. Począwszy od fragów, po montaż, upload, na opisie na YT kończąc.
Pozdrawiam.

PS.: Niech Was nie zmyli nazwa, ale filmiki nie są robione w trybie HARDCORE
MASZ FAJNE AKCJE Z CoD BLACK OPS? ODEZWIJ SIĘ NA PW PODAJĄC SWÓJ LOGIN STEAM!

MOJE FILMY Z BLACK OPSA! ŻYCZĘ MIŁEGO SEANSU!

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 15:13 #2

• Kubiakko
  • Specjalista
Wg. mnie bez sensu sa te efekty. A w ogole jak mogles zrobic filmik z najbardziej noobowska bronia w grze(g 18 ), wstydz sie. Co to za sztuka zabijac wroga bronia ktora strzela jak szalona, ma dobry dmg. i jeszcze ma taki odrzut ,ze co chwila hs leci.
P.S: Chyba potrafimy to zauwazyc na filmiku ,ze nie jest to z trybu HC, no chyba ,ze masz nas za idiotow

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 15:45 #3

• qwercik
  • Moderator
  • Advocatus diaboli
  • Punkty: 16
Jak mogłem zrobić filmik? Normalnie. A dlaczego nie? Każdy gra jak chce i czym chce. Takie jest moje zdanie. Filmik ten może Ci przybliżyć opcję wyboru G18.
Sam używam jako broni bocznej, bo nie raz potrafi uratować skórę, gdy kończy się ammo w podstawowej, ale nie biegam z tym na okrągło.
Jak byś nie zauwazył, nie jest to temat o broni, jakiej użyłem, ale o filmach, które zrobiłem.

Teraz mam pytanie do Ciebie. Każdy efekt, czy kilka, określ się, bo zdanie, "bez sensu są te efekty" nie daje mi obrazu pełnego ,co jest nie tak.

Nie wiem, czy do końca zrozumiałeś i doczytałeś o co mi chodzi. Zrobiłem dwa filmy i chciałbym prosić Was, jako chyba największe forum o MW2, co o nich sądzicie, myślicie. Może byście dali jakieś rady, podpowiedzi. Zrobiłem je dla własnej przyjemności i nikt Was nie zmusza do oglądania oceniania, a tym bardziej do wyrażania złośliwości.

Pozdrawiam

Co do Twojego PSa. To gdybym Was uważał za idiotów, nie zamieszczałbym tych filmów by prosić o rady, po drugie, to wiadomość dla tych, co nie oglądali. Najpierw pomyśl, później pisz.
MASZ FAJNE AKCJE Z CoD BLACK OPS? ODEZWIJ SIĘ NA PW PODAJĄC SWÓJ LOGIN STEAM!

MOJE FILMY Z BLACK OPSA! ŻYCZĘ MIŁEGO SEANSU!

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 15:47 #4

• Postman
  • Administrator
  • Władca Marionetek
  • Punkty: 23
wrzuć je do cod tube i tam poproś o komentarze

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 17:39 #5

• Syler
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
Jak dla mnie filmiki są fajnie zrobione tylko wszystko trtoche zbyt chaotycznie często jest tylko pokazana 2s scena z killem i tyle , chociaz z drugiej strony ja tam sie nie znam

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 18:30 #6

• Rynvord
  • Sierżant
No to tak, miło niestety nie będzie:

- fragi bardzo przeciętne (za mała celność żeby było się czym chwalić, poza tym czym jest seria fragów rzędu 2? Jakbyś pokazywał jakieś niesamowite trafienia albo serie po 5-6, to ok, ale nie takie)

- muzyka - bez ładu i składu. Niestety muzyka we fragmovie nie ma tylko być, ale ma współgrać z tym co jest na ekranie. Tu jedno leci sobie, a drugie sobie.

- montaż - zbyt chaotyczny, sceny lecą momentami za szybko przez co trudno się połapać co się dzieje (5 fragów w różnych meczach w 5-6 sekund, lekka przesada)

- efekty wykorzystane w filmie są słabe i jakby nie bardzo przemyślane (kilka wrzuconych trochę na siłę, tak przynajmniej to odebrałem). Brak przejść między scenami (kwestia konwencji, tutaj mamy szarpane). Poza tym bark zwolnień akcji - choć przyznam szczerze że nie było co zwalniać bo nie było nic imponującego.

Wszystkie uwagi tyczą się obu filmów (ten z ump nieco lepszy bo samo bieganie z g18 i nożem nie należy z definicji do czegoś co wymaga wielkich nakładów energii).
Natomiast podsumowując, jeśli to twoje pierwsze feagmovie ever (nie tylko z MW2, ale w ogóle) - to jak na początek źle nie jest. Sporo miejsc na usprawnienia, ale film jakoś się oglądało i nie było chęci jego natychmiastowego wyłączenia.
Ale jeśli to nie jest twój pierwszy fragmovie, a któryś z kolei już, to lepiej zastanów się przez składaniem co chcesz osiągnąć. Bo mając doświadczenie spodziewałbym się czegoś znacznie lepszego jakościowo.

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 18:48 #7

To co wyżej. Nic wyjątkowego te kille. Dziwi mnie, że w jednym temacie nie chcesz g18 akimbo, a w drugim już ta broń jest spoko. Muzyka ogólnie nie pasuje jeśli mógłbym powiedziec. Szybka gra, szybszy muzyka, pasuje, z reguły cięższe kawałki są ok. Nie wiem co chciałeś pokazać w tym filmiku, bo nie ma jakichś fajnych akcji "kombosów" killstreakowych, tylko walenie z tak naprawde najłatwiejszej broni. Montaż jak już mówiono lekko chaotyczny. Niektóre efekty jakby na siłę wciśniete. Moje tylko zdanie. Po prostu naoglądałem się wiele fragmovies początkujących i niepoczątkujacych.

HARCORE FRAGMOVIE! 15/02/2010 19:06 #8

• Grzen1o
  • Pułkownik
  • Punkty: 5
ja podsumuje wszystkich wyzej
1: g18 - tak tak bron do kosza(juz wyobrazam sobie jak mnie od noobow beda wyzywac jak bede robic wyzwania tej broni ;/)
2: sceny max 2 KS i nastempna scena, tego nienawidze w fragmovie;/ (moze jakies zasady co do fragmovie? minimum 4 ks?)
3: muza HC , ale jak wczesniej ktos napisal nie wspolgra z obrazem
4: wszystko jakos sie dzieje chaotycznie walisz gdzie popadnie... aby tylko caly magazyn w kolesia...
5: noz jest OK, lecz przewaznie w plecy, nie mowie ze to lamerskie ale wole jak widac ile trzeba sie z kolesiem powyginac zeby w koncu ubic ^^ (takie 5 sekundowe 1v1 na noze)
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.32 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »