Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania.

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 27/02/2010 21:35 #1

Witam,
Dwa krótkie pytania (może 3):
1. Co lepsze? Assassin's Creed 2 na PC czy Bad Company 2 na PC?
2. Zapewne kupię AC2 (Lecz chce wiedzieć jakie jest wasze zdanie, bo może jednak kupię BC2) więc mam pytanie, czy mi pójdzie, lub ew. czy nie będzie się zacinać (Tak samo z BC2):
2Gb ram
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00Ghz
2.00 Ghz
GeForce 9600 GT 512mb
Może to się wydawać dziwne, ale już w becie Bad Company 2 nie miałem lagów i ścinek, nawet na maksymalnych detalach (lecz wolałem grać na medium, medium a high nic się nie różni), więc i chyba AC2 powinno pójść. Proszę o szybką odpowiedź.
Temat został zablokowany.

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 27/02/2010 23:02 #2

• Postman
  • Administrator
  • Władca Marionetek
  • Punkty: 22
co do wydajności to się nie wypowiem, ale BC2 nie przesadzając z rozdzielczością i na med powinno chodzić.

co do samej gry: w AC2 jeszcze nie grałem. grałem za to w singla BC2. mam przedpremierową kopię do napisania recenzji i porównania z MW2. Jednak daruję sobie pisanie tego tekstu, bo jak miał być hit, to jak dla mnie wyszedł shit.

BC2 jest strasznie, ale to strasznie liniowe. Nie możesz nawet się ruszyć, czy strzelić jeśli twórcy akurat tego nie przewidzieli. Początkowa misja, masz ostrzelać patrol - nie możesz się pokazać, ani strzelić do nich zanim nie padnie rozkaz. Przecież to porażka jakaś jest. MW2 również było jak po sznurku, ale był jakiś wybór. W misjach mogłeś strzelić, zanim padł rozkaz i musiałeś sobie radzić z atakującym wrogiem, bo na przykład wywołałeś tym alarm. Tutaj tak nie ma. Nie było rozkazu, to lewy przycisk myszki nie działa.

Poruszanie się postaci i jej "sztywność" przypomina gry sprzed kilku lat. A najbardziej to już mnie rozwalił fakt, że w jadącym czołgu gąsienice się nie poruszają

Może to przez te zapowiedzi, zachwyty zanim ktokolwiek jeszcze zagrał, za bardzo się nastawiłem na coś czego ta gra nie jest w stanie dać. Może jak pogram w dalsze misje, to bardziej się przekonam, jednak póki co zwykły przeciętniak.

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 27/02/2010 23:15 #3

Dziękuje za odpowiedź. Bardzo mi to pomogło (Serio) . Z początku chciałem kupić AC2, lecz przed chwilą pomyślałem że ten multiplayer jak i reszta będzie lepsza, więc wybrałem BC2, lecz BC2 nie ma rozbudowanego wątku głównego (Wolny świat do eksploracji, itp.), więc wróciłem do punktu wyjścia i czytając Pańską wypowiedź o BC2, to teraz bardziej ''pociąga'' mnie AC2. Już niedługo premiera gry w wersji na PC (A ja już troszkę filmików na youtube obejrzałem), nie mogę się doczekać. Jakby ktoś jeszcze był tak miły i się wypowiedział co do obu gier, to bardzo byłbym szczęśliwy. Bardzo wszystkim dziękuje za wypowiedź.

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 27/02/2010 23:44 #4

• Ceyes
  • Kapral
Jeśli nadal aktualne to ja się wypowiem :
BC 2 - Mam Bete multi całkiem spoko jednak nie jest to jakiś hit jednak postawiono na taktykę i erg zespołową ogromny plus. Grafika nie wiem czemu wy ludzi gadacie że plastikowa albo macie plastikowy komp albo przestańcie psuć opinie grze w którą nie graliście( grafa lepsza niż w mw 2)
AC 2 - pierwsza część mnie tak uśpiła że nawet jej nie przeszedłem , jest tam chyba 10 bosów i każdego tak samo rozwalasz :
- przesłuchanie
- kradzież
- piórko
- zabijasz
żenada
Jednak mój kolega ma na x pudło i mówi że przeszedł ( krótka) ale świetna fabuła
Jak bym miał ci radzić to AC 2

Ponieważ mój brat zbiera gry ( tak zbiera ) to mogę wymienić kilka ciekawszych tytułów wartych kupna :
- Gothic 4 <genialna gra RPG>
- Wiedzmin 2 < świetne wspomóż Polske >
- Dragon Age przebudzenie
- Age of Conan ( na eska games czytałem że ma być przez neta za free)
- Moh
jak ktos ma konsole ( ja nie mam) to god of war < grałem świetne

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 27/02/2010 23:58 #5

Dziękuje Wam. Wszystko nadal aktualne. No niestety AC1 było częściowo mniej rozbudowane, tzw. misje były takie same, tylko inny cel, lecz w AC2 jest już troszkę inaczej i chyba wybiorę AC2 (Ale nadal chcę wysłuchać Waszym wypowiedzi). Ceyes, również mam betę i grałem w nią (Tak, niestety już nie działa) i grafika jest lepsza niż w mw2 i może się niektórzy ze mną nie zgodzą, ale ta gra jest bardziej realistyczna i tak jak Ceyes wspomniałeś, stawia na taktykę, chociażby przez silnik Frostbite (Czy tam FrostBite) który fenomenalnie się sprawdza , niestety beta PC była ograniczona i było dużo broni do wyboru (Nawet bardzo, bardziej niż na PS3, lecz nie jestem pewien). AC2 też ma piękną grafikę (Tak, przyznam, robi wrażenie, chociażby na różnorakich filmikach) i rozbudowaną fabułę (Przynajmniej tak myślę). Nadal nie wiem co wybrać, bardziej mnie ''zachęca'' AC2, lecz BC2 też nie daje za wygraną.

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 28/02/2010 00:34 #6

• PeLa
  • Specjalista
AC2 jest fajne na 5 godzin. Przeszedłem grę tylko po to żeby poznać historię naszego Ezia.
W BC2 spedzilem troche czasu na demie i jesli masz kumpla z ktorym moglbys grac to zdecydowanie Ci ta gre polecam.

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 28/02/2010 00:49 #7

• Tango
  • Kapitan
  • Ghostolog
  • Punkty: 80
Kupuj Assassina, chociażby po to żeby sobie po mieście poskakać.... BC jest dziadowskie, to tylko strata kasy .

Assassin's Creed 2 czy Bad Company 2? I pytanie o wymagania. 28/02/2010 01:25 #8

Ja Ci szczerze odradzam kupno AC2. Jest to niesamowita gra, ale BC2 zapewni Ci o wiele więcej zabawy (przejście AC2 zajmuje pewnie około 30h, a w BC2 możesz grać nawet ~300h i się nie ZNUDZI), są klany, rozgrywka jest niesamowicie emocjonująca. Ja kupuję BC2 (mam sporo wolnego czasu).
Jeśli jednak np. pracujesz i grasz po godzinę, 2 dziennie, to kupowałbym Assassin's Creed 2. Nie grałem, ale myślę, że to wręcz idealna gra, żeby odpalić ją na godzinkę i wyłączyć. Według mnie, to nie ma czegoś takiego jak porównanie FPSa multiplayerowego z grą akcji osadzoną w Wenecji.

BC2 jest strasznie, ale to strasznie liniowe. Nie możesz nawet się ruszyć, czy strzelić jeśli twórcy akurat tego nie przewidzieli. Początkowa misja, masz ostrzelać patrol - nie możesz się pokazać, ani strzelić do nich zanim nie padnie rozkaz. Przecież to porażka jakaś jest. MW2 również było jak po sznurku, ale był jakiś wybór. W misjach mogłeś strzelić, zanim padł rozkaz i musiałeś sobie radzić z atakującym wrogiem, bo na przykład wywołałeś tym alarm. Tutaj tak nie ma. Nie było rozkazu, to lewy przycisk myszki nie działa.

Radziłbym się nie sugerować tą opinią. W MW2 np. nie możesz strzelać do kompanów i co - nikomu to nie przeszkadza.

No i 3 sprawa, to to, że grając z żywym przeciwnikiem nigdy się nie znudzisz, a latając po mieście w końcu tak. I pamiętaj, że aby zgrać w AC2, potrzebujesz stałego połączenia z netem (nie wiem jak z BC2), a to czasem może zdenerwować. No i jeśli przyjemność czerpiesz z gry z innymi to bierz BC2 w ciemno.
Polecam BC2, ale wybór należy do Ciebie.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.50 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »