Logujemy się na stronie EA gdzie musisz posiadać konto. Założenie trwa "chwilek kilka"
Uwaga! Wcześniej możemy zostać poproszeni o podanie wieku, gdyż musimy być pełnoletni.
Po zalogowaniu klikamy na zakładke My Soldier/Veteran, a następnie przy naszym profilu na Veteran Status.
Uwaga! Jeśli odpalamy stronkę w języku polskim, owej zakładki nie będzie! Musimy wybrać wersje strony np. po angielsku.
Posiadając Bad Company 2 potrzebujemy jeszcze jednej gry z serii do statusu weterana.
Do rangi weterana możemy mieć zaliczone:
- Bad Company - jeśli graliśmy w poprzednią część w trybie multi i gra powinna być "zaliczona".
- Demo Bad Company - należeło pograć w tryb multi dostępny w demie
- Battlefielda 1943
- Demo i BETA BC2 się nie liczą.
Gry z PC dodajemy wpisując posiadany do każdej z osobna Kod aktywacyjny, wyjątkiem jest Battlefield Heroes - darmowa gra w przeglądarce dostępna na www.battlefieldheroes.com/.
Uwaga! Nie wiedzieć czemu, mnie do dzisiaj do statusu weterana nie dodał się Battlefield Heroes, mimo że trochę w niego pograłem, a nawet dostałem nagrodę za posiadanie BBC2.
Status weterana obliczany jest poprzez sumę posiadanych gier minus jeden, a więc do weterana wystarczą nam tylko 2 gry z serii, a kiedy już uzyskamy status weterana w BBC2 możemy cieszyć się nową bronią - M1 Garand, o czym gra przy uruchomieniu nas poinformuje.
Wujek Google oraz Grrr Pozdrawiają.....