Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Warpy, że ho ho

Warpy, że ho ho 1 tydzień temu #1

Witam, mam następujący problem... Mój komputer spełnia wymagania gry:
(Intel I5 2410m, GeForce GT520, 4gb ramu, windows 7 home premium.)
Lecz nie wiem czemu gra mi strasznie przycina. Czy to na maksymalnych detalach czy na minimalnych tnie tak samo. W zamkniętych pomieszczeniach działa - bajka, lecz gdy wychodzę na otwarte przestrzenie strasznie ścina. Komputer jest nowy, nie mam na nim żadnych śmieci, sterowniki do karty nowe, więc nie zwalajmy winy na stery czy defragmentacje/oczyszczanie dysku czy systemu. Jeżeli ktokolwiek ma takie same problemy i sobie z nimi poradził, proszę o odpowiedź : ) z góry THX

Dodam jeszcze, że na o wiele gorszym kompie MW2 nie przycinało na najniższych detalach w ogóle.
Opis starego kompa:
AMD Sempron 2800+ (1800MHZ), 1 GB ram, GeForce 8600 GTS, Windows XP
Mało tego, na komputerze który opisałem wcześniej(ten nowy), na full detalach bez zacinki działał black ops.
Ostatnio zmieniany: 1 tydzień temu przez BioHZRD!?.

Odp: Warpy, że ho ho 1 tydzień temu #2

• epic
  • Szeregowy
Powyłączaj nie potrzebne pierdoły które chodzą w tle... Na przykład gg i przeglądarke. Miałem to samo kiedy miałem włączonego firefoxa (zawsze kilka kart)! A ff i cod strasznie siadają na ramy...

Odp: Warpy, że ho ho 1 tydzień temu #3

Właśnie zapomniałem nadmienić, że nic w tle nie współgra, żadne programy itp. Nie używam gg, antywirus wyłączam zawsze do gry. Próbowałem także zrobić mały trick z wydajnością karty w panelu sterowania Nvidia, lecz to nic nie dało, co do temp procka i karty wszystko jest w porządku... czyżby IW znów nawalił?

Odp: Warpy, że ho ho 1 tydzień temu #4

• epic
  • Szeregowy
Mam również rozumieć, że pytania odnośnie sterowników tez mogę sobie odpuścić... Spróbuj może defrag plikow gry, reinstall... Tak wiem standardowy tekst... Jeśli to nie pomoże to przykro mi i będziesz miał podobnie jak ja w mw2, że na mapach estate, highrise i favela miałem takie śćiny, że mózg staje... Nawet format nic nie dał. Do dzisiaj nie wiem o co z tym fantem chodzi.

Może spróbuj zainstalować na nowo directX'a, może tryb zgodności z xp ( u mnie na xp nie ma problemu)...
Ostatnio zmieniany: 1 tydzień temu przez epic.

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 21 godzin temu #5

• makavel83
  • Kapral
  • Pukty: 11
Obadaj czy te warpy lagi itp itd masz na serwerach bo ja na IW też tak miałem. Wczoraj grałem tylko na serwerach i nie zauważyłem by cieło.

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 18 godzin temu #6

Problem mam zarówno w multi jak i w singlu niestety, lagów jako takich nie mam... tylko fps loss i warpy kilkusekundowe ;/. Nie kminie tego, ponieważ na canyourunit.com wyświetla mi, że spełniam rekomendowane wymagania, czyli teoretycznie grać mogę na najwyższych. Ehh, reinstall gry też nic nie dał ;/. Pozostaje mi albo poczekać na patcha, albo szperać w internecie na ten temat, jedyny fakt który mnie uspokaja to to, że gra wyszła dwa dni temu i pewnie jest multum bugów, optymalizacja jest do chrzanu i mam nadzieje, że IW zamiast bawić się w konsole zrobi coś też dla graczy PC, w końcu to od nas zaczynali...

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 18 godzin temu #7

• AlpHaOmEgA
  • Specjalista
  • Pukty: 2
Wył synchronizacje klatek mi na lepszym sprzecię gra tez dziwnie chodziła gdy miałem wł .
INTEL i52500k/GTX560/ASUS P67 PRO3/ 8 GB RAM G.SKILL/2XHDD/OCZ 550/THERMALAKE V3

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 18 godzin temu #8

• Ireminator
  • Moderator
  • SUPERINTENDENT
  • Pukty: 150
Za słabą Masz grafikę.
Nie Pograsz na tej karcie w MW3.
AMEN
...........................
Intel CORE i5-2500 3,3GHz 6M/ Asus P8H61/ Sapphire Radeon HD6950 / 8GB RAM +HDD 2 x 400 Gb.
Nie mam kont na Twitterze ,NK, FB ,UB, SB ,PIS itp...
Church of the Flying Spaghetti Monster
KLIKAJĄC
DZIĘKUJĘ
STAJESZ SIĘ LEPSZYM CZŁOWIEKIEM

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 18 godzin temu #9

• Crawler29
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
  • Pukty: 5
BioHZRD!? Trochę to dziwne, bo gdzie się nie czyta to ludzie twierdza że optymalizacja jest świetna, że MW3 chodzi nawet lepiej niż MW2, więc trochę mnie to zastanawia, nie mam zielonego pojęcia co może powodować twój problem

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 17 godzin temu #10

Ireminator napisał:
Za słabą Masz grafikę.
Nie Pograsz na tej karcie w MW3.
AMEN

Gdybym miał za słabą grafikę to działałoby inaczej na full detalach i inaczej na najniższych... a działa tak samo -.-

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 17 godzin temu #11

• epic
  • Szeregowy
A próbowałeś wyłączyć synchronizacje z steam cloud?

Odp: Warpy, że ho ho 6 dni, 7 godzin temu #12

tak, niestety nie pomogło ;/

Odp: Warpy, że ho ho 5 dni, 17 godzin temu #13

Problem rozwiązany, mianowicie:

W panelu sterowania nvidia, ustawiłem Preferowany procesor graficzny na "Procesor Nvidia o dużej wydajności" i w menedżerze zadań ustawiłem najwyższy priorytet MW3, mianowicie odpalamy grę, włączamy menedżera zadań, wyszukujemy w zakładce "procesy" iw5mp.exe, klikamy prawym a potem ustaw priorytet. Dałem na czas rzeczywisty. Reszcie programów które działać muszą w międzyczasie (steam, etc) obniżamy priorytet z normalnego na niski.

Dodam, że mam 60-45 fpsów na wysokich detalach ; )

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA!
Ostatnio zmieniany: 5 dni, 17 godzin temu przez BioHZRD!?.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Ireminator, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.47 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Jutro urodziny będzie obchodzić kowalson111 . Nie zapomnij o zyczeniach!

LP.K.kubalo15pl będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Sandman będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Stachurka będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

naruto1445 będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

talib889 będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

Prowokator MW2~MW3 będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

MacTavish będzie obchodzić urodziny za 6 dni!