Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach

Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 2 mies. temu #1

• Kapral
  • Punkty: 13
Oficjalny link: community.callofduty.com/community/call_...ing-and-server-intel

W skrócie:
- W Black Ops 2 będą połączone opcje lobby+dedykowane serwery. Łatwiej będzie zagrać ze znajomymi w tej samej drużynie. Coś jak MW2/MW3, ale wrzuca nas do dedykowanego serwera.
- Nie będzie opcji wynajęcia serwera. Wszystkie serwery będzie utrzymywać Treyarch. Serwery będą administrowane.
- Zabezpieczeniem przed cheaterami będzie standardowo VAC + własny, usprawniony system Treyarch. Jest też specjalna ekipa ludzi, których jedynym zadaniem jest wyłapywanie i banowanie cheaterów. Poprawiono też raportowanie graczy (Raportowanie poprzez profil Steamowy nic nie daje. To od zawsze służyło jedynie statystykom dla Valve!!)
- Nie będzie mod toolsów. W ogóle.

Dla mnie opcja zamkniętych dedyków jest lepsza bo niestety większość pseudo-adminów jeszcze nie dorosła widocznie do prowadzenia serwerów co widać po Black Ops 1.

Odp: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 2 mies. temu #2

• Jarno
  • Newsman
Im dalej brnie seria cod, tym bardziej jest zamknięta -.- Teraz jeszcze nie będzie można mieć własnego serwera... Poracha.
Dodatkowo blokada modów. No tak Mapy w DLC to i mody można w DLC dać. Eh, tylko kasa im w głowie.
Mienso! Kontratakuje!

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 2 mies. temu #3

Pełniejsze info na filmie pod spodem. Dodatkowo informacje na temat rangi PRESTIGE MASTER oraz ukrytego scorestreaka

Najlepszy kanał o Black Ops 2 w Polsce:
www.youtube.com/user/kasparowGaming

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 1 miesiąc temu #4

• UrTRASH
  • Szeregowy
chcialbym zauwazyc smutny fakt ze serwery dedykowane beda tylko na grach rankingowych,a customy beda tylko i wylacznie na hostach.
W/g treyarch ''competetive play'' to jest 10v10 na dominacji na x360 albo ps3. Maja pecetowcow w [CIACH] i beda mieli.

COD na pc umarl. Wola robic sezonowa gre dla grubasow z ameryki przy konsolach niz gre ktora zostanie zapamietana jeszcze rok po jej wydaniu i grana przez jeszcze dluzej

scena w mw2 mimo braku jakichkolwiek serwow utrzymala sie dluzej niz mw3, ale BO2 chyba sie utrzyma jeszcze krocej niz mw3.

2.2 Językiem używanym na Forum jest język polski. Staraj się posługiwać nim poprawnie zachowując gramatykę i stylistykę, dbając o kulturę słowa i wypowiedzi.
2.3 Nie używaj wulgaryzmów i obraźliwych zwrotów. Nie prowokuj kłótni. Jeśli chcesz się z kimś kłócić rób to poprzez PW, e-mail, komunikator. Forum nie jest Twoim prywatnym podwórkiem. Pamiętaj, że gwiazdkowanie lub kropkowanie (itp.) wulgaryzmu nie jest rozwiązaniem, gdyż nadal jest to traktowane jako wulgaryzm.

Złamałeś na raz dwa punkty regulaminu. Uważaj na siebie, zapoznaj się z regulaminem bo następnym razem nie poprzestanę jedynie na upomnieniu.

Agent_Halstein
Ostatnio zmieniany: 1 miesiąc temu przez Agent_Halstein.

Odp: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 6 dni temu #5

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 32
Zabezpieczeniem przed cheaterami będzie standardowo VAC + własny, usprawniony system Treyarch. Jest też specjalna ekipa ludzi, których jedynym zadaniem jest wyłapywanie i banowanie cheaterów.

Czyli wszystko po staremu. Znów cheaty zaleją CoD i będą powodem frustracji tych uczciwych. Szkoda gadać.
(Intel Core i7 3770K + Noctua NH-D14; Asus P8Z77-V Pro; Gigabyte Geforce GTX670 WindForce 3 OC; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Razer Imperator 4G; Windows 7 64-bit)

Odp: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 5 dni temu #6

• Jarno
  • Newsman
No nie do końca.
Będziemy grać na dedykach, a nie na hostach, którzy często wykorzystują to do oszukiwania. Dodatkowo serwery te wewnętrznie poza VAC będą chronione systemem od Treyarch.
Co prawda, nikt nie wie jak to wyjdzie w praniu. Jedak oszuści będą mieli utrudnione zadanie.
Mienso! Kontratakuje!

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 5 dni temu #7

• Markutez
  • Major
Programiści zabezpieczeń są po obydwu stronach barykady. Zawsze znajdzie się ktoś na tyle łebski żeby oszukać system anty-cheat. Ten cały VAC jest delikatnie ujmując kiepski, nie sądzę żeby Treyarch wymyślił coś wybitnego. Gram w multi najnowszego MoH i osławiony PunkBuster też nie daje rady. No ale pożyjemy, zobaczymy. Jak się okaże, że rzeczywiście ograniczy to ilość oszustów to może nawet skusze się na zakup BO2
(Intel Core i7 3770K + Noctua NH-D14; Asus P8Z77-V Pro; Gigabyte Geforce GTX670 WindForce 3 OC; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Razer Imperator 4G; Windows 7 64-bit)
Ostatnio zmieniany: 3 tyg., 5 dni temu przez Markutez.

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 5 dni temu #8

• Pysiek
  • Newsman
  • S1L3N7 H4CK3R
1. Ja czytałem, że będzie możliwość postawienia własnego server'a, i to nawet do tego stopnia, że nie tylko w jednej firmie hostingowej, ale tak jak w wielu innych grach, w sensie, że np. ja będę mógł mieć swój server hostowany na moim własnym komputerze.
2. Mam nadzieje, że statystyki będą przechowywane na naszym komputerze.
3. @Up VAC to bardzo dobry anti-cheat. Cheaterzy są, nie zaprzeczam, ale to jest tak jak z lekarstwem. Najpierw znajduje się chorobę a potem jak ją wyleczyć.

:pinch: Uwaga: Spoiler!

Odp: Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 5 dni temu #9

Pysiek napisał:
1. Ja czytałem, że będzie możliwość postawienia własnego server'a, i to nawet do tego stopnia, że nie tylko w jednej firmie hostingowej, ale tak jak w wielu innych grach, w sensie, że np. ja będę mógł mieć swój server hostowany na moim własnym komputerze.
2. Mam nadzieje, że statystyki będą przechowywane na naszym komputerze.
3. @Up VAC to bardzo dobry anti-cheat. Cheaterzy są, nie zaprzeczam, ale to jest tak jak z lekarstwem. Najpierw znajduje się chorobę a potem jak ją wyleczyć.

ad 1. Nie ma takiej opcji. Serwerów nie będzie można wynająć. Amen.
ad 2. Na dwoje babka wróżyła.
ad 3. CHyba jesteś osamotniony w tym poglądzie bo VAC to jeden z najbardziej znienawidzonych systemów antycheaterskich(i to niestety nie ze względu na jego skuteczność) .
Najlepszy kanał o Black Ops 2 w Polsce:
www.youtube.com/user/kasparowGaming

Ostatnio zmieniany: 3 tyg., 5 dni temu przez kasparow.

Odp: Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 5 dni temu #10

• Jarno
  • Newsman
Skuteczność VAC jest tak niska, bo nie jest stworzony do tej gry. On ma działać w grach Valve. Nie wiem, czemu Acti się tak uparło na ten system.
Mienso! Kontratakuje!

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 5 dni temu #11

• Markutez
  • Major
@Up
Powiedziałbym raczej, że VAC powinien działać prawidłowo we wszystkich grach powiązanych z platformą Steam. PB pewnie też został zaprojektowany z myślą o konkretnej grze, a sprawdza się w wielu innych produkcjach.

Odp: Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 4 dni temu #12

• Jarno
  • Newsman
PB był stworzony na silniki, które napędzają teraz masę gier, więc działa dobrze. VAC był tworzony z myślą o silniku Source.
Mienso! Kontratakuje!

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 3 dni temu #13

• Sqoshu92
  • Szeregowy
  • Gdzie są frytki?
Mam nadzieję, że w BO2 nie będzie takich problemów z cziterami jak w MW3 na przykład. Nadzieją na to są dedykowane serwery i dodatkowe systemy od Treya.
Przynajmniej na początku gry pogramy na pewno bezpiecznie, bo z pewnością napisanie haxa też będzie trochę trwało (chociaż niezmienienie silnika na pewno ułatwi tą robotę). No cóż, nie pozostaje nic jak czekać.
...odgrzewany kotlet, który wsadzony jest w nową panierkę. To co w tamtym roku wywaliłeś, bo powiedziałeś: "Ja już nie będę tego jadł, bo to smakuje jak gó*no", teraz ludzie z Acti wezmą ze śmietnika, zdrapią panierkę i zapanierują na nowo, a Ty będziesz myślał, że to nowy kotlet i i tak to kupisz.
/Mój kolega o historii CoD

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 3 dni temu #14

• misiek1784
  • Porucznik
  • Punkty: 51
Tak na serwer wpadnie hax ale akuratnie admin serwera od Try wyszedł na kolacje i już niema go kto wywalić....Najbliższy serwer to gdzie będzie do BO2 wie może ktoś??

Re: Informacje o serwerach, matchmakingu i zabezpieczeniach 3 tyg., 3 dni temu #15

• Sqoshu92
  • Szeregowy
  • Gdzie są frytki?
W najlepszym wypadku pewnie w Wawie, w najgorszym pewnie gdzieś w Niemczech. Tak mi się wydaje.
...odgrzewany kotlet, który wsadzony jest w nową panierkę. To co w tamtym roku wywaliłeś, bo powiedziałeś: "Ja już nie będę tego jadł, bo to smakuje jak gó*no", teraz ludzie z Acti wezmą ze śmietnika, zdrapią panierkę i zapanierują na nowo, a Ty będziesz myślał, że to nowy kotlet i i tak to kupisz.
/Mój kolega o historii CoD
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.61 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi ultra-fast Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Adrian77 . Nie zapomnij o zyczeniach!

Death97 będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

K5785B będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Lestat będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Wojak1 będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

jaro313 będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

krychol49 będzie obchodzić urodziny za 3 dni!