Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Płynne lagi w Mw2mp

Płynne lagi w Mw2mp 1 tydzień temu #1

Siemanko. Mam problem z Mw2 Multi player. Podczas gry chodzi płynnie lecz przerywana jest licznymi lagami. Wcześniej występowało jeszcze pierdzenie dźwięku, ale po formacie się uspokoiło. Próbowałem wszystkiego co znalazłem w necie. Gdy próbuję uruchomić grę ze zgodnością win xp (s2/s3) wyskakuje mi błąd "Aby uruchomić grę musisz mieć steam!" Nie wiem co mogę zrobić, dlatego kieruję pytanie do Was.
Lagi występują głownie przy strzelaniu/ rzucaniu granatem czy coś- może coś z częstotliwością dźwięku?
(Chciałbym dodać, że wcześniej takich problemów nie było ;|. Jest to laptop Asus- oprogramowanie raczej zaktualizowane.)

Tutaj info. techniczne
Internety: 6mb/s Ping: w granicach 50 podczas grania. (Dialog) Szybkość połączenia 54mbps

Parametry komputera: Grafika- GeForce GT 520m (1gb)
Windows 7 (wersja 64 bitowa)
Procesor- Inetl Core i3 (2 rdzenie po 2.1GHz)
4 Gb ramu

Temperatury podczas gry-
Procesor- 80-83*C
Karta Graficzna- 78*C
Temperatura płyty - 82-83*C
Ostatnio zmieniany: 1 tydzień temu przez MrJoviie.

Re: Płynne lagi w Mw2mp 6 dni, 17 godzin temu #2

Nie pobieraj jak grasz i wyłącz na czas grania antywira.

Odp: Re: Płynne lagi w Mw2mp 6 dni, 17 godzin temu #3

Hmm pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem anty wira, bo możliwe, że blokuje dostęp. Nie podziałało. Podczas grania wszystkie p2p powyłączane są ;D Jakieś sugestie oprócz tego? ;c

Re: Odp: Płynne lagi w Mw2mp 6 dni, 16 godzin temu #4

• Pysiek
  • Newsman
  • S1L3N7 H4CK3R
Nie rozumiem nic z tego co napisałeś.
Napisałeś, że masz lagi ale tylko przy rzuceniu granatem i możliwym jest, że to przez dźwięk...

@Edit
Już wiem, nie wiesz co to lag.

Lag to utrata pakietu/pakietów lub całkowite przerwanie połączenia internetowego.
Lagi mogą być też spowodowane poprzez duże opóźnienie (niską prędkość połączenia).
Lag to nie jest zacięcie się gry... Zrozumcie to wreszcie...

Określanie lagiem przycięcie gry spowodowane nie przez łącze internetowe to błąd.

:pinch: Uwaga: Spoiler!
Ostatnio zmieniany: 6 dni, 15 godzin temu przez Pysiek.

Odp: Re: Odp: Płynne lagi w Mw2mp 6 dni, 14 godzin temu #5

No fakt. Może stwierdzenie pomyliłem, ale czy nie moglibyśmy przejść do problemu zamiast czepiać się tak głupich błędów? Przyznaję się wypadło mi z głowy "PROFESJONALNE OKREŚLENIE MOJEGO PROBLEMU" więc napisałem lag. Wiedziałem, że znajdzie się jakiś człowiek z wiecznie otworzoną wikipedią, który będzie mi próbował wmówić, że problem jest źle opisany przez to jedno słowo "LAG" Dziękuję za wyjaśnienie słowa. W każdym bądź razie lag oznacza także opóźnienie.

+ Doskonale wiadomo o co chodzi, ponieważ wytłumaczyłem na czym ten "lag" polega.

EDIT: Co do niezrozumienia tekstu kiedy występują "ścinki"- Nie chcę być nieuprzejmy, ale może wypadałoby się nauczyć czytać w końcu ze zrozumieniem. Otóż te "lagii" występują GŁÓWNIE podczas rzucania granatem lub strzelania- (Stąd tutaj moje pytanie o być może zbyt wielką częstotliwość dźwięku pomiędzy ustawieniami systemowymi, a grą) Mam nadzieję, że wszystko teraz jasne
Ostatnio zmieniany: 6 dni, 14 godzin temu przez MrJoviie.

Re: Odp: Odp: Płynne lagi w Mw2mp 4 dni temu #6

Spróbuj zainstalować nowsze/starsze sterowniki do karty dźwiękowej. Tak samo do grafiki.

Re: Odp: Odp: Płynne lagi w Mw2mp 3 dni, 15 godzin temu #7

Wszystkie stery są ;P Problem już ustał. Nie wiem jak, ale się cieszę, że mogę w końcu pograć normalnie. Pozdrawiam i dzięki za pomoc ;P
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.40 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi hamerpower Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi sillorux Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi veimiK Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Teeq / . Nie zapomnij o zyczeniach!

Sendores będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

VincetVega będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

spartan będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

Mich225 będzie obchodzić urodziny za 4 dni!