Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Jak na kałacha wpływa stopping power?

Jak na kałacha wpływa stopping power? 09/05/2010 01:33 #1

• Neptune
  • Kapral
  • Punkty: 2
Gdy dobiłem do 70 i postanowiłem narazie nie robić więcej prestiży zacząłem grać kałachem. Mocna pukawka. Jednak gdy zacząłem grać ze sp różnica była ogromna. Wiem, ze ten perk powoduje obrażenia +40%. Ale jakie są obrażenia ak47? Chodzi mi o to, ile pocisków muszę wystrzelić aby zabić bez sp i ile z tym ulepszeniem. I jeśli się da, to to samo pytanie dotyczące f2000.

Jak na kałacha wpływa stopping power? 09/05/2010 04:44 #2

• Kapral
  • Punkty: 5
Jeżeli dobrze myślę to Stopping Power daje kałachowi tylko tyle, że na bliskich dystansach zabija na 2 strzały zamiast 3. Tutaj przyda się bardziej inny perk (wg mnie).
F2000 ma obrażenia 20-30, z SP będzie miało 28-42. Czyli z fraga za 5-4 strzałów robi się 4-3.

Jak na kałacha wpływa stopping power? 09/05/2010 12:00 #3

• cexi93
  • Kapral
Stopping power na kazda bron wplywa inaczej. Apeluje do moderatora o zmianę nazwy tematu na :
Jak stopping power wpływa na dana bron?
Bedziemy tu zadawac pytania odnoscie roznych broni a nie od kazdej zakladac nowy temat.
Modzie, apel ode mnie i pewnie od wielu userow.

Jak na kałacha wpływa stopping power? 09/05/2010 12:42 #4

• Kapral
Lekka poprawka do mojego wcześniejszego posta i ogólna zasada do Stopping Power.

Generalna zasada jest taka, że Stopping Power zmniejsza ilość potrzebnych kulek do zabicia o 1. Są jednak wyjątki takie jak FAL czy UMP. W falu z broni na 2-3 strzały ciągle bedzie na 2-3 tylko, że możemy headem zabić jednym strzałem. UMP (nawet wyciszony) jest zawsze na 3 strzały (Stopping Power daje mu tylko to, że na bliskim dystansie jest na 2). Do snajperek widziałem jest osobny temat.

Przy sprawdzaniu co da Stopping Power danej broni polecam te wykresy: denkirson.xanga.com/715966769/modern-warfare-2/
Mnożymy obrażenia broni x 1.4 i mamy obrażenia tej broni z SP. Jako, że postać ma 100 HP wiemy na ile strzałów jest przeciwnik. Do tego warto zerknąć na mnożniki.
Dla AR - Głowa 1.4 - reszta 1 (Wyjątek FAL, Głowa - 1.5)
Dla SMG - Głowa 1.4 - reszta 1
Dla LMG - Głowa 1.4 - reszta 1
Snajperki opisane w innym temacie.
Myślę, że teraz każdy już sobie bez problemu poradzi i zadecyduje czy potrzebny mu Stopping Power czy też nie.

Jak na kałacha wpływa stopping power? 27/05/2010 22:19 #5

Ta cała teoria jest o kant d... potłuc. Wiele razy już czytałem, jakoby Moc nic nie dawała niektórych broniom - szkoda, że w praktyce jednak daje i to dużo. Dopóki nie zobaczę wykresów na oficjalnej stronie MW2, nie uwierzę.

Jak na kałacha wpływa stopping power? 28/05/2010 10:37 #6

• Kapral
Nie zobaczysz żadnych oficjalnych wykresów. Zrób sobie testy np. UMPa ze Stopping Power i zobaczysz, że na dalekich, średnich jest na 3 strzały z lub bez stopping power. Uwierz, że dużo ludzi już przetestowało to co pisali i nie są to dane wyssane z palca.

Jak na kałacha wpływa stopping power? 29/05/2010 13:56 #7

• Pokrakk
  • Szeregowy
Tu masz wykresy: denkirson.xanga.com/715966769/modern-warfare-2/

Kałach ze Stopping Power z bliska zabija dwoma trafieniami, z daleka trzema.

Bez tego zabija z bliska trzema, z daleka czterema.

W Hardcore zabija zawsze jednym pociskiem na każdym dystansie i za to go kocham

Jak na kałacha wpływa stopping power? 30/05/2010 12:57 #8

• Kapral
Z daleka zabija w takim wypadku 3 nie 4 (30*1,4=42 --> 3 strzały) , zresztą napisałem to wszystko wyżej, łącznie z linkiem do tego wykresu, bardzo pomocnego swoją drogą.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.29 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »