Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Nie chciane SMS

Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #1

• Larala
  • Pułkownik
  • I WANT TO BREAK FREE !
  • Punkty: 74
Witam! Od jakiegoś czasu dostaje sms, których nie chcę i na dodatek chyba są płatne. Jest jakaś możliwość żeby np. wyłączyć? Może zgłosić to do operatora? Pomocy bo jeśli kosztują 4 zł za jednego to za 6 dni nie będę miał kasy na koncie!

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #2

• Hitmen898
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
  • Jestem amatorem ciastek
  • Punkty: 2
A to są SMS od operatora czy te "konkursowe"?
Po za tym jak nie chcesz to nie pisz tych sms'ów...ktoś Ci karze?
[url=http://bo.dw247.net/black-ops/class-creator]http://img135.imageshack.us/img135[img]

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #3

• Larala
  • Pułkownik
  • I WANT TO BREAK FREE !
To są konkursowe. Ale ja ich nie pisze. Oni mi jest przysyłają i kasę zaciągają ze mnie, koledzy też dzisiaj przypadki naszli na ten temat i jednego dziadek jest kierowcą i dostaje SMS które nawet nie czyta, a i tak kasę ściągają.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #4

• epic.gunner
  • Kapral
  • Just Mrokar...
  • Punkty: 9
nie mogą sciągać kasy...
ale jeśli cie to denerwuje to zadzwoń do biura obsługi(oczywiście to kosztuje) i oni ci powiedzą, co masz zrobić aby ci już nie wysyłali.mój kolega też tak miał i zadzwonił do biura obsługi i powiedzieli mu, że ma wysłać jakiś sms na ten numer , chyba o treści: koniec albo jakoś tak!

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #5

• Kin333
  • Kapitan
  • Po prostu Kin.
  • Punkty: 68
Nie ma takiego prawa, ze za odebranie sms'a placisz o_O Kto taka glupota wymysla?

Po prostu zasypuja Cie konkursami Raz cos wyslales i masz. Dzwon do biura obslugi klienta i sie dowiedz.

Jak sie nazywa ten konkurs?
Jupikajej madafaka <3
DropBox - Gdybyś potrzebował, skorzystaj!

Podziękowałem za Twój post? Licz się z tym, że podzielam częściowo, bądź w pełni Twoje zdanie.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #6

• Larala
  • Pułkownik
  • I WANT TO BREAK FREE !
To jak wyjaśnicie że nie dzwoniłem, nie pisałem, a jak chciałem do kumpla zadzwonić, odpowiedział automat że nie mam kasy i akurat przez te dni gdy kasy nie miałem nie przychodziły te SMS, a wczoraj doładowanie i od razu dzisiaj przyszedł jeden od tej samej firmy. Jutro z resztą drugi zapewne.
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 10 mies. temu przez Larala.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #7

• Grrrr
  • Zablokowany
  • SCIENCE VESSEL
Larala gdyby wszyscy mieli takie problemy jak Ty to świat byłby piękny!

Posłuchaj mnie uważnie teraz.

Wystarczy, że wyślesz 1 sms nawet po tapetę, lub do radia Zet/RMF FM/Maryja, czy kiedykolwiek przeczytałeś regulamin wysyłania tego typu SMS'ów? Nie! A ja przeczytałem specjalnie dla ciebie. W każdym z takich regulaminów jest napisane, że Twoje dane będą przetwarzane! I są przetwarzane!
Wysłałem raz SMS do Radia Zet, gdzie nie podaje się ani Imienia ani żadnych danych personalnych! i Na drugi dzień przychodzą SMS'y np. z konkursu RMF FM że Ja i tutaj podane moje imię o numerze tel. xxx xxx xxx mam gwarantowaną nagrodę w ich konkursie i tak jest codziennie po 2 ,3 dziennie!

Nie przeżywaj! Dostajesz te SMS i będziesz dostawał. usuwaj i po sprawie. Nie są płatne, nie wiem kto takich bajek Ci naopowiadał.

Grrrr Out.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #8

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 32
Przecież da się zablokować u providera jakiekolwiek połączenia przychodzące z danego numeru. Odwiedzasz punkt dostawcy i określasz, czy chcesz dostawać sms'y z numeru, np. 7234. Podobnie jest ze wszelkimi reklamami ofert twojego providera ale to da się wyłączyć jakąś kombinacją znaków z klawiatury.
(Intel Core i7 3770K + Noctua NH-D14; Asus P8Z77-V Pro; Gigabyte Geforce GTX670 WindForce 3 OC; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Razer Imperator 4G; Windows 7 64-bit)

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #9

• qwercik
  • Zablokowany
  • Advocatus diaboli
  • Punkty: 46
Wątpię bys mógł zablokować numery płatne (czyli 72xx itd). Jeśli chcesz się tego pozbyć jest jeden i tylko jeden sposób. Operator Ci w tym nie pomoże, ponieważ on ma z tego kasę.

Co zrobić? Poszukaj na necie adresów mailowych takich agencji reklamowych, są takie, mój kolega ma, jesli ją od niego zdobede to wrzucę. gdy będziesz miał te maile, to dna każdy wysyłasz list o mniej więcej takiej treści:
"Proszę usunąć moje dane z bazy danych" lub
"Nie wyrażam zgody na przetwarzanie moich danych osobowych przez Państwa firmę"
Poniżej podajesz swój numer telefonu imię i nazwisko.

Wtedy, taka firma MA OBOWIĄZEK Cię usunąc z bazy, więc żadnych takich smsów nie dostaniesz od nich więcej. Pamiętaj, że takich firm jest od groma, więc maili trzeba się napisać.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #10

• DeTon
  • Generał dywizji
  • CONFIDENTIAL
  • Punkty: 58
Grrrr napisał:

Wysłałem raz SMS do Radia Zet, gdzie nie podaje się ani Imienia ani żadnych danych personalnych! i Na drugi dzień przychodzą SMS'y np. z konkursu RMF FM że Ja i tutaj podane moje imię o numerze tel. xxx xxx xxx mam gwarantowaną nagrodę w ich konkursie i tak jest codziennie po 2 ,3 dziennie!

Ale Ty masz telefon w abonamencie prawda?

dead for cheaters, 2x fmg9, glock18, gl, ls, marty

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #11

• kmm101
  • Sierżant
  • Punkty: 17
Larala masz kartę z Orange? Mi też dzisiaj wysłali zapytanie czy mogą mi przysyłać SMS-y konkursowe i patrze drugi SMS:Od tej pory każdy SMS konkursowy będzie pobierał opłatę w wysokości 4.92zł. Napisałem im "loteria koniec" i nie wysyłają.

EDIT: Lub "stop loteria" nie jestem pewien
EDIT 2: Dla ciekawych: ten konkurs organizuje ORANGE, a nie jakaś inna firma.

Ostatnio zmieniany: 1 rok, 10 mies. temu przez kmm101.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #12

• Grrrr
  • Zablokowany
  • SCIENCE VESSEL
DeTon nie mam na kartę i najlepsze jest to, że nie jest on na mnie wzięty.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #13

• DeTon
  • Generał dywizji
  • CONFIDENTIAL
  • Punkty: 58
?! !? Chyba bym im ostrzelał ten budynek. To nierealne, widocznie jakieś haki, inwigilacja przez operatora, ich zmowa, wow! Pewnie jest takich rzeczy więcej. Skurczybyki, jak?!

dead for cheaters, 2x fmg9, glock18, gl, ls, marty
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 10 mies. temu przez DeTon.

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #14

• Larala
  • Pułkownik
  • I WANT TO BREAK FREE !
kmm101 napisał:
Larala masz kartę z Orange? Mi też dzisiaj wysłali zapytanie czy mogą mi przysyłać SMS-y konkursowe i patrze drugi SMS:Od tej pory każdy SMS konkursowy będzie pobierał opłatę w wysokości 4.92zł. Napisałem im "loteria koniec" i nie wysyłają.

No mam kartę z Orange, a SMS są z numeru 6044 (chyba).

Odp: Nie chciane SMS 1 rok, 10 mies. temu #15

• kmm101
  • Sierżant
  • Punkty: 17
Larala napisał:
kmm101 napisał:

No mam kartę z Orange, a SMS są z numeru 6044 (chyba).

To spróbuj im napisać "stop loteria" albo "loteria koniec"
Jak nie zadziała, to już nic nie zdziałam.Chyba, że wejdziesz na ich stronę i przeczytasz regulamin.

EDIT: Przypomniało mi się: po tym, jak im napiszesz, że nie chcesz brać udziału w loterii musisz odczekać ok.3 do 5 minut. Dopiero wtedy wysyłają wiadomość, że już nie bierzesz udziału w loterii.

Ostatnio zmieniany: 1 rok, 10 mies. temu przez kmm101.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.68 sekundy

Na forum

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi J!g5aw Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Kamper Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Makaveli Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi lipharDYT Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić ultra-fast . Nie zapomnij o zyczeniach!

Adrian77 będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

Death97 będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

K5785B będzie obchodzić urodziny za 3 dni!