Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Dźwięk z Gameplayów i czym nagrywać gameplay?

Dźwięk z Gameplayów i czym nagrywać gameplay? 1 rok, 3 mies. temu #1

• CptW00DS
  • Zablokowany
  • Shoot|in Put|in
Witam! Mam takie pytanko, jak oni robią te wszystkie gamepleye z takim dobrym dźwiękiem z gry BO. Ja dzisiaj nałożyłem słuchawki na kamere xD ale jeszcze coś w tym dźwięku brakuje. Może mikrofon do kamery i potem mikrofon do słuchawek? Czy lepiej kupić jakąś PVR? Czy moglibyście mi pomóc z tym?
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 3 mies. temu przez CptW00DS.

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #2

• Lolied
  • Szeregowy
  • Bez ekscentryzmu niemożliwy byłby postęp.
  • Punkty: 1
Zakładam że nagrywasz Fraps'em. Jeśli tak, to w programie jest opcja nagrywania obrazu z gry razem z dźwiękiem.
Seite-wa koto-o shisonjiru

Tylko ci, którzy się spieszą popełniają błędy.

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #3

• matiwawa
  • Specjalista
  • Punkty: 3
Po co Ci kamera? Jak kolega wyżej napisał FRAPS. Jeśli masz kartę Realteka to w jej opcjach w zakładce "Mikser" przy "Nagrywaniu" wyciszasz wszystko poza stereo mix.
A jeśli chodzi o konsolę, to kamera jest fatalnym pomysłem. Jeśli Ci zależy to lepiej kupić nagrywarkę z dyskiem. Zakładając jednak, że nagrywarka nie jest osiągalna, a kamera jest dobra, to ustaw ją na wysokości telewizora, postaraj się o możliwie najmniejszy zoom, co do dźwięków - zwiększ głośność telewizora, raczej innej opcji nie ma.

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #4

• CptW00DS
  • Zablokowany
  • Shoot|in Put|in
Lolied napisał:
Zakładam że nagrywasz Fraps'em. Jeśli tak, to w programie jest opcja nagrywania obrazu z gry razem z dźwiękiem.

Raczej TV nagrywam z kamery na stojaku ;P

matiwawa napisał:
Jeśli Ci zależy to lepiej kupić nagrywarkę z dyskiem.

No dobra, więc jak oni to by robili nagrywarką np. jakiś filmik z komentarzem. Na youtube ścieżkę z tym ich głosem? To też by musieli mieć dźwięk gry. Po za tym czasem słyszę:
"Hey guys, I've got my new camera"
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 3 mies. temu przez CptW00DS.

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #5

• matiwawa
  • Specjalista
Headset. Masz Xbox360, więc chyba dostałeś taki w komplecie? Jeśli nie to headset do X360 kosztuje na allegro coś w przedziale 30-200 zł, po prostu wybierz któryś. Innej możliwości raczej nie ma. Nie wiem jak jest w sklepach, nie wiem czy z X'em działają zwykłe headsety USB. Niektórzy nagrywają kamerą, ale już chyba taniej jest kupić nagrywarkę HD, oferującą najwyższą możliwą jakość obrazu.

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #6

• CptW00DS
  • Zablokowany
  • Shoot|in Put|in
Ale jak podłączasz słuchawki do xboxa żeby gadać to na TV tego nie ma tylko słychać ich gadanie na moich słuchawkach, a moje na ich. Więc bezsensu, bo pokazuje się tylko że coś gadam ale nie słychać to na TV. I to nie jest wada TV, bo mam dwa telewizory i na obydwóch nie słychać

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #7

• matiwawa
  • Specjalista
Z drugiej strony wiele osób nie robi live'a tylko później nagrywa swój głos. Ale czy jest jakaś inna opcja? Nie wydaje mi się, może po prostu nagrywarka rejestruje wszystko łącznie z Twoim głosem.

Odp: Dźwięk z Gameplayów 1 rok, 3 mies. temu #8

• CptW00DS
  • Zablokowany
  • Shoot|in Put|in
Albo może w nagrywarce jest wejście na mikrofon żeby zarejestrować ten swój głos, w co wątpię
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.46 sekundy

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

Więcej postów »

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi Shey Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi kris1194 Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić chojrak888 . Nie zapomnij o zyczeniach!

blaseandladygaga będzie obchodzić urodziny za 3 dni!

0_Pitu_Pitu_! będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

Marcin Mariusz Doliński będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

Ninja Pr0 będzie obchodzić urodziny za 5 dni!

Xenny będzie obchodzić urodziny za 5 dni!