Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Sony vegas i renderowanie

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #1

• 11.09.2010
  • Sierżant
  • Pukty: 28
Witam. Moze nie ten dzial ale to forum mi juz wiele razy pomoglo, moze bedzie tak i tym razem. Otoz mam nastepujacy problem: po pozlaczaniu wcinkow z qs'ami z BO i obrobce filmu jak wiemy trzeba zrenderowac film. No i tu sie pojawia problem, po zrenderowaniu widoczne sa tylko napisy przedstawiajace film ( robione przezemnie), filmu niestety niewidac ;/ prosze o pomoc. Moze cos nieswiadomie zaznaczylem/ odznaczylem, wlaczylem/wylaczylem (calkiem mozliwe bo sie bawilem ostatnio tym programem gdyz jestem nowy i chce go ogarnac).

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #2

• Cobra
  • Sierżant
  • Pukty: 8
Musisz zaznaczyć cały film tymi strzałkami co pokazane są na screenie. Pewnie zaznaczyłeś tylko kawałek i tyle ci nagrało. To co zaznaczyłem na czerwono musisz przesunąć i zaznaczyć cały film:
img690.imageshack.us/img690/8357/beznazwyer.png

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #3

• 11.09.2010
  • Sierżant
niestety to nie to... juz tego probowalem

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #4

• Qbas
  • Kapral
  • Pukty: 5
Zapisz gotowy filmik, wyłącz i włącz sony vegas wtedy daj Render As:

Pod render as mam ustawienia następujące:

Wmv - format pliku
8 mbps Hd 1080-30p Video

Na samym dole zaznaczone haczykiem mam tylko: "Save project markers in media file"

Nie pisz o czym chciałeś nagrywać bo to niepotrzebne info, mógłbyś natomiast napisać jaką wersję Sony Vegas posiadasz.

Jeszcze jedno pytanie: Jak długo renderuje Ci się filmik i jakiej długości jest przed i po?

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #5

• 11.09.2010
  • Sierżant
Qbas to tez niedziala, warto dodac ze podczas renderowania (poza napisami na poczatku i jednego rodzaju plynnego przechodzenia sceny) nic niewidac. Mam Vegas Pro 8.0, film sie renderuje okolo 42 sek. a odtwarzanie (bez obrazu bo go niezapisuje) trwa 10 sek (przed i po). Prosze o dalsze wskazowki.

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #6

• liptox
  • Major
  • Parodia to wyraz intelektualnej bezradności
  • Pukty: 86
moja wskazówka reinstal albo pobierz SV 9.0
mam ta wersje i jest lepsza
R.I.P Call Of Duty !New King Has Come.

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #7

• Qbas
  • Kapral
  • Pukty: 5
Dokładnie, sprawdź na innej wersji Sony Vegas, jeśli dalej błąd będzie występował to już będzie coś dziwnego. Ja Ci polecam 7.0. Poza tym jeśli film się renderuje 42 sekundy to zrenderował Ci początek filmu. Moje 6 minutowe filmiki renderują się po pół godziny jak nie więcej.

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #8

• 11.09.2010
  • Sierżant
reinstal nie pomogl, nadeslijcie kilka linkow do 7 i 9 vegasa

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #9

Moje 6 minutowe filmiki renderują się po pół godziny jak nie więcej.

One się nie tylko renderują ale zapewne jeszcze kompresują np. do mp4 itp. Renderowanie jest momentalne w porównaniu do kompresowania. Jeśli nie kompresowałeś automatycznie co wynika z twoich "42 sekund" to musisz to jeszcze skompresować, nie przejmuj się tym że przy odtwarzaniu jest czarny ekran bo po prostu komp renderuje film na bieżąco przy odtwarzaniu i nie wyraba. BTW. ile zajmuje po renderowaniu ? I jaka jest długość filmu, całej ścieżki w Vegasie i ile FPS ? Najlepiej jest wyrenderować i skompresować VirtualDub'em kodekiem X264 do formatu .mkv z bitrate ustawionym na 10000. Mam nadzieję, że pomogłem. Sam się uczę korzystać tak więc mogłem popełnić jakieś błędy.

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #10

• 11.09.2010
  • Sierżant
niepomogles bo jak nie zrenderuje w sony vegasie to nie da sie zapisac filmu w formacie ktory jest obslugiwany przez virtualduba ;/

Sony vegas i renderowanie 1 rok, 3 mies. temu #11

Jak się nie da ? Wszystko się da, sam ostatnio tak robiłem, renderowałem w Vegasie, a potem kompresowałem VirtualDub'em. Tylko trzeba mieć dużo miejsca na dysku gdyż wyrenderowany 5 min film to około 40 GB lub więcej, zależy od FPS.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, Modzian, Err0r
Wygenerowano w 0.46 sekundy

Facebook Slide Likebox

Na forum

Więcej postów »

Komentarze

No posts to display.

Urodziny

Dziś urodziny obchodzi 7ami| Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Kondiash Złóż mu życzenia!

Dziś urodziny obchodzi Wojak 32 Złóż mu życzenia!

Jutro urodziny będzie obchodzić Kampa . Nie zapomnij o zyczeniach!

Jutro urodziny będzie obchodzić Scyzoryk . Nie zapomnij o zyczeniach!

Czocher będzie obchodzić urodziny za 2 dni!

ACRfan będzie obchodzić urodziny za 4 dni!

Yowneas123 będzie obchodzić urodziny za 4 dni!