Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: 2012 jedna wielka pomyłka!

2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 20:14 #1

• bioshock
  • Generał brygady
  • History is building by a victours!
  • Punkty: 86
Chyba wszyscy słyszeli o 3 przepowiedni fatimskiej która mówi że 2012 w grudniu nastąpi koniec świata (ja oczywiście w to nie wierze ale pewnym być na 100% nigdy nie można). Naukowcy odkryli że kalendaż majów został źle zinterpretowany i błędnie odczytany, udało im się ustalić na jego podstawie że prawdziwa data końca śwaita to 2116 czyli żekomy koniec świata ma nastąpić za 104 lata, więc ci co w ten absurd wieżą niech się nie boją bo raczej nikt z nas nie dożyje tego okresu .

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 20:36 #2

Taa czytając różne bzdetne wiadomości, newsy itp. to koniec świata jest co miesiąc ew. co rok

PS a w 2015 powiedzą że sie pomylili i będzie 2020 itd.
Ostatnio zmieniany: 23/03/2011 20:38 przez xavi emperor.

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 20:42 #3

• jaby
  • Kapral
  • canadian.
  • Punkty: 24
nagle niemieccy uczeni odkryli że koniec świata nastąpi nieco dłużej, masz ci los a już się cieszyłem ... mnie się wydaje że po prostu cały ten koniec świata który rzekomo miał nastąpić w 2012 mógł wymknąć się z pod kontroli... mogą być 2 wyjaśnienia tych informacji (przynajmniej ja mam taką opinię), media muszą mieć coś ciekawego do opowiadania lub starają się uspokoić ludności żeby nikt kto nadto wierzy w takie pierdoły nic głupiego nie robił, co gorsza znajdą się zjednoczone rzecze fanatyków i tego dnia wyjdą i zaczną demolować, panikować lub robić inne cuda dlatego trzeba ich jakoś uspokoić ... ja dla mnie to wszystko pic tak jak i z końcem świata i z tym że ma to nastąpić za 104 lata

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 20:52 #4

• Larala
  • Porucznik
  • Punkty: 60
Nam w budzie ksiądz to powiedział prawie to samo(tyle że rok temu :/ ). Według tego księdze. 2012(według kalendarza majów) już był. Tylko nasz kalendarz jest o kilka lat do tyłu...
"Największym fanem artysty, jest jego najskromniejszy fan".
FAMAS w Black Ops jest dla neo i noobów.

R.I.P X360, new king in coming on CoD(PS3).

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 21:12 #5

• Deagle
  • Generał brygady
  • Punkty: 90
Ja słyszałem już wiele końców świata...że jest za miesiąc,rok za dwa...nawet był wczoraj...niestety codziennie budzę się rano i jestem rozczarowany...nic się nie stało.

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 21:14 #6

• Jankess.
  • Specjalista
  • Jeśli piszesz, pisz to z głową...
1996 koniec świata, 2001 koniec świata, 2007 koniec świata, 2012 MATKO KONIEC ŚWIATA!, 26782 Koniec świata -.-

Zgadujmy i zgadujmy, i zgadujmy, i sobie całe życie mózg będziemy faszerować fenoloftaleiną
Życie jest jak papier toaletowy, podcierasz sobie nim ciągle du**, a tu patrzysz i już go nie masz...

Jeśli pomogłem bądź tak miły i wciśnij DZIĘKUJE!

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 21:25 #7

• sknich
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
  • Punkty: 3
Koniec świata za jakieś 5mld lat bo tyle paliwa zostało słońcu mniej więcej, koniec ludzkości to kwestia debila z kodami do głowic nuklearnych na przykład a koniec indywidualny to kwestia np. wylewu,zawału, kiepskich hamulców etc. Jedno jest pewne. Koniec na pewno będzie ale nie ma chyba sensu roztrząsać tego aktualnie
Wojny zaczynają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz.

— Niccolò Machiavelli

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 21:59 #8

• Infernal
  • Szeregowy
  • Mózg - tyle wymagam od rozmówcy
  • Punkty: 35
Świat się nie skończy, co najwyżej człowiek. Kiedyś i tak umrę, może w 2012, może w 2079, a może jutro. Po co mam się tym przejmować? Co będzie to będzie i póki co zamierzam cieszyć się życiem.
Co do tych wszystkich teorii to jedynym faktycznym zagrożeniem może być przebiegunowanie Ziemi i w skutek tego drastyczne zmiany w klimacie (tutaj bez ofiar się nie obędzie). Tak czy siak nie interesuje mnie to, bo dla mnie koniec świata to po prostu kaput, nie ważne czy sam czy w towarzystwie reszty ludzkości.
Siedem grzechów społecznych: polityka bez zasad, bogactwo bez pracy, przyjemność bez sumienia, wiedza bez osobowości, handel bez moralności, nauka bez człowieczeństwa i wiara bez poświęcenia. - Mohandas Karamchand Gandhi

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 22:30 #9

• liptox
  • Major
  • Lubie placki !
  • Punkty: 64
Co dla nie których końcem świata byłaby wiadomość że MW3 nigdy nie ujrzy światła dziennego.
R.I.P Call Of Duty !New King Has Come.

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 22:30 #10

• bioshock
  • Generał brygady
Ja też sądze że to pic na wode, może i coś w tym jest, nawet ci naukowcy sądzą że w 2012 będzie bardzo wysoka aktywność słońca i spowoduje na ziemi przebiegunowanie, u mnie w szkole parę osób twierdzi że te tsunami,trzęsienia i inne katastrofy to znaki ja ich wyśmiałem i tłumaczyłem że tsunami i trzęsienia są od zawsze i zawsze będą, a jedna z tych osób palneła że śmierć Kaczyńskiego to znak, to go wyśmiałem szyderczym śmiechem, przecież Kaczyński to też był człowiek co z tego że prezydent jeden z 7 milriardów ludzi i każdy może zginąć w każdej chwili. Jakiś tam kaznodzieja z USA twierdzi że odszyfrował biblię i tam piszę że 21 maja 2011 roku będzie sąd ostateczny xD(akurat wtedy kiedy mam bieżmowanie i jest KSW 16) i że 200 mln ludzi odrazu zostanie zbawionych a reszta będzie cierpieć do 11 Lisotopada za grzechy to sie jeszcze może na Modern Warfare 3 i BF 3 załapiemy . Ja pamiętam jak mówili że w 2000 r będzie koniec, wszyscy się pożegnali i wgl. a tu PAC! mineło już 11 lat i nic. W sumie taka apokalipsa może być w każdej chwili np. w ziemie walnie meteoryt albo wybuchnie wulkan w yellow stone i po nas jest jeszcze taka możliwość że wybuchnie wojna, najperw będzie konfilkt 2 krajów potem jeden wstawi sie za drugi i puszczą atomówki i koniec i będzie tak jak powiedział mój dziadek zacznie się w Libi a skończy na Poslce xD. Nie wiem jak będzie z osobami wieżącymi w reinkarnację jeżeli np. by istaniała reinkarnacja (ja w to nie wieżę jestem katolikiem) to jeśli cała ludzkość by wymarła to jak by się ludzie reinkarnowali chyba jako UFO , ale w sumie widziałem w programie na tvp 2 "niewiarygodne" czy jakość tak, było o tym że w bibli jest wspominka o reinkarnacji i istnieje taka hipnoza, pod wpływem której osoba przypomina sobie poprzednie życie (coś jak animus z ac ).

@UP:
Nie offtopuj.

@Skinich:
Ostatnio widziałem na Discavery że jest taka teoria iż słońce się regeneruje, i nigdy nie zgaśnie no chyba że pochłonie naszą planetkę bo co rok ono rośnie o ileś tam mikro milimetrów czy coś nie wiem nawet o ile ale rośnie i za parę mld lat pochłonie ziemie.

Ostatnio zmieniany: 23/03/2011 22:51 przez bioshock.

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 23:07 #11

• NoShadow
  • Szeregowy Pierwszej Klasy
@UP
Moim zdaniem te 2 teorie o "kamieniach" z nieba i wulkanie yellow stone to bujda.Sądzę,że nie ma takiej prędkości, ani siły aby w ciągu 1 dnia "kamień" wpadł na ziemie bez jakiej kolwiek informacji dla nas.O ile wiem meteory w pasie planetoid,między marsem,a jowiszem nie są w stanie tak szybko do nas dotrzeć,więc w ciągu 1 dnia nas nie zabije ;P Co do yellow stone może nas zabić,ale nie w ciągu 1 dnia nim by się to wszystko "obudziło" na 100% i wybuchło moglibyśmy,też poczekać kawałek czasu
Sory za błedy jesli są. Pozdro!

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 23/03/2011 23:24 #12

• bioshock
  • Generał brygady
No tak, wiem przecież, ale meteor jak wielkość bloku jak by wpadł do oceanu to by wywołało tsunami które by zalało cały świat, jak by wybuchł wulkan w yellow stone toby lawa zalała USA i chmura pyłu zasłoniła by całą ziemię nie docierały by do nas promienie słońca po paru dniach i by zaczeła gwałtownie spadać temp. nic by nie rosło i byśmy umarli po jakimś czasie z zimna i głodu, te wszystkie zagrożenia są realne, nie zapminajmy o tych powołanych przez nas ludzi czyli, globalne ocieplenie które może roztpoić lodowiec a ten by nas zalał itd. nie zapminajmy też o możliwości przebiegunowania.

Wiem, wiem dużo błędów ale jest wpół do 12 i już nie ogarniam xd bo zmęczony jestem.

Ostatnio zmieniany: 23/03/2011 23:26 przez bioshock.

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! 24/03/2011 00:05 #13

• Gandi
  • Porucznik
  • Bez PituPitu...
  • Punkty: 100
Na discovery leciał program i tam naukowcy z całego świata zgodzili się z tym, że w 2036 na orbitę Ziemi wleci meteoryt 2x większy od tego co zabił dinozaury. w 2016 roku będzie najbliżej ziemi i wtedy więcej się dowiemy. Co do końca świata w 2012 to nawet lepiej aby był bo Euro zapowiada się żałośnie no i my jako gospodarze...

"I am the shadow and the smoke in your eyes
I am the ghost that hides in the night..."

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! Wczoraj 08:02 #14

• Kamper
  • Kapral
  • Punkty: 34
Jest wiele opcji końca świata.
Pierwsza to jest ta, że ludzie sami mogą do tego doprowadzić wojnami i różnymi innymi sprawami.
Po drugie jest opcja kataklizmów, czyli wiadomo trzęsienia, tsunami, wybuchy wulkanów itp. Gdzieś słyszałem/czytałem/widziałem, że koniec świata można mniej więcej "zobaczyć". Mówili o tym , że im więcej na świecie zdarzają się kataklizmy tym bardziej jest prawdopodobne, że koniec się zbliża.
Zobaczcie sami mamy dopiero marzec, a na świecie już tyle się dzieje.
Zamieszki w Egipcie, teraz sprawa z Libią, katastrofa w Japonii. Co będzie za powiedzmy pół roku?

Okey może i mówię jak jakiś opętany i przypowiadam przyszłość, ale tak na prawdę nie wierzę w "Zagładę ludzkości"

A co do tych majów, widziałem na Discovery, że ten ich cały kalendarz się skończy....i zacznie się pd nowa, więc nie ma powodów no paniki.

cheaters, campers, tubers...all must die!

Odp: 2012 jedna wielka pomyłka! Wczoraj 14:12 #15

• Gandi
  • Porucznik
  • Bez PituPitu...
  • Punkty: 100
@kamper
Nikt tu nie panikuje lol xD

Nie wiem czy wiecie ale kalendarz majów skończył się już chyba 3 lub 4 razy ;P.
Jak mówi kamper - skończy się w 2012 i w 2012 się zacznie nowy ;P.

Co do sytuacji w Libi to jest zagrożenie III wojny światowej (jak wiecie NATO wkroczyło do akcji) :/.

"I am the shadow and the smoke in your eyes
I am the ghost that hides in the night..."
Ostatnio zmieniany: Wczoraj 14:13 przez Gandi.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.64 sekundy

ActionGames.pl

• Crysis 2 - problemy z kluczami do multiplayera. Patch w drodze.
  • [Wideo] Liniowa nieliniowość w Deus Ex: Human Revolution
  • Operation Flashpoint: Red River - lista osiągnięć i trofeów
  • [WIDEO] Tak pracował "Fisz" przy dubbingu Crysis'a 2
  • Przesunięte premiery Splinter Cell'a oraz Twierdzy 3

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

Najwięcej Podziękowań
Deagle 32
Grrrr 26