Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Co z Sandy Bridge?

Co z Sandy Bridge? 03/03/2011 22:14 #1

• kmm101
  • Kapral
  • Punkty: 12
Pytanie kieruję głównie do Martuma, bo jest specem od hardware na forum, więc można już zamawiać płyty główne pod Sandy Bridge? Czy trzeba czekać?

Odp: Co z Sandy Bridge? 03/03/2011 22:21 #2

• Martum
  • Generał brygady
  • Jestem ALFA I ROMEA
  • Punkty: 35
Wszystko sie przedłuża i dokładnie nikt nie wie jaka jest rewizja płyt w sklepach. Czy nowa czy nadal mają te pierwsze

ALE !

Usterka płyt z sandy bridge dotyczy tylko interfejsu SATA II ,a SATA II juz nie używamy.
Płyty sandy maja SATA III i to do niego wszytko sie podłącza ,a przecież SATA III jest w pełni sprawne.
Ponadto sprawa jest trochę rozdmuchana. Nie ma reguły na psucie SATA II. Moze sie zepsuć za rok , za miesiąc albo nigdy.
I nie zepsuje sie ,ale osłabnie. Myślę ze nie warto juz czekać na w pełni sprawne sandy brdge tylko brac.

Tak wiec niech te SATA II sobie gniją bo i tak będziecie uzywac SATA III

A być może są juz płyty w nowej rewizji.
Jutro wyśle maile do sklepów w których składam jakie mają płyty. Nowe czy "stare" rewizje
Ostatnio zmieniany: 03/03/2011 22:22 przez Martum.

Odp: Co z Sandy Bridge? Dzisiaj 14:22 #3

• Modzian
  • Kapral
  • Majster
  • Punkty: 5
Wychodzi na to, że nie ma co cudować tylko brać.
Nawet jeżeli są to płyty z 'problemami' sata2 to i tak będziemy używać sata 3, bo nowsze i lepsze. Więc problem ten, nas dotyczyć nie będzie.
Prawdopodobieństwo tego, że sklepy pokroju esc.pl trzymają stare rewizje i wpychają je każdemu jest chyba raczej mała bo zapewne już sie wysprzedały.
Z ciekawości dzisiaj zagadam do znajomego z alsena, i napisze na forumie
Pomogłem? Wciśnij "Dziękuje" !

Pisz sensowne posty, nie stawiaj rażących byków, wyrażaj sie składnie i pełnym zdaniem!
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.25 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań

NajwięcejPodziękowań
BlackRose28
Deagle20