Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Najlepszy RTS.

Najlepszy RTS. 11/04/2010 18:28 #1

Jaki jest według was najlepszy RTS???
Ja zastanawiam się czy World in Conflict czy Company of Heroes.
Wy jak uważacie?

Najlepszy RTS. 11/04/2010 21:34 #2

• Error06
  • Sierżant
niegrałem w Company of Heroes ale grałem w World In Conflict i powiem ze to genialna gra ładna grafika i dobry dubbing

Najlepszy RTS. 12/04/2010 00:40 #3

Ja mam obie gry i nie potrafię ocenic.
CoH jest bardziej brutalny, mamy tam bazy, ulepszenia, fajne jednostki (lubie niemieckie czołgi ) oraz dłuższego singla (nie tylko że kampania jest dłuższa to jeszcze w CoH mają potyczki a WiC nie ma co jest dużym minusem gry.
Jednak to jak wygląda CoH po dodaniu przynajmniej jednego dodatku to katastrofa.
Po usuwali 2 ciężkie czołgi dla USA i wermachtu (teraz tylko jeden jest dostępny), trzeba czekac godzinami na konieczne aktualizacje (jeżeli nie ściągniesz ich wszystkich gra ci nie odpali, NAWET W SINGLU CO JEST ABSURDEM).
Równierz limit jednostek jest bardzo wnerwiający, możliwych jednostek jest za mało.
World in Conflict jest zupełnie inny, chociaż bardzo brakuje trybu potyczek i dłuższej kampani, gra jest naprawdę wciągająca. Zniszczenie świata jest o niebo lepsze niż w CoH (tylko te leciutkie wraki pojazdów są nierealistyczne) chociarz mapy są kilka razy więcej.
Fabuła kampani jest też całkiem dobra czy wręcz cudowna (to że twórcy dali początek gry 4 miesiące po wybuchu wojny sprawia że fabuła przypomina świetny film, albo desperacka obrona Casde Falls (nie wiem jak się dokładnie piszę nazwę tego miasteczka) kończąca się atakiem nuklearnym.
W CoH czujemy brutalnośc wojny a WiC samą wojnę.
Niestety w kwesti dodatków to WiC wypada tragicznie.
Chociarz z dodatkami CoHa idą za przeproszeniem j***ne poprawki to w dwóch dodatkach mamy 26 nowych misji do 15 z orginału, sporo nowych map, dwie nowe frakcje oraz nowe jednostki.
A co nam daje Soviet assault. 6 marnych misji do 14 z orginału ORAZ TYLKO 2 NOWE MAPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
4 pozostałe już były wcześniej dodane przez internet lub razem z orginałem.
Równierz nie mamy nowych jednostek (a mogli dac np. t-72, to niezrozumiałe dlaczego nie dali tych czołgów), ani nowej frakcji czyli chińczyków.
Soviet assault bardzo ciężko nazwac dodatkiem.
Jeszcze w ostatniej misji rosyjskiej mamy dziwaczną sytuacje.
Na autostradzie widac znaki że Seattle jest na dole mapy, zas gdy spojrzymy w górę mapy zobaczymy wieżowce w mieście i wieżę Space Needle (czyli miasto Seatlle).
Jest to pokaze jak żałośnie robili dodatek.
Mam wielką nadzieję że jeśli zrobią kiedyś WiC2 to dadzą takie rzeczy jak t-72, chińczyków oraz dłuższego singla.
Osobiście nie wiem którą grę wolę obie mają wielkie plusy i wielkie minusy.

Najlepszy RTS. 14/04/2010 22:48 #4

I tu zależy bo CoH jest super (inaczej nie umiem tego określić) a w world in conflict nie grałem więc nie powiem która jest lepsza
Najlepszy jest Blitzkrieg 2!!!
Blood's flavor is so metallic, it's smell makes me go phrenetic...
Textures that I find in you is a thick viscous glue...
Like, some nights I become so keen, with all I touch and all I see...
There's a iron smell of blood in the air, and now I see it everywhere...

I've been waiting for someone to find me and become apart of me...
I've been waiting for you to come here and kill me and set me

Najlepszy RTS. 15/04/2010 17:27 #5

Co takiego ma Blitzkrieg???
Mam go ale dla mnie nic wyjątkowego.

Najlepszy RTS. 15/04/2010 17:54 #6

World in conflict fajna gierka.
Company of Heroes ten klimacik.

Proponuję ci też codename panzers

Najlepszy RTS. 15/04/2010 20:26 #7

• osa1942
  • Kapral
Witam, wg mnie najlepszym RTS w jaki grałem jest Faces of War a także poprzednik Soldiers Heroes of World War 2 i kontynuacja Men of War. Ale mimo to że MoW jest najnowszą z tych gier to i tak nie przebije MoW-a. Jeżeli by się ktoś skusił spiracić/ kupić to prosze o napisanie na PW. Chętnie zagram.Aha bardzo fajny mod do tej gry
:Ryan's Mod ww2.game4.0a

Pozdrawiam Oskar

Najlepszy RTS. 10/08/2010 10:40 #8

• readher
  • Sierżant
  • Punkty: 31
STARCRAFT BROOD WAR I STARCRAFT II

Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik, Grrrr
Wygenerowano w 0.30 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum