Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: PROBLEM z zaproszeniami.

PROBLEM z zaproszeniami. 03/01/2011 22:30 #1

• Adrian77
  • Sierżant pierwszej klasy
  • We are THE BLUES and f**k the rules!
Nie znalazłem rozwiązania na forum,więc pytam... Grając w BO nawet wtedy,gdy jest ktoś z moich znajomych nie jest wyświetlona opcja ZAPROŚ. Jedynie można DOŁĄCZYĆ. W MW2 nie było z tym żadnego problemu... O co kaman? (gram na PC)

PROBLEM z zaproszeniami. 03/01/2011 22:37 #2

• Gandi
  • Porucznik
  • Bez PituPitu...
  • Punkty: 103
Opcja ZAPROŚ działa Tylko na tych co mają włączone Black Ops Multiplayer.
Podczas gry dajesz ESC ------> Znajomi------> Wybierasz znajomego i dajesz zaproś, potem ten kolo klika F10 i gotowe.
Czasami się zdarza, że F10 nie działa, wtedy najlepiej wyłączyć Steama i będzie działał, jeśli nie działa nadal to innym sposobem jest wejście w
DYSK NA KTÓRYM MASZ ZAINSTALOWANĄ GRĘ (STEAM) -----> PROGRAM FILES ------> STEAM -----> STEAMMAPS -----> COMMON ----> COD BO -----> PLAYERS. Wchodzisz w players i usuwasz plik config_mp.
Wchodząc do gry dany config Ci się pojawia i można grać spokojnie.
Pomaga, sam sprawdzałem.
Dla pewności trzeba zrobić kopię config_mp i wtedy usunąć.

"I am the shadow and the smoke in your eyes
I am the ghost that hides in the night..."

PROBLEM z zaproszeniami. 03/01/2011 22:38 #3

• Eminem2345
  • Specjalista
  • Kamil
  • Punkty: 33
Adrian77 napisał:
Nie znalazłem rozwiązania na forum,więc pytam... Grając w BO nawet wtedy,gdy jest ktoś z moich znajomych nie jest wyświetlona opcja ZAPROŚ. Jedynie można DOŁĄCZYĆ. W MW2 nie było z tym żadnego problemu... O co kaman? (gram na PC)

Po 1. Włącz gre i spróboj zapraszać ludzi gdy jesteś w lobby drużyny.
Po 2. Spróboj przełączyć między prywatnościamy zespołu czyli "Tylko zaproszenia , zamknięty,otwarty" ja miałem taki sam problem na Xboxie jak ustawiłem zamknięty to nawet zaproszeń nie mogłem do nikogo wysłać.
Po 3. Jeżeli chcesz zapraszać na serwer - może pełny?

Scharakteryzuj swój problem to spróboje stanąć na rękach by Ci pomóc

PROBLEM z zaproszeniami. 03/01/2011 22:49 #4

• Adrian77
Eminem2345 napisał:
o 3. Jeżeli chcesz zapraszać na serwer - może pełny?

Wybieram opcję PRYWATNY MECZ,ustawiam wszystkie opcje po swojemu (kumpel w tym czasie czeka z włączoną grą,ale nie grając). Po ustawieniu wszystkiego wybieram ZNAJOMI. Jest opis Blue Howard (jego nick) ONLINE,klikam na jego kartę COD i nie ma opcji ZAPROŚ. Klikając dwukrotnie otwiera się jego karta,ale opcja ZAPROŚ jest ciemna i niedostępna. Jedynie mogę zacząć grę i gdy jestem już na mapie,to kumpel wybiera DOŁĄCZ. Ufff

PROBLEM z zaproszeniami. 03/01/2011 23:09 #5

• tofikowski
  • Newsman
  • Punkty: 108
Adrian77 napisał:

W MW2 miałeś lobby, a w Black Ops jest ono tylko w Trybie Zombie. Dlatego nie działa tak, jak w MW2.
Jednym sposobem na dołączanie jest, ta metoda co opisałeś. Tylko w trakcie meczu.
Szanuj tofik'a tego, bo możesz mieć gorszego.

PROBLEM z zaproszeniami. 04/01/2011 09:58 #6

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 23
tofikowski napisał:
Jednym sposobem na dołączanie jest,  ta metoda co opisałeś. Tylko w trakcie meczu.

[justify]Nie wiem jak na konsolach ale na PC można do kogoś dołączyć poprzez wyszukiwarkę serwerów, jest tam zakładka 'Znajomi'. Wystarczy odpowiednio ustawić filtr i sprawdzić w Info serwera, który z naszych znajomych gra na danym serwerze. Co do zapraszania znajomych do gry to działa to tylko wtedy gdy jesteśmy na serwerze, a nie w jego ustawieniach. Serwer może być pełen a i tak możemy wysłać zaproszenie. Ameryki raczej nie odkryłem [/justify]

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)

PROBLEM z zaproszeniami. 04/01/2011 12:08 #7

• tofikowski
  • Newsman
  • Punkty: 108
Markutez napisał:
[justify]Nie wiem jak na konsolach ale na PC można do kogoś dołączyć poprzez wyszukiwarkę serwerów, jest tam zakładka 'Znajomi'. Wystarczy odpowiednio ustawić filtr i sprawdzić w Info serwera, który z naszych znajomych gra na danym serwerze. Co do zapraszania znajomych do gry to działa to tylko wtedy gdy jesteśmy na serwerze, a nie w jego ustawieniach. Serwer może być pełen a i tak możemy wysłać zaproszenie. Ameryki raczej nie odkryłem [/justify]

Ale nie wziąłeś pod uwagę tego, że przez zakładkę często wywala przy dołączaniu "Utrata połączenia z hostem" (z niewiadomych przyczyn). Więc jedynym w 95%% działającym sposobem jest zapraszanie (wysyłanie zaproszenia), już w meczu.
Te 5%, to niemożność dołączenia do kolegi, gdy zaprosi na prywata.

EDIT:
@DOWN - I to właśnie, nie problemy z NAT'em.
Szanuj tofik'a tego, bo możesz mieć gorszego.

PROBLEM z zaproszeniami. 04/01/2011 12:26 #8

• Markutez
  • Major
  • Mowa jest srebrem, a milczenie owiec...
  • Punkty: 23
tofikowski napisał:
le nie wziąłeś pod uwagę tego, że przez zakładkę często wywala przy dołączaniu "Utrata połączenia z hostem" (z niewiadomych przyczyn). Więc jedynym w 95%% działającym sposobem jest zapraszanie (wysyłanie zaproszenia), już meczu.
Te 5%, to niemożność dołączenia do kolegi, gdy zaprosi na prywata.

[justify]Pewnie te problemy z połączeniem są spowodowane zamkniętym NAT'em ale to już inna historia. Było maglowane wiele razy.[/justify]

(Phenom II Quad-Core 945 + Noctua NH-D14; Gigabyte GA-MA790XT-UD4P; Sapphire Radeon HD 5870 1GB; Patriot DDR3 8GB 1333MHz; SB X-Fi Xtreme Gamer; Windows 7 64-bit)

PROBLEM z zaproszeniami. 05/01/2011 18:14 #9

• Adrian77
tofikowski napisał:
W MW2 miałeś lobby, a w Black Ops jest ono tylko w Trybie Zombie. Dlatego nie działa tak, jak w MW2.
Jednym sposobem na dołączanie jest, ta metoda co opisałeś. Tylko w trakcie meczu.

Krótko,zwięźle i na temat. Faktycznie - opcja ZAPROŚ aktywna jest tylko po rozpoczęciu meczu. Przed jego rozpoczęciem nie da się nikomu wysłać zaproszenia. Dzięki WSZYSTKIM za pomoc. Można zamknąć.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.31 sekundy

ActionGames.pl

• Pierwsze DLC dla Portal 2 za darmo!
  • Oficjalne zawiadomienie Sony o awarii PSN dla polskich użytkowników
  • "Absolution" to naprawdę nowy Hitman
  • Pierwszy gameplay z L.A. Noire
  • Patch dla Crysis 2 na PC w przyszłym tygodniu

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery