Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Szkolenia - błąd w ilości botów

Szkolenia - błąd w ilości botów Wczoraj 19:20 #1

• Gandi
  • Porucznik
  • Bez PituPitu...
  • Punkty: 99
Siemka. Mam taki mały problem, a mianowicie chcę pograć sobie w szkolenie bo to fajne jest ^^. Kiedy daję Graj---> Szkolenie-----> Edytuj opcję gry i ustawiam sobie, że ja sam na 9 przeciwników, następnie daję rozpocznij grę no i mnie wczytuje.
Po wczytaniu daję tab i jest tylko jeden przeciwnik, a nie 9 jak chciałem. Próbowałem zmienić ustawienia, grzebałem i grzebałem no i nic, cały czas to samo. Daję 9 vs 9 to i tak wczytuje mnie i jednego tylko bota ^^.

Ktoś zna przyczynę tegoż oto błędu? THX z góry za pomoc .

P.S. - Nie piszcie postów typu "też to miałem, ale samo się naprawiło" bo w niczym nie pomagają...

@EDIT

Problem rozwiązany. CLOSE.

"I am the shadow and the smoke in your eyes
I am the ghost that hides in the night..."
Ostatnio zmieniany: Wczoraj 20:06 przez Gandi.

Odp: Szkolenia - błąd w ilości botów Wczoraj 20:28 #2

• jaby
  • Specjalista
  • canadian.
  • Punkty: 24
Jedno pytanie, skoro problem rozwiązany dlaczego nie opisałeś jak go rozwiązałeś , przyjdzie jakiś user wyszuka w wyszukiwarce Twój wątek bo ma ten sam problem i zobaczy "Problem rozwiązany. CLOSE. " , pewnie założy wtedy własny wątek. Czy nie sądzisz że takie zakończenia są zbędne
bo w niczym nie pomagają...
Ostatnio zmieniany: Wczoraj 20:29 przez jaby.

Odp: Szkolenia - błąd w ilości botów Wczoraj 20:44 #3

• J!g5aw
  • Administrator
  • INQUISITIO
  • Punkty: 22
Zapewne namieszał przy liczbie znajomych i przeciwników. Aczkolwiek dobrze by było gdybyś Gandi napisał jakąś wskazówkę czego unikać w przyszłości.

Odp: Szkolenia - błąd w ilości botów Wczoraj 23:39 #4

• Gandi
  • Porucznik
  • Bez PituPitu...
  • Punkty: 99
No więc mój sposób jest jakże prymitywny...

J!g5aw - nie namieszałem w liczbie znajomych i przeciwników ^^.

Powodem był config multiplayera, miałem go zmodyfikowanego i jakaś opcja wyłączała możliwość grania z pełną, dopuszczalną liczbą botów. Wystarczy usunąć stary config_mp, włączyć grę i wówczas samoczynnie stworzy się nowy config z możliwością grania w szkolenie tak jak zechcesz.

Poważnym minusem jest to, że gdy masz zmodyfikowanego (powodem zwiększenia ilości FPS) configa to po jego usunięciu i wstawienia nowego dane modyfikacje się usuwają co powoduje zmniejszenie wydajności.

Na szkolenie nie wpływa:
- ragdol
- dof
- vsync
- maxfps
- maxpackets
- multiGPU

oraz te co Ty J!g5aw podałeś w poradniku na zwiększenie FPS. Aktualnie poszukuje tej opcji aby napisać jak ona brzmi i Was ostrzec. Znajdę to napiszę.

Cya.

"I am the shadow and the smoke in your eyes
I am the ghost that hides in the night..."
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Postman, J!g5aw, DeTon, qwercik
Wygenerowano w 0.25 sekundy

Serwery ModernWar.pl

Nasze serwery

Na forum

Więcej postów »

Najwięcej podziękowań