Kino der Toten to kontynuacja cyklu map zombie z Call of Duty : World at War.
Bohaterowie mapy to : Tank Dempsey, Nikolai Belinski, Takeo Masaki i Doktor Edward Richtofen
Występowali też w poprzednich mapach zombie z WaW : Nacht der Untoten , Verruckt , Shi No Numa , Der Riese.
Tym razem teleportują się do opuszczonego teatru w niemczech w roku 1960 , widać po ich wyglądzie że są zmęczeni walką w poprzednich mapach ich ubrania są podarte i zaplamione krwią. zdjęcie
Doktor Richtofen prawdopodobnie pracował tam nad teleportem i ożywianiem zmarłych , jednak nie umiał zapanować nad zombiakami więc walczył razem ze swoją grupą 935. zdjęcie1
Teleport który zrobił (MDT) podróżuje w czasie ale nawet o tym nie widział i
wspomnial o małej dziewczynce. zdjęcie2
Dziewczynka prawdopodobnie miała na imie Samantha razem z przyjaciółkami Emilią i Abigail
bawiły się w jej pokoju. zdjęcie3
W pokoju slychać szeptanie i śpiewanie dziewczynek , bawiły się też pluszowymi misiami. zdjęcie4
Drugi pokój przedstawia co sie stało po zabawie dziewczynek. Widocznie Pluszowych misi opętało zło
widać mnóstwo śladów krwi przerażone dziewczynki albo zostały zabite albo opętane lub uciekły do opuszczonego teatru co by wyjaśniało podpis na scianie dziewczynek zdjęcie5
kolejną zagadką są pluszowe misie które są obecne na całej mapie.
możliwe że śledzą nas udając niewinnych .
Gdy wylosujemy maksymalną liczbe broni skrzynka się przenosi towarzyszy przy tym smiech dziewczynki i inny przerazilwy smiech oraz tekst "bye ,bye" i znika
Gdy gramy Richtofenem i to on natknie się na "pluszowego misia" w skrzynce mówi "Samantha , [dalej niewiem]" (chyba woła ją że zgubiła swają zabawke) jestem pewny tego 1 słowa ale reszty nie moge zrozumieć przez jego niemiecki akcent , Wiem tylko że Doktor musiał znać dziewczynke co też podpowiada zdjęcie1 . Nie wiem tylko co opentało pluszowe misie złem , być może kawałek meteorytu wpłynoł na zabawki tak samo jak nasi przyjaciele Zombie zdjęcie6
akurat tutaj nie widzac siedziącego pluszowego misia który wygląda jakby bawił się figurakami z podobiznami bohaterów na makiecie , może to coś w stylu lalek woodoo?
Wracając do nazej nieustraszonej czwórki,
Doktor Richtofen Wydawał książki , można je znaleźć wszędzie zdjęcie7
niewiem o co chodzi z pozostałymi książkami : CURRAN , Kellis Landrum
Doktor specjalnie zbudował teleporter prowadzący do projektora żeby wrazie czego ochronic sie przed niekontrolowanymi zombiakami Miał też tam własną pracownie zdjęcie8 zdjęcie9 zdjęcie10 zdjęcie11
Na mapie są 4 kwałki meteorytów w ale tylko 3 uruchamiają piosenkę : Elena Siegman - 115
Meteoryt spadł na ziemie w Japonii gdzie widać go na mapie Shi No Numa w COD : WaW.
Prawdopodobnie Doktor używał tych kawałków do ożywania zmarłych gdzie widać plakaty na scianie dlatego też Japońscy polegli wstali z pod ziemi pod wpływem działania meteorytu.
Kawałki zostały rozwiezione po całym świecie w tym przywieziono do teatru jako nie zwykła ozdoba dlatego byly przykryte pod szklaną kopułą kawałek wziął doktor żeby zbadać jego zastosowanie. zdjęcie12
"Uważaj na 6" dokładnie niewiem o co tu chodzi ale widziałem filmik naszego forumowicza który wytłumaczył jako 6 runde kiedy przchodzą pieski ale nie zawsze na 6 rundzie przyschodzą czasami na 5 lub 7, to nadal dla mnie jest zagadką zdjęcie13 "wiedza sama w sobie jest do wzięcia" niewiem czemu zastalo wytagowane na scianie w teatrze zdjęcie14
Liczby 115 (patrz na odpowiedz użytkownika Grzen1o)
Jeszcze pare słow na temat Gaz Zombie - są to normalne zombi tylko zniekształcone po przez broń biochemiczną Nova-6.
Jeżeli coś pominąłem lub jakoś inaczej to zinterpretowałem proszę mówcie w odpowiedziach
A jak znaleźliście inne wytagowane na scianie napisy lub inne "easter eggi" to też mówcie
Ja też nadal będe szukał wskazówek rozwiązania zagadki.
Niektóre informacje przeczytałem na
call of duty wikia
Kierowałem się też niektórymi filmikami z Easter Eggami z Kina i
Podziękowania dla użytkownika Etheross i Marmolada.
"Ci ludzie myślą, że zbrodnią jest mówić, to, co się myśli… Domyślam się, że jestem przestępcą." - Eminem
1. ,,Kiedy widzę, jak ludzie marnują papier, mówię: ''ratujcie drzewa''. Ale kiedy słyszę techno... Ku**a, nie wiem, z czego zrobione są płyty CD, ale ratujcie to!" -Eminem
2. ,,Mądry człowiek nie zadaje głupich pytań..." -RazzoZ
3. Sniper Montage
115 ununpentium to pierwiastek ktory naukowcy probuja stworzyc do stabilnej postaci, ale narazie niejest to mozliwe i pierwiastek rozpada sie po ulamkach sekund, jeden naukowiec opisuje ze byl w tajnej bazie USA i oni tam mieli ten pierwiastek w duzych stabilnych ilosciach i prawdopodobnie zostal on odzyskany z rozbitego statku kosmitow, poczytaj wiki, dobry artkul ale zeby wszystko bylo jasniejsze moglbys zaczac opisywac historie od map WaW gdzie to sie zaczelo ;]
edit: moze przerob linki do obrazkow na zwykle linki bo i tak widac je w polowie i sa troche przyduze
115 ununpentium to pierwiastek ktory naukowcy probuja stworzyc do stabilnej postaci, ale narazie niejest to mozliwe i pierwiastek rozpada sie po ulamkach sekund, jeden naukowiec opisuje ze byl w tajnej bazie USA i oni tam mieli ten pierwiastek w duzych stabilnych ilosciach i prawdopodobnie zostal on odzyskany z rozbitego statku kosmitow, poczytaj wiki, dobry artkul ale zeby wszystko bylo jasniejsze moglbys zaczac opisywac historie od map WaW gdzie to sie zaczelo ;]
Na call of duty wiki czytałem troche o kino der toten .
Masz racje mogłem zacząć od początku World at War ale mały problem jest taki że nie mam tej gry i nie interesowała mnie fabuła zombie dopiero gdy miałem Black Ops zaczeło mnie interesować więc nie mam dużo informacji na temat 5 części Call of Duty , ale chętnie poczytam na wikii Call of Duty
Klikając na te zdjęcia otwiera sie strona z całym obrazem.
"Ci ludzie myślą, że zbrodnią jest mówić, to, co się myśli… Domyślam się, że jestem przestępcą." - Eminem